Yüceer CHP'nin uyuşturucu komisyonunda

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP'nin uyuşturucu ile mücadele için oluşturduğu 5 milletvekilinden oluşan çalışma grubunda yer aldı. Yüceer ve arkadaşları hazırlayacakları uyuşturucu ve ma

GÜNDEM 7.12.2014 16:21:00 0
Yüceer CHP

Uyuşturucu ve madde bağımlığına savaş açan CHP, TBMM’de sık sık gündeme getirilen konu hakkında ilk ciddi adımı atarak, bir çalışma grubu oluşturdu. Çalışma gurubunda yer alan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve diğer CHP milletvekilleri Ankara Numune Hastanesi AMATEM’i ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı ve madde bağımlıları ile görüştü.

YÜCEER’DE KOMİSYON’DA

CHP, kullanımı ülkemizde her geçen gün yaygınlaşan, gençler ve çocuklar için büyük bir tehdit oluşturan uyuşturucu ve madde bağımlılığına savaş açtı. Meclis’te, uyuşturucu ve madde bağımlığına yönelik rapor hazırlamak için çalışma grubu oluşturan CHP, 3 Grup Başkanvekilinin imzası ile CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, İstanbul Milletvekilleri Celal Dinçer ve Ali Özgündüz ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’u bu çalışma için görevlendirdi.

İLK ZİYARET ANKARA AMATEM’E

CHP’li vekiller uyuşturucu bağımlığı ve bonzai ile mücadele konusunda çalışmalar yaparak, grup başkanlığına iletecek. Hazırlanan raporda madde bağımlığının önlenmesi, bu konudaki yasal boşluklar, tedavi süreci vb. konulara ilişkin CHP'nin önerileri yer alacak.

UYUŞTURUCU KULLANMA YAŞI 10’A DÜŞTÜ

İlk ziyaretlerini Ankara Numune Hastanesi AMATEM’de incelemelerde bulunan heyet, yetkililerden bilgi aldı ve uyuşturucu ve madde bağımlıları ile görüştü. Ziyaretle ilgili açıklama yapan Yüceer, ülkemizde adeta salgın hastalık düzeyinde yaygınlaşan uyuşturucu maddeye bağımlılık yaşının 10’a kadar düştüğünü belirtti. Yüceer, gençleri, çocukları ölümün kucağına iten ve kolay ulaşılabilir bir uyuşturucu olan bonzai satışının internet üzerinden dahi yapılabildiğine dikkat çekti. Toplumu bu tehlikenin pençesinden kurtarmak için mutlaka tedbir alınması gerektiğini kaydeden Yüceer, bu yönde atılacak her türlü girişime destek vereceklerini bildirdi.

UYARILAR DİKKATE ALINMADI

CHP’li Yüceer sözlerine şöyle devam etti:

“Sentetik Cannabinoit maddesi Türkiye’de ilk olarak 2010 yılında raporlara girmiştir. Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi’nin (TUBİM) ‘Türkiye Uyuşturucu 2013 Raporu’nda, bu büyük tehlikeye dikkat çekilmiş, ‘Sentetik Cannabinoit kullanımındaki artış göz önünde bulundurulduğunda yakın zamanda ülke için en problemli uyuşturucu maddelerden biri olacağı görülmektedir’ denilmiştir. Ancak, uyarılar dikkate alınmadığı için tehlike büyümüştür” 

MECLİS ARAŞTIRMA VE KANUN TEKLİFİ

CHP’li Tekirdağ Milletvekili Yüceer, genelde uyuşturucu madde, özelde ülkemizde son günlerde yaygın olarak kullanılmaya başlanan bonzaiye ulaşımın, kullanımının ve satışının önüne geçilmesi, yasal çerçevede alınacak önlemlerin belirlenmesi için Meclis Araştırma Önergesi verdiğini, sentetik uyuşturucuların da eroin, kokain, morfin veya bazmorfin sınıfında değerlendirilmesi için kanun teklifi hazırladığını da kaydetti.

 RAPOR HAZIRLIYORUZ

CHP Kadın ve Çocuk Hakları İnceleme ve İzleme Komisyonu olarak geçtiğimiz aylarda Türkiye’de bulunan çok sayıda AMATEM’i de ziyaret ettiklerini belirten Yüceer, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na konu hakkında ayrı ve kapsamlı bir rapor sunacaklarını söyledi.

Marmara Haber