Belgesi olmayan kantin işletemeyecek

Çerkezköy'de eğitim öğretim veren okul idarecilerine ve kantin işletmeci ve çalışanlarına yönelik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi MüdürlÃ?

GÜNDEM 9.12.2014 18:39:00 0
Belgesi olmayan kantin işletemeyecek

PROGRAMA KAYMAKAM KUBİLAY DA KATILDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda dün saat 16.30’da düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Olcay Palak, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, okul idarecileri ile kantin işletmecileri ve çalışanları katıldı.  

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN SAĞLIKLI BESLENME

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, “Sağlıklı nesiller için sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Okul kantinlerinde hijyenik bir ortam sağlanması kaçınılmaz bir zorunluluktur. Çocukların kantinden temin ettikleri gıdaları tüketmeleri amacıyla hijyenik ortam sağlanması da oldukça önemlidir. Bu kapsamda 5 Şubat 2013 tarihinde resmi gazetede yayımlanan ‘Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği’  bakanlığımızın çocuklarımıza ne kadar önem verdiğinin göstergesidir.” dedi.  

36 İDARECİ VE 115 KANTİNCİ BELGE ALMAYA HAK KAZANDI

Yönetmelik gereği, Çerkezköy’deki okullara yönelik eğitimlerle gerek okul idarecilerine, gerekse kantin işletmecilerine, gıdaların satın alınmasından taşınmasına, hazırlanmasından pişirilmesine, ürünlerin muhafaza koşullarına kadar birçok konuda eğitim verildiğini kaydeden Altay, “Eğitim sonunda 36 okul idarecisi ve 115 kantin işletmecisi başarı belgesi almaya hak kazandı. 31 Aralık tarihinden itibaren belgesi olmayanlar bu tür yerleri işletemeyecek. Bu kapsamda hali hazırda bu tip işletmelerde çalışıp da belgesi olmayanların yeni bir eğitim yapılabilmesi için müdürlüğümüze başvurması gerekmektedir.” Hatırlatması yaptı.

GÜVENLİ GIDA TÜKETİMİ BİR İNSAN HAKKIDIR

Tüm ülkede olduğu gibi Çerkezköy’de de kantin işletmeciliğinin mevzuatta yapılan değişiklikler kapsamında yapılacağının altını çizen Kaymakam Metin Kubilay ise “Güvenli gıda tüketimi bir insan hakkıdır. Kaymakamlık olarak bu konuda oldukça hassasız. Özellikle çocuklarımızın okullarında güvenli gıda tüketmeleri bizler için son derece önemlidir.” dedi.  

DENETİMLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

İlçedeki okullarda habersiz kantin denetimleri yaptığını anımsatan Kaymakam Kubilay, “Denetimlerimiz artarak devam edecektir” dedi. Düzenlenen eğitim programı kapsamında belge almaya hak kazanan okul idarecilerini ve kantin işletmeci ve çalışanlarını tebrik eden Kubilay, “1 Ocak 2015 itibari ile yalnızca bu belgeye sahip olanlar kantin işletmeciliği yapabilecek.” diye konuştu.  

BİRÇOK OKUL KANTİNİ YENİLENDİ

Eğitimin her türlüsü ile yakından ilgilendiklerini kaydeden Kaymakam Kubilay, “İlçemizdeki birçok okul kantini yenilendi. Hepsini yakından takip ediyoruz. Çünkü özellikle çocuklarımız için güvenli gıda tüketimi oldukça önemlidir” dedi.

ÖRNEK İŞ YERLERİNİN SAYISI ÇOĞALSIN

Kaymakam Kubilay, “Tüm bunların yanında bu yıl başlattığımız gıda ile uğraşan ‘Örnek İş Yeri’ projemizi önümüzdeki yıl da devam ettireceğiz. Temennimiz ilçemizdeki örnek iş yerlerinin sayısının çoğalmasıdır.” diye konuştu. Konuşmaların ardından belge almaya hak kazanan kursiyerlere başarı belgeleri Kaymakam Metin Kubilay, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Olcay Palak tarafından verildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ