TEKSİF Çorlu'da üyelerine örgütlenme bilgisi verdi

Teksif Sendikası Çorlu'da Trakya'da üç şubesini kapsayan 'Temel Sendikacılık ve Örgütlenme eğitim' semineri düzenledi. İki gün sürecek olan seminer dün Çorlu Divan Otel'd

GÜNDEM 10.12.2014 17:51:00 0
TEKSİF Çorlu

ÖRGÜTLENMENİN ÖNEMİNDEN SÖZ ETTİ

Temel Sendikacılık ve örgütlenme eğitim seminerinde açılış konuşmasını Teksif Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat yaptı. Genel Başkan Irgat, konuşmasında örgütlenmenin çok önemli olduğunu ve örgütlenme sendikacılığın temelini oluşturduğunu belirtti. Genel Başkan Nazmi Irgat, “Sendikacılıkta örgütlenme çok önemli. Eğer örgütlenme yok ise bir yere varılamayacağı gibi yaptırım gücü de olmaz. Bu nedenle sendikacılıkta örgütlenme temel bir kuraldır. Örgütlenme aynı zamanda örgütlü bulunan işyerlerinde üretimin hem düzenli hem de verimli olmasını sağlar. Aynı zamanda meydana gelebilecek sıkıntı ve sorunlarda giderilir.” dedi. Genel Başkan Irgat aynı zamanda toplu iş sözleşmesi, iş hukuku ve sendikalar yasasına da değindi.

SEMİNERİN KONULARI

Seminerin ilk gününde Teksif Sendikası Hukuk Müşaviri Selma Yağan, ‘Toplu iş Hukuku 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu iş Sözleşmesi Kanunu’ hakkın da ve ‘Bireysel İş Hukuku 4857 Sayılı İş Kanunu’ hakkında bilgilendirme de bulundu. Türk-İş Sosyal Güvenlik Uzmanı Celal Tozan’da ‘Sosyal Güvenlik Mevzuatı ve Uygulamaları ile Yeni Torba Yasa ve Getirdikleri’ konularında bilgilendirmede bulundu. Seminerin ikinci gününde ise Sosyal Politika Uzmanı Bahri Topcu tarafından ‘Örgütlülüğün önemi, sendikal örgütlenme yöntem ve teknikleri ile örgütlenmede iletişimin önemi, iletişim yönetim ve teknikleri hakkında’ bilgilendirmede bulunacak. Topcu’nun konuşmasının ardından  sertifika dağıtımı ile seminer son bulacak.

Çorlu Divan Otel’de dün başlayan seminerde Teksif  Sendikası Genel Başkanı Nazmi Irgat, Teksif Sendikası Genel Başkan yarımcıları ve yönetim kurulu üyeleri, Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel  Türkkan ile şube yönetim kurulu üyeleri ve şubeye bağlı işyerlerinin baş temsilcileri ve temsilcileri, Teksif Sendikası Çorlu Şube Başkanı Gültekin Bozan, şube yönetimi ve şubeye bağlı işyerleri baş temsilcileri, temsilciler,Teksif Sendikası Edirne Şube Başkanı Şaban Girgin, şube yönetimi ve şubeye bağlı işyeri baş temsilcileri ve temsilciler katıldı.

 

Haber/Seyit SÜREN