Öge'den yaşananlara değerlendirme

Ak Parti İlçe Kongresi sonrasında yaşanan krizi İlçe Seçim Kurulu'nun açıklamaları ile aşan Ak Parti'de, yeniden seçime girecek genel merkezin başkan adayı Abdullah Öge bir basın açıklam

GÜNDEM 10.12.2014 18:42:00 0
Öge

Dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamasında kongrede yaşanan durumu değerlendiren Öge, “Sizlerin de bildiği gibi 7 Aralık Pazar Günü, 5. Olağan Kongremizi büyük bir coşku ile gerçekleştirdik. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop, İl Başkanımız Ahmet Akçay, Tekirdağ Milletvekillerimiz, ve Tekirdağ’ımızın dört bir yanından misafirlerimizin katıldığı kongremizde iki liste ile seçime gidildi.”hatırlatması yaptı.

MADDİ HATA YAŞANMIŞTIR

Bu hatırlatmanın ardından Öge şunları söyledi: “Başka partilere mensup olmalarına rağmen, sosyal paylaşım sitelerinde kopardıkları yaygaralarla kongremizde kargaşa çıkarmak isteyenlerin bu hevesi, kongre salonunda esen birlik ve beraberlik rüzgarı ile kursaklarında kaldı. Birlik ve beraberlik içinde çıktığımız bu seçimde kullanılan oy pusulasında 1. Sırada bulunan ismimin yanına İlçe Başkan Adayı şerhinin düşülmemiş olmasını gerekçe gösteren Çerkezköy İlçe Seçim Kurulumuz, 30 kişilik İlçe Yönetiminin onaylanmasına, 81 kişilik İl Delege Listesi’nin onaylanmasına karar verirken, İlçe Başkanı’nın tespiti için 20 Aralık 2014 tarihinde delegelerin bir kez daha sandık başına gitmesine hükmetmiştir. Bu durumu farklı mecralara çekip, bu maddi hata üzerinden kendilerine menfaat sağlamak isteyenlere delegelerimizin en güzel cevabı vereceğinden hiç şüphemiz yoktur.”

KONGRE İPTAL EDİLMEDİ

Açıklamasında İlçe Seçim Kurulu’nun kongreyi iptal etmediğini söyleyen Öge, “Burada özellikle vurgulamak isterim ki, bu bir kongre iptali değildir. Bütün yönetime ilişkin yapılan bir seçim de değildir. Listemizde yer alan 30 kişilik yönetim onaylanmıştır, 81 kişilik il delegelerimiz onaylanmıştır. 20 Aralık Cumartesi günü saat 13.00-17.00 arasında İlçe Teşkilatımızda yapılacak seçimlerde sadece İlçe Başkanlığı için oy kullanılacaktır. İlçe Seçim Kurulumuz, kongre günü Divan Heyeti’ne sunulan iki Başkan Adayı olarak, benim ve Mehmet Can Danyeli’nin seçime girebileceğine hükmetmiştir.”diye konuştu.

KISMİ SEÇİM TEKRARI

Öge açıklamasının sonunda Kongre’de oy kullanan delegelere seslenerek şöyle konuştu: “Gözden kaçan maddi bir hatanın neden olduğu kısmi seçim tekrarı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşecektir. Bütün delegelerimizden, 20 Aralık Cumartesi Günü yapılacak olan kısmi seçimde bir kez daha fedakarlık gösterip sandık başına gelmesini istirham ediyorum.”

Marmara Haber