Küçük teakwandocular gurur kaynağı oldu!

Kübra Kepenek ve Samet Ayaz'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Uluslararası Teakwando Şampiyonası'ndaki başarıları Çerkezköy'de büyük sevinç yarattı

SPOR 11.12.2014 13:31:00 0
Küçük teakwandocular gurur kaynağı oldu!

Çerkezköy  Güzel Spor Kulübü sporcusu Kübra Kepenek (13) ile Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü sporcusu Samet Ayaz’ın (13), 25-30 Kasım tarihleri arası Antalya Side’de yapılan Uluslararası Teakwando Şampiyonası’nda göstermiş oldukları başarı Çerkezköy ve bölgede büyük sevinç yarattı. Kübra Kepenek, Bayan Yıldızlar Kategorisi 33 kiloda, Samet Ayaz ise Erkek Yıldızlar Kategorisi’nde 33 kiloda dünya ikincisi olmuştu.

TEAKWANDO SPORUNA GEREKEN ÖNEM VERİLSİN

Çerkezköylüler her şampiyonada ilçeden birkaç sporcunun birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleri almalarından büyük bir gurur ve onur duyduklarını ancak Çerkezköy’de belli bir kesimin dışında teakvandoya gerekli katkı ve desteğin verilmemesine dikkat çekti. Son yıllarda teakwando sporuna diğer ülkelerin daha çok önem verdiklerine dikkat çeken teakwandonun ileri gelenleri, bu spor dalının ülkemizde daha da gelişmesi için gereken katkı ve desteğin verilmesini istediler.

SANAYİDE İLERİDE SPORDA GERİDEYİZ

Çerkezköy’deki Güzel Spor Kulübü başantrenörü ve Şampiyon Spor Kulübü başantrenörü Vural Ayaz bu başarılara rağmen, sporun desteklenmemesine sitem etti. Başantrenörler, “Çerkezköy’ün bir sanayi kenti olması nedeniyle Türkiye’de ve dünyada sayılı ve önemli sanayi kentlerinde biri ancak buna rağmen spor da gerideyiz. Sanayi’de bu kadar ileri de olmasına rağmen sporda gerilerde bulunması bizleri çok üzüyor. Çerkezköy’ün sporda da belirli yerlere gelmesi için sanayicilerimizin de gerekli katkı ve desteği vermesi gerekiyor.”diye konuştu.

Haber/ Seyit SÜREN