Çakmak gazı çeken genç öldü

Çerkezköy'de çakmak gazı soluyarak hayatını kaybettiği iddia edilen 17 yaşındaki gencin naaşı, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

GÜNDEM 5.12.2014 18:17:00 0
Çakmak gazı çeken genç öldü

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Çerkezköy’de Bağlık Mahallesi’nde önceki gün saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayda 17 yaşındaki Ahmet D. adlı genç, hayatını kaybetti. İddiaya göre eline aldığı çakmak gazını içine çeken genç birden fenalaştı. Ahmet Dağdelen, çevredekilerin haber vermesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen 112 ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

ADLİ TIP KURUMUNA GÖNDERİLDİ

17 yaşındaki gencin cansız bedeni daha sonra Çerkezköy Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Ziya Öztürk’ün ön incelemesinin ardından Ahmet D.’in naaşı, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

UZMANLAR UYARDI

Çakmak gazında bütan isimli uçucu kimyasal bir gaz bulunduğunu ve son zamanlarda kullanımının arttığını belirten uzmanlar, “Sıvı petrol gazının solunması insanlarda, solunan maddenin cinsine ve yoğunluğuna göre hafif sarhoşluktan aşırı neşe ve halüsinasyon görmeye kadar değişen belirtilere sebep olur. Bazı durumlarda ise hipoksi yani oksijen eksikliği, zatürre, kalp yetersizliği veya kalp durması ve kusmaya bağlı aspirasyonlar yüzünden ölüm olaylarına da rastlanabilir” uyarılarında bulundu.

Haber / Ahmet KARDEŞ