Müftülük, kadın haklarına dikkat çekti

Çerkezköy Müftülüğü 5 Aralık Kadın Hakları günü nedeniyle ilçede bir dizi etkinlik düzenledi. Konferans ve seminerlerden oluşan etkinliklerde İslamiyet'te kadın haklarına dikkat çekildi

GÜNDEM 5.12.2014 18:06:00 0
Müftülük, kadın haklarına dikkat çekti

Çerkezköy Müftülüğü’nün Kadın Hakları Günü kapsamında organize ettiği program, dün saat 10.00’daki panelle başladı. Panelde Yazar Ayten Durmuş ve Eğitimci Türkan Bakacak tarafından “Kişilik İnşası ve Kur’an” konulu seminer verildi.  

BİRİLERİ YAPMAK, BİRİLERİ DE YIKMAK İSTEDİ

Öğrencilere yönelik gerçekleştirilen panele İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna ve Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Gökhan Baş da katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Eğitimci Türkan Bakacak, öncelikle Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi’nin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Bakacak, “Bu çatı için Rabbimizin dostları da düşmanları da çok uğraştı. Bir taraf yapılması için, diğer taraf ise yıkmak için çaba gösterdi” dedi.

BULUNDUĞUNUZ YERİN KIYMETİNİ BİLİN

19 yıl boyunca İmam Hatip çatısı altında çalıştığını ifade eden Eğitimci Türkan Bakacak, “Maalesef çocuklarımızın çoğu kendi istekleri ile değil de ailelerinin yönlendirmesi ile İmam Hatip okullarına geliyor. Fakat ne hikmetse notu en zayıf olan öğrencilerin bile İmam Hatip’ten mezun olduktan sonra çok iyi yerlere geldiklerine şahit oldum. Bunun için bulunduğunuz yerin kıymetini bilin. İmam Hatipli olmanın onur ve gururunu hayata atıldığınızda çok daha iyi anlayacaksınız” diye konuştu.  

BAŞARIYA GİDEN YOL DÜZENLİ ÇALIŞMAKTAN GEÇER

Başarıya giden yolun düzenli çalışmaktan geçtiğinin altını çizen Türkan Bakacak, “Hayatta hiçbir şey sizleri düzenli çalışmaktan daha fazla geliştiremez. Mesela Arapça öğrenmek isteseniz, günde 2 kelimenin anlamını öğrenemez misiniz? Günde 2 kelime öğrenseniz senede 730 kelime yapar. Bu da ortaokulu bitirene kadar 2 bin 190 kelime öğrenmeniz anlamına gelir. Bununla birlikte haftada 1 ayet ve 1 hadis de öğrenebilirsiniz. Böylece ortaokulu bitirene kadar 150’den fazla ayet ve hadisi öğrenirsiniz” dedi.

MÜFTÜLÜK PERSONELİNE SEMİNER VERİLDİ

Çerkezköy Müftülüğü’nün Kadın Hakları Günü etkinlikleri kapsamında saat 13.00’da da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda oda personeli ve çocuklarına yönelik “Öncü-Örnek Kadınlar ve Kur’an” konulu seminer verildi. Etkinlikler, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik “Kişilik İnşası ve Kur’an” konulu seminerle devam etti. Yazar Ayten Durmuş, katıldığı programların sonunda okuyucularının kitaplarını imzalamayı ihmal etmedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ