Karaoğlan'a anma töreni

Bülent Ecevit'in 8. ölüm yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Çerkezköy'e gelen DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer, "Türkiye iyiye gitmiyor, neyimiz var ise satılarak ekonomi ayakta tutul

GÜNDEM 7.12.2014 18:31:00 0
Karaoğlan

Bülent Ecevit’in ölüm yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Çerkezköy’e gelen DSP’nin Ecevit’den sonra genel başkanlığını yürüten Zeki Sezer, Türkiye’de dürüst siyasetin özlemini çektiğini belirterek, “Türkiye iyiye gitmiyor, neyimiz var ise satılarak ekonomi ayakta tutulmaya çalışılıyor.”dedi.

ULUSDER ECEVİT’İ ANDI

ULUSDER dün Gabralı Otel’de  Eski Başbakan ve DSP Genel Başkanları’ndan ‘Karaoğlan’ lakaplı Bülent Ecevit’i n 8. ölüm yıl dönümü nedeniyle bir anma programı düzenledi. ULUSDER Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Darçın programın açılışını yaptığı kısa bir konuşma ile yaptı. Darçın konuşmasında Ecevit’in yaşamından kesitler sundu. Darçın, “CHP VE DSP Eski Genel Başkanı  ve eski Başbakanlarımızdan olan Bülent Ecevit dürüst  siyasetçi idi. Ülkesini ve insanları çok seven bir siyasetçi idi. Ülkenin refahı insanların mutluluğu için çalıştı. Yaptığı hizmetler hiçbir zaman göz ardı edilemez.12-13 yıldır da dürüst siyasetin özlemi içindeyiz. Onu her zaman özlemle anacağız. Ruhu şat olsun” dedi.

Darçın’ın konuşmasının ardından Bülent Ecevit’in yaşamından kesitler halinde 15 dakikalık bir slayt gösterisi yapıldı.

 

 

ECEVİT HER ZAMAN ÖZLEMLE HATIRLANACAK

Programa katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da Bülent Ecevit’in her zaman özlemle anılacak bir lider ve siyaset adamı olduğunu belirterek, “Ülkemizin Atatürk ve İsmet İnönü’den sonra yetiştirdi üçüncü büyük siyasi lideri olan Bülent Ecevit’i her yıl ölüm yıl dönümünde anma programı düzenleyerek her kesime hatırlatan ULUSDER yönetimine teşekkür ediyorum. Bülent Ecevit gerçekten dürüst bir lider ve devlet adamıydı. Türkiye’nin her alanda iyi yerlere gelmesi için dış ülkelere bile taviz vermeden onurlu bir şekilde ülkesine hizmet etti. Onun hizmetlerini burada saymakla bitiremeyiz. Kısaca  her şeyi ile mükemmel büyük bir devlet adamı idi. Ecevit’i ölümünün 8. Yılında da rahmetle saygıyla anıyor, bu  anma organizasyonunu  düzenleyen ULUSDER’e de  teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

 

 

ECEVİT’İ ANMAKTAN ONUR DUYUYORUM

Programa katılan DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer’de konuşmasına Bülent Ecevit’i anmaktan gurur duyduğunu belirterek başladı. Sezer, “Bu gün Çerkezköy’de bulunmaktan ve sizlerle birlikte Ecevit’i anmaktan onur duyuyorum. Rahmetli Bülent Ecevit gerçekten dürüst bir devlet adamı idi. Her zaman ülkesinin ve ülke insanlarının olduğu kadar tüm dünya insanlarının mutluluğunu isteyen bir devlet adamı idi. O bir yazardı. O bir şairdi. O bir siyasetçi ve o bir devlet adamı idi.Yaşamı boyunca hiçbir zaman dürüstlükten ödün vermedi.5 dönem başbakanlık yaptı ve her döneminde çok iyi işlere imza attı. Bu gün ülke yönetiminde bulunan iktidar bizlere gösterilmeye çalıştıklarının tam tersini yapmakta. Bu gün ülkemizde ekonomi iyiye gitmiyor. Bizlere bir rant, çıkar, yolsuzluk ekonomisi dayatıldı. Bu ekonomi çok ağı şekilde çökecektir. İktidarı savunanlarda ekonominin iyi olmadığını söyleyen solcuları eleştiriyor. Bülent Ecevit’in  kurduğu 57. Hükümet döneminde kendinden önceki dönemdeki hükümet  tarafından batmış olan ekonomiyi düzeltti. Ondan sonra kurulan hükümet bir anda yetmiş bin dolar borç yaptı.”dedi.

 

 

NEYİMİZ VAR İSE SATILARAK EKONOMİ AYAKTA TUTULUYOR

Ülke gündemi üzerine yoğunlaşan konuşmasında Türkiye’nin iyi yönetilmediğini vurgulayan Sezer şöyle devam etti: “Bu gün iktidar neyimiz var ise satarak ekonomiyi ayakta tutmaya çalışıyor.Türkiye’de tarım ve tarımcılık bitirildi.TUİK’in verilerine  göre Antalya Ticaret Odası’nın yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de 10 yılda 27 milyon 865 bin tarım arazisi yok oldu.Türkiye yolsuzluk endişesinde dünyada ilk üç sırada. AB süreci kapatıldı. Dış politikada çevremizdeki tüm komşularla olumsuz ilişkiler içerisindeyiz. Yalnız yaşıyoruz.Ecevit’in en önemli dış politikası bölge merkezli idi. Oda komşularımızla iyi geçinmek siyasi ve ekonomik güç birliğini komşularımızla üst seviyeye çıkarmaktı.Bu günkü hükümet komşularla sıfır sorun diyordu.Ama sorunsuz komşumuz kalmadı.Tüm komşularımızla sorun yaşıyoruz.”

Sezar konuşmasını, “Bu büyük insan Bülent Ecevit’i 8. ölüm yıl dönümümde bir kez daha rahmet ve özlemle anıyorum.”diye tamamladı. Konuşmaların ardından ULUSDER Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Darçın programa katılan  Zeki Sezer ve Belediye Başkanı Vahap Akay başta olmak üzere katkı sağlayanlara plaket takdim etti.

PRORAMA YOĞUN İLGİ OLDU

ULUSDER’in düzenlediği anma törenine DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir ve ilçe yönetimi, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve ilçe yönetimi,CHP Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Anadolu Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Dr. Nurtekin Erol, ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, DSP Eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Emrah Konuralp,Türkiye Muharip Gaziler Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Dr. İsmail Doğaroğlu, Dr. Funda Doğaroğlu, Dr. Doğan Durmaz,DSP Çerkezköy İlçe eski başkanlarından Sefer Alkan,CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Metin Dönmez,ULUSDER Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Darçın ve yönetimi ile Ecevit sevenleri hazır bulundu.

Haber/Seyit SÜREN