Trakya'nın neresine doğalgaz merkezi kurulacak

Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a Rusya ile yapılan ikili görüşmelerde bahsi geçen Trakya'ya yapılacak doğalgaz merkezini sordu

GÜNDEM 8.12.2014 18:03:00 0
Trakya

Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi vererek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan, Trakya’da kurulması planlanan doğalgaz merkezini sordu.

Milletvekili Dibek, TBMM’ye verdiği soru önergesinde şunlara yer verdi: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Rusya ile yapılan ikili anlaşmalar çerçevesinde "Trakya'da gerçekleştirilebilecek bir doğalgaz merkezi” olacağını söylemiştir. Buna göre: 1-? Trakya’ya kurulmak istenen doğalgaz merkezinin teknik özellikleri nelerdir? Merkez ne kadar bir alana kurulacaktır? Aktarım ve diğer hatlar nedeniyle doğaya ne kadar zarar verilecektir. 2-? Trakya’nın neresine bir doğalgaz merkezi kurulması planlanmaktadır? 3-? Trakya’nın ve Trakya illerinin onaylanan 1/100.000 ve 1/25.000 lik planlarında açıkça enerji bölgeleri belirtirmiştir. Doğalgaz merkezi için oluşturulacak hat ve yolların ne kadarı enerji bölgesi olmayan alandan geçecektir? Bu alanlar için ÇED raporları alınacak mıdır?

Marmara Haber