Edirne'den sel manzaraları

Edirne'de, Tunca ve Meriç Nehirleri'nin taşması sonucu yaşanan sel felaketi hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, askeri araçlarla kent merk

GÜNDEM 11.12.2014 14:00:00 0
Edirne

Son bir haftadır Bulgaristan’da yaşanan şiddetli yağışlar ile birlikte Arda ve Tunca Nehirleri’nin Bulgaristan tarafındaki havzasındaki yükselişi Edirne kent merkezinden geçen Tunca ve Meriç Nehirleri’nin su debilerinin artmasına sebep oldu. Yaşanan taşkında tarihi köprülerin giriş ve çıkışları ayrıca Lozan Caddesi’nin belirli bir bölümü sular altında kaldı. Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, askeri araçlarla kent merkezine taşınıyor.

Öte yandan, DSİ 11.Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen son bilgilere göre, Bulgaristan tarafında bulunan Ivoylovgrad ölçüm istasyonunda Arda Nehri’nin su debisi 352 metreküp saniye, Elhova ölçüm istasyonunda Tunca Nehri’nin su debisi 205 metreküp saniye ve Svilengrad ölçüm istasyonunda ise Meriç Nehri’nin su debisi bin 263 metreküp saniye olarak ölçüldüğü belirtildi. Edirne Kirişhane mevkiinde bulunan ölçüm istasyonunda ise Meriç Nehri’nin bin 415 metreküp saniye, Değirmenyeni köyünde bulunan ölçüm istasyonunda da Tunca Nehri’nin su debisinin 324 metreküp saniye olarak ölçüldüğü bildirildi.

İha