Çerkezköy'e de Fenerbahçe'ye de sahip çıktılar

Fenerbahçeliler Çerkezköy'de, '1 milyon üye projesi'nin tanıtımında bir araya geldi. Toplantıda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da ocak ayında Çerkezköyâ?

SPOR 7.12.2014 12:53:00 0
Çerkezköy

Fenerbahçe Spor Kulübü Çerkezköy Derneği tarafından önceki gün saat 19.30’da Simit Bistro Cafe’de "1 milyon üye projesi" tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Turan Şahin, Çerkezköy’de 200 üye sayısına ulaşılması halinde Başkan Aziz Yıldırım’ın ocak ayında Çerkezköy’e geleceğini ifade etti.

 

 

TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Tanıtım toplantısına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Turan Şahin, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Şahin Baysak, 1911 Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Murat Narçın ve çok sayıda Fenerbahçeli katıldı.  

 

 

ÜYE SAYISI 1 MİLYON DA OLUR, 2 MİLYON DA

Program Çerkezköy Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Kılınç’ın açılış konuşması ile başladı. Fenerbahçe’nin büyük bir aile olduğunu ifade eden Ömer Kılınç, “Bugün 1 milyon üye kampanyası kapsamında bir araya geldik. Amaç 1 milyon üye sayısına ulaşmak. Ama realist hedefler doğrultusunda öncelikle ulaşmamız gereken rakam 100 bin diye düşünüyorum. Kısa süre içinde 100 bin üye sayısına ulaşıldığı taktirde üye sayısı ilerleyen yıllarda 1 milyon da olur, 2 milyon da olur” dedi.

 

 

AZİZ BAŞKANLA KONUŞTUM

1 milyon üye kampanyasının iyi anlatılması gerektiğine işaret eden Ömer Kılınç, “Bu kampanya kapsamında asıl olan üyelik kartıdır. Bu kartın avantajlarının iyi anlatılması halinde diğer spor kulüplerinin taraftarları dahi bu karta sahip olmak isteyecektir. Rasyonel düşünen herkes bu kartı alır” dedi. Toplantı öncesinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile telefonda görüştüğünü söyleyen Kılınç, “Başkan, üye çalışmalarında Çerkezköy’e güvendiğini belirterek, yakında ilçemize teşrif edeceğini söyledi” dedi. Aziz Yıldırım’ın yıllar önce Çerkezköy’de müteahhitlik yaptığını kaydeden Kılınç, “Buradaki herkes 5’er üye yapsa 200 hedefini kolaylıkla tuttururuz” dedi.  

 

 

TÜM DERNEKLER ÇORLU ŞUBESİ ÇATISI ALTINDA TOPLANACAK

1 milyon üye kampanyası için çevre ilçelerdeki dernek yönetimleri ile bir araya geldiğini kaydeden Çerkezköy Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Şahin Baysak, “Yaptığımız görüşmeler neticesinde bu işi birlikte yürütme kararı aldık. Edirne ve Tekirdağ’daki tüm dernekler Çorlu Şubesi çatısı altında toplanacak. Her şube kendi bölgesinde üye çalışması yapacak. 200 üyeye ulaşılması halinde şube olma hakkı kazanacaklar. Her şubede üye sayılarına bağlı yatırımlara gidilecek. Ortalama bir tesisin maliyeti 400-500 bin TL’dir. 200 üyeyi bulursak, önce tesis için yer bulunacak. O yer satın alındıktan sonra da tesis yapılacak” dedi.  

ÇERKEZKÖY 200 ÜYE HEDEFİNE TEK BAŞINA ULAŞABİLİR

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün gücünü taraftarından alan bir kulüp olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise “1 milyon üye kampanyası, Fenerbahçe’yi dünya kulübü yapma yolunda atılmış çok önemli bir adımdır. Ben, Çerkezköy’ün 200 üye hedefine kolaylıkla kendi başına ulaşabileceğine inanıyorum. Çerkezköy bu anlamda ciddi bir potansiyeldir. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

200 ÜYE BULAMAZSAK FENERBAHÇE’Yİ TERK EDERİM

Çerkezköy’ün, Çorlu’nun gölgesi altında değil, kendi başına 1 milyon üye kampanyası çalışmalarını yürütmesi gerektiğine işaret eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, “Biz 200 üye hedefine Çerkezköy Şubesi oalrak rahatlıkla ulaşabiliriz. Eğer 45 gün içinde Çerkezköy’de 200 üye yapamayacaksak, ben Fenerbahçe’yi terk ederim” dedi ve 15 üyeyi kendisinin bulacağı garantisini verdi. Bunun üzerine konuşan Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Turan Şahin ise “Eğer Çerkezköy’de 200 üye bulamazsanız, Fenerbahçe’yi değil, Çerkezköy’ü terk edin” dedi.

GİDEREK BÜYÜYEN BİR AİLEYİZ

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 9 ana olimpiyat branşında 70 kategoride 2 bin lisanslı sporcusuyla ulusal ve uluslar arası arenalarda sportif mücadele verdiğini kaydeden Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Turan Şahin, “Bu mücadelelerimizde her zaman liderliği hedef aldık ve birçoğunda da hep lider olduk. 2 bin lisanslı sporcusuyla giderek büyüyen bir aileyiz. Sayısal olarak dünyada böyle bir kulüp yok! Fenerbahçe bütün spor branşlarında ihtisaslaşıyor” dedi.      

İNSANIN HAYAL ETTİKTEN SONRA BAŞARAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK!

Fenerbahçe’nin istikrarlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çeken Turan Şahin, “Bunun nedeni, sporu tabana yaymasıdır. Kulübümüzün kuruluş amacı, vatan savunmasına katkıda bulunacak yüksek kondisyonlu gençler yetiştirmektir” dedi. İnsanın hayal ettikten sonra başaramayacağı hiçbir şey olmadığını söyleyen Şahin, “1 milyon üye hayal ettik. 2015 sonuna kadar hedef 100 bin üyeye ulaşmak. Bunun için yola çıktık ve en kısa zamanda da bunu başaracağız” dedi.

PARANIN NASIL HARCANACAĞINA SİZ KARAR VERECEKSİNİZ

Kampanya kapsamında elde edilen gelirleri kesinlikle yönetim kurulunca harcanmayacağını ifade eden Turan Şahin, “Bu paraların nasıl harcanacağına Genel Kurul’da sizler karar vereceksiniz. Yönetim sizden onay alırsa o parayı harcayabilecek. Ama önceliğimiz, sporcularımızın eğitimi konusu olacaktır” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜYÜZ

Fenerbahçeliler Derneği (FEDER) Başkanı İlyas Bulcay ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Fenerbahçe bir sevdanın adıdır. Yıkılmayan son kaledir. Bizim üyelikten bir beklentimiz yok. Fenerbahçe için herkesin yapabileceği bir şeyler vardır. Fenerbahçe’nin, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu 3 Temmuz’da gösterdik. Şimdi bir kez daha gösterebiliriz” dedi.  

BİRİLERİNİN GÖRMEZDEN GELDİĞİNİ BİZ GÖRMEZDEN GELMEYİZ

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 1 milyon üye kampanyasının ulusal basın tarafından görmezden gelindiğini ifade eden Gazeteci Şaban Kardeş ise programda yaptığı konuşmada, “Biz Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda olduğu gibi bugün de yerel basın olarak üzerimize düşen her türlü görevi layıkıyla yerine getirme çabası içindeyiz. Birilerinin görmezden geldiği önemli gelişmeleri biz hiçbir zaman görmezden gelmedik ve gelmeyeceğiz de” dedi. Kampanya kapsamında üye olan ilk bin kişiden biri olduğunu söyleyen Şaban Kardeş, “Çerkezköy’de 200 üye rakamına çok rahat ulaşılabileceğinin altını çizdi. Konuşmaları ardından kampanya ile ilgili tanıtımlar yapıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ