Tıp öğrencileri vatandaşın nabzını tuttu

Namık Kemal Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu, Tekirdağ'da sokağa inerek vatandaşlara ücretsiz diyabet ve hipertansiyon taraması yaptı.

GÜNDEM 7.12.2014 13:03:00 0
Tıp öğrencileri vatandaşın nabzını tuttu

GENÇ YERYÜZÜ DOKTORLARI TOPLULUĞU TARAMA YAPTI

Tuğlalı Parkta gerçekleştirilen taramada Namık Kemal Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları topluluğu üyesi 75 Tıp Fakültesi öğrencisi görev alarak genç, yaşlı herkesi taramadan geçirdi. Tarama hakkında bilgi veren Namık Kemal Üniversitesi Genç Yeryüzü Topluluk Başkanı İbrahim Halil İsmailoğlu, topluluk olarak sosyal sorumluluk projeleri yürütüklerini belirterek, "Namık Kemal Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu olarak vatandaşlara sosyal sorumluluk projemiz kapsamında diyabet ve hipertansiyon taraması yapıyoruz. Toplumu birçok hastalığa yatkınlaştıran diyabet ve hipertansiyon hakkında halkımızı bilinçlendirmek ve taramada diyabet ve hipertansiyon riski yüksek olan vatandaşlarımızı bir sağlık kurumuna yönlendiriyoruz. 75 Tıp Fakültesi öğrencisiyle yaklaşık 250 kişiyi taramadan geçirdik" dedi.

Ücretsiz taramadan geçen Davut Usta, genç öğrencilerin tansiyon ve diyabet taramasından memnun kaldığını herhangi bir sağlık probleminin çıkmamasına sevindiğini belirtti.

İha