Çorlu'da Erdoğan'a hakaret davası açıldı

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Hırsız' denildiği gerekçesi ile 15 kişiye dava açtı. Haklarında dava açılanlar adliyeye gelerek Çorlu 6. Asliye Ceza Mahkemes

GÜNDEM 9.12.2014 18:15:00 0
Çorlu

17 ARALIK SONRASI PROTESTO YAPMIŞLARDI

17 Aralık yolsuzluk operasyonu ile ilgili olarak CHP Gençlik kolları Türkiye Liseliler Birliği (TLB) ve Çorlu Halkı tarafından protesto yürüyüşü düzenlenmişti. Toplanan kalabalık Atatürk Meydanı’ndan Halk Bankası’na kadar yürümüştü.  Bu yürüyüşle ilgili olarak Çorlu Cumhuriyet Savcılığı, Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Hırsız’ denildiği gerekçesi ile 15 kişiye dava açtı.

LİSELİLERİN DAVALARI AYRILDI

Önceki gün haklarında dava açılan 15 kişi hakim karşısına çıktı. TLB üyelerinin yaşları 18 yaşından küçük olduğu için duruşmaları diğerlerinden ayrı görüldü. TLB üyelerinin duruşması Çorlu 6. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşma 12 Şubat 2014 tarihine ertelendi. Duruşma sonrasında TLB’lilerin avukatı Bahadır Berk ve Çorlu TLB Eski Başkanı Ferdi Tarhan bir açıklama yaptı.

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ’NİN KARARLARI VAR

Avukat Bahadır Berk yaptığı açıklamada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihat kararlarını hatırlatarak şunları söyledi. “Göz önündeki insanlar, yöneticiler diğer insanlara göre biraz daha töleranslı, tahammüllü olması gerekir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bu konuda açık kararları var. Onları mahkemeye sunduk. Toplum önündeki insanların biraz daha töleranslı olmaları gerekir.” dedi. Bahadır Berk TLB’lilerin yaşlarını hatırlatarak şunları söyledi. “Gün geldi, insanların yaşlarını büyüterek idam ettiler. Gün geldi bu gençleri mahkemelerde yargılıyorlar.”diye konuştu.

ÇANAKKALE’DEKİ 15’LİLERE KENDİLERİNİ BENZETTİLER

TLB Çorlu Eski Başkanı Ferdi Tanhan ise açılan dava ile ilgili olarak şunları kaydetti: “Bizler bugün 17 Aralık Operasyonu kapsamında dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’a hırsız dediğimiz gerekçesi ile burada bulunuyoruz. Bu davanın bize açılmış olmasının bir sebebi var. Bizler en güçlü halka olduğumuz için en güçlü cephe örgütü olduğumuz için bu saldırı dava bize yöneltildi. Çanakkale’de 15’liler nasıl şehit oldu ise bizde aynı özveri ve güven ile halkımız ve vatanımız için çalışıyoruz. Biz kimseye hakaret etmeyiz. Türkiye’de siyaseti bir bilim olarak üreten bir kurum varsa oda Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliğidir.”

Marmara Haber