Kreşte darp davası!

Özel bir kreşte altına kaçıran 3.5 yaşındaki kız çocuğuna öğretmeni tarafından darp uygulandığı ileri sürüldü. Kurum ve öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı.

GÜNDEM 11.12.2014 15:49:00 0
Kreşte darp davası!

GÖBEĞİNİN ALTINDA MORLUKLAR VAR!

İddiaya göre, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde bir kreşte altına kaçıran 3.5 yaşındaki İ.P. öğretmeni tarafından darp edildi. Kızını kreşten alan anne N.P. çocuğa tuvaletini yaptırırken göbeğinin altında morluklar olduğunu fark etti. Olayın ardından kreşi arayan N.P. kreşin yetkilisi ve öğretmenle görüştü. Öğretmenin kağıt havlu ile silerken izlerin oluştuğunu söylemesi üzerine çocuğu hastaneye götüren aile, İ.P'ye fiziksel olarak bir müdahale söz konusu olduğunu öğrenerek darp raporu aldı. 

AİLE ÖĞRETMENDEN DAVACI OLDU

Durumu polise bildiren aile, aldıkları darp raporu ile kurum ve öğretmene dava açtı. Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürlüğüne, Tekirdağ Valiliğine, Malkara Kaymakamlığına gerekli başvuruları yapan aile, suçluların cezasını çekmesini istiyor.

Kızına yapılanların hesabının sorulacağını ifade eden T.P. "Kızıma pazartesi günü kreşte altına kaçırdı diye öğretmeni tarafından darp uygulanıyor. Eşim, kızımı kreşten aldıktan sonra eve geliyor. Kızımın tuvaletini yaptırırken göbeğinin altındaki morlukları fark ediyor. Sonrasında kreşin yetkilisini arıyor. Kreşin yetkilisi ve öğretmenle görüşüyor. Öğretmenin iddiası kağıt havlu ile silerken bu izlerin oluştuğu şeklinde. Daha sonrasında hastaneye gittiğimiz zaman hastane raporu ile de darp tespit edildiği kapsamda kızıma fiziksel olarak bir müdahale söz konusu. Teninde göbeğinin alt kısmında bariz derecede morluklar var. Akşam polis tarafından rapor tutuluyor. Rapor neticesinde olay savcılık aşamasında kurum ve öğretmeni dava etmiş durumdayız. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Tekirdağ Valiliğine, Malkara Kaymakamlığına gerekli başvuruları yaptık. Aile ve Sosyal Politikalardan kurum için inceleme başlatıldı" dedi.

KIZIM KREŞİN YANINDAN GEÇERKEN KORKUYOR

Kızının kreşin yanından geçerken korktuğunu ve sesinin titrediğini belirten baba T.P. kızının durumunu daha önce fark etmediğini belirterek, "Ertesi gün kızımı kreşe bırakmadığımız için artık anneannesine bırakmaya giderken kreşin yolundan geçtik. Yolda kızım 'Okula mı gidiyoruz baba?' dedi. Okula gitmediğimizi söyledim. Ses tonu çok ürkekti ve korkuyordu. Daha önceden de kızımı bırakırken aynı ürkek davranışları kızımda görüyordum. Fakat bu davranışlarını bizden ayrılıyor olmasına bağlıyordum. O gün o davranışlarının sebebini kreşin sayfasında gördüğüm gibi kızımın kreşte mutlu olmadığını anladım. 3.5 yaşındaki bir çocuğa bu muamelenin yapılmasına kimin yüreği dayanır. 3.5 yaşındaki çocuk altını ıslattı diye ceza olarak tutup darp etmek insanlık değildir. Öğretmenliğe kutsal mesleğe bu davranış yakışmamaktadır. Bu mesleğe ihanettir. Kızımdan burada af diliyorum. Daha önce onu fark etmediğim, araştırmadığım için ondan af diliyorum. Kızım böyle bir olaya maruz kalıyor. Ben 3.5 yaşındaki kızımı devlete, devletin yetki verdiği kuruma ve devletin yetki verdiği öğretmene emanet ediyorum" ifadelerini kullandı.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olay sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada darp raporu ve şikayet sonrasında kuruma yönelik incelemenin, gerekli adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı belirtilerek, durumun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na iletildiği açıklandı.

İha