Dünya'nın ilk sosyal kurumu aile

Çerkezköy İlçe Müftülüğü'nce 'Dünya Kadın Hakları' günü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Eğitimci Yazar Ayten Durmuş, "Dünya'nın ilk sosyal kurumu ailedir.

GÜNDEM 7.12.2014 15:53:00 0
Dünya

Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen ‘Kadın Aile ve Toplum’ konulu konferans ilgi gördü. Konferansın konuşmacısı Eğitimci Yazar, Ayten Durmuş, Dünya’nın ilk sosyal kurumunun aile olduğunu belirterek, “Kadının aile içinde önemli bir yeri vardır. Kadın Ailenin en temel direğidir. Ailede çocukların iyi yetişmesinde kadının büyük rolü vardır.”dedi.

MÜFTÜLÜK KADIN HAKLARI İLE İLGİLİ 4. PROGRAMINI YAPTI

Feyzullah Toprak Camii İmam-Hatibi İbrahim Uysal’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan programda ilk konuşmayı Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna yaptı. Müftü Tuna, “5 Aralık Dünya Kadın hakları nedeniyle bu gün yoğun bir program hazırladık ve bu akşamki bu programımız  4. programımız. İlçe Müftülüğü olarak İstişare Kurulu toplantılarımızda ilçemizde başta öğrenciler olmak üzere her kesime ulaşarak maneviyat duygularını en yüksek düzeye çıkaracağımızı söylemiştik. İşte İstişare kurulumuzla birlikte yaptığımız çalışmalar meyvesini göstermeye başladı.”dedi.

Müftü Tuna, “Kadınlarımızın ‘Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyor aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum”diye sözlerini tamamladı.

KENDİ DEĞERLERİMİZLE KENDİ DÜNYAMIZI AYAĞA KALDIRABİLİRİZ

Tuna’nın ardından konferansa geçildi. Eğitimci Yazar Ayten Durmuş, konuşmasına yaşamından kesitler vererek başladı. Durmuş, “Bu gün Dünya Kadın Hakları günü. İnanın bende ilk kez 5 Aralık’ın dünya kadın hakları günü olduğunu bilmiyordum. Yeni öğrendim. Kadın ailenin önemli temel taşıdır. Aileyi ayakta tutan en temel direktir. Kadın olarak bizim toplum yaşamımızda sıkıntılarımız olabilir. Bu sıkıntıları da aşmasını bizler iyi biliriz. Kadın her yönü iyi dirayetlidir. Aile içinde de ailesini ayakta tutan kişidir. Bizim toplumumuzda bizim kendi değerlerimizle toplumumuzu ayağa kaldırmak kadınlarımızın elindedir.”diye konuştu.

DÜNYADA İLK SOSYAL KURUM AİLEDİR

Ailenin önemine vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Durmuş, “Dünyanın ilk sosyal kurumu ailedir. Ailenin de çocuklarını iyi yetiştirmesi gerekiyor. İyi yetişen çocuklar ülkesi için ailesi için yayalı oluyor. Bizim toplumumuza aykırı olanlar empoze  edildi. Biz iki şeyi öğreniriz. Bir aile. İki devlet. Bizim için bunlar önemlidir. Ailemiz ve devletimiz güçlü olmalı. Aile küçük bir devlet, devlet ise büyük bir ailedir. Evlerini düzene koymak isteyen aileler iyi nesil yetiştirmelidir. Yetiştirmelidir ki devletimizde daha güçlü olsun.Bu gün dünyadaki ülkeler ülkemizi nasıl parçalarız diye planlar yapıyor. Ama bizim güçlü aile yapımız onların planlarını altüst ediyor. Bu da kadınlarımızın aile içindeki aile yapısının oluşumunun göstergesidir. Allah bize önce evi tanıttı. Bir evde huzur varsa o huzur aynı zamanda devletinde huzurudur. Bizim toplumumuzu mayalayacak ailelere ihtiyacımız var. Bunda da kadınblarımıza büyük görev düşüyor.”diye konuştu.

Eğitimci Yazar Ayten Durmuş’un konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın eşi Füsun Kubilay  Ayten Durmuş’a plaket verdi. Ardından da Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’nın eşi Nezaket Tuna da Eğitimci Yazar Türkan Bakacak’a plaket verdi.

Programa, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve eşi Füsun Kubilay, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna ve eşi Nazaket Tuna,Çorlu Müftüsü Adem Gülmek, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı  Serkan Karagöz, Halk Eğitimi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy İlçe Tarım Müdürü İsa Altay, Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Çetin, Çerkezköy İmam Hatim Lisesi Okul Yaptırma ve yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı, Çerkezköy  Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Gökhan Baş, Müftülük İstişare Kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 Haber/ Seyit SÜREN