Emlakçılardan Akay'a nezaket ziyareti

Geçtiğimiz hafta kongre yapan Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan ve yeni yönetimi Belediye Başkanı Vahap Akay'a tanışma ziyaretinde bulundu

GÜNDEM 10.12.2014 17:44:00 0
Emlakçılardan Akay

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, dün saat 10.00’da Belediye Başkanı Vahap Akay’a nezaket ziyaretinde bulundu.

EN BÜYÜK SORUNUMUZ TEPE İMAR UYGULAMALARI

Daimi Tavan’ın Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yaptığı ziyarette Yönetim Kurulu Üyeleri Celal Yeşilyurt, Ersin Yegin, Gülcan Altınay ve Yetiş Demir de yer aldı. Çerkezköy’de imar konusunda yaşanan en büyük sorunun Tepe mevkindeki İmar Uygulamaları olduğunu kaydeden Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, “Önceden orman içinde kalan vatandaşın yeri yapılan uygulamalarla yol kısmına gelmiş. İsteğimiz bu sorunların bir an evvel çözülmesidir. Bu kapsamda dernek olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” dedi.  

AMBARDERE İNŞAAT ATIKLARIYLA DOLDU

Ziyarette Ambardere mevkinde biriktirilen inşaat atıklarına da dikkat çeken Daimi Tavan, “Bölgede inşaat ve hafriyat atıkları oldukça arttı. Bu inşaat atıklarının geri dönüşümü kapsamında bir çaloışma yapılabilir. Hatta inşaat atıklarının geri dönüşümü ile ilgili Çerkezköy’e bir tesis kurulabilir” diye konuştu.

İKİ PİKNİK ALANI ARASINDA YOL YAPILSIN

Çerkezköy Emlakçılar Derneği olarak rahatsız oldukları bir diğer konunun da Kızılpınar’daki Kocameşe Piknik Alanı’ndan yeterince faydalanılamaması olduğunu söyleyen Tavan, “Artık Kızılpınar da Çerkezköy sınırları içinde olduğuna göre, Tepe Piknik Alanı ile Kocameşe Piknik Alanı arasında bir yol yapılarak iki alana rasında bağlantı sağlanabilir. Vatandaşlarımız bir an evvel bu piknik alanlarından istifade etmek istiyor” ifadelerini kullandı.  

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Gümrük Müdürlüğü üstündeki Tepe mevkii, son 13 yıldır var olan bir sorundur. Burada birkaç kez plan yapılmış. Bu bölgede vatandaşlarımızın ciddi mağduriyetleri var. Vatandaş orada vergisini ödüyor ama yatırım yapamıyor. Çerkezköy Belediyesi olarak bölge ile ilgili İmar Uygulaması konusunda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.  

ALIM SATIMLAR DEVAM EDİYOR

Tepe mevkinde imar planları ile ilgili bazı hukuki süreçlerin de yaşandığını kaydeden Vahap Akay, “Biz şu anda kendi planımızı yapıyoruz. Çalışmalarımız netleştikçe sizlerle ve basınımızla paylaşacağız. Amacımız ortadaki sorunları, elimizden geldiğince kimseyi mağdur etmeden çözüme kavuşturmaktır. Fakat süre geçtikçe bir yandan da bölgede alım satım da devam ediyor. Bu da başka mağduriyetlerin doğmasına neden olabilir” ifadelerini kullandı.  

İNŞAAT ATIKLARI SORUNUNU BÜYÜKŞEHİRE BİLDİRDİK

30 Mart’tan sonra her türlü atığın kontrolünün Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini belirten Başkan Vahap Akay, “Bildiğiniz gibi Çerkezköy ve Kapaklı inşaatların çok fazla olduğu şehirler. Biz inşaat atıklarıyla ilgili sorunları Büyükşehire bildirdik. Bir yandan da üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Denetimlerimizi sıklaştırıyoruz” diye konuştu.

PROSEDÜR YAVAŞ İŞLİYOR

Kızılpınar’daki Kocameşe Piknik Alanı ile ilgili konuya da değinen Başkan Akay, “Belediye olarak Kocameşe Piknik Alanı’nın da Tepe Piknik Alanı gibi belediye kontrolünde olması için girişimlerde bulunduk. Talebimizi Orman Bölge Müdürlüğü’ne ilettik. Olumlu yönde cevap gelmesi halinde iki piknik alanını yapacağımız yol ile birbirine bağlamayı düşünüyoruz. Ben tez canlıyım. Tüm işler bir an önce olsun istiyorum ama maalesef prosedür dediğimiz şey o kadar hızlı işlemiyor” açıklamalarında bulundu.

Haber / Ahmet KARDEŞ