Uyuşturucuya hayır diye sokağa çıktılar

Edirne'nin Keşan ilçesinde uyuşturucu madde kullanımının en çok olduğu Yenimescit Mahallesi'nde mahalle gençliği ve vatandaşlar tarafından 'Uyuşturucuya hayır, bonzaiye hayır' eylemi gerçekleÅ

GÜNDEM 5.12.2014 18:05:00 0
Uyuşturucuya hayır diye sokağa çıktılar

Son günlerin en çok kullanılan uyuşturucu maddelerinden biri olan bonzai kullanımına karşı olduğunu söyleyen yaklaşık 20 kişi, Keşan’a bağlı Yenimescit Mahallesi meydanında toplandı. Yazdıkları pankartları ellerine alan ve çevredeki iş yerlerinin camlarına asan vatandaşlar, Yenimescit Mahallesi meydanında önce basın açıklaması daha sonra da yürüyüş yaptı.

BU ATEŞ KEŞAN HALKININ BAŞINI YAKMAKTADIR

“Bonzaiye hayır, Uyuşturucuya hayır, Bonzai gençliği öldürüyor” şeklinde sloganlar atan gençler adına açıklama yapan Keşan Roman Kültürünü Araştırma Kalkınma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ayvaz Yalaza, "Bonzaiye bulaşanlar önce esrardan başlamıştır. Uyuşturucunun tümüne hayır diyoruz. Bu konuyu bütün Keşan desteklemeli. Bu ateş bütün Keşan halkının başını yakmaktadır" dedi.

EVLATLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Daha sonra konuşan Onur Yalaza isimli vatandaş da ailelere seslenerek, "Evlatlarınızı sevin, evlatlarınıza sarılın, evlatlarınıza şefkat gösterin, evlatlarınıza bağırmayın, kızmayın. Onlarla dertleşmeye, onların sorunlarını dinlemeye çalışın. Bunun kökeni, ailelerin evlatları dinlememesidir. Evlatların kendini yalnız hissetmesidir. Burada bize düşen görev evlatlarımızı ne kadar dinlersek, sorununun ne olduğunu anlarsak o zaman bunu çözebiliriz. Evlatlarımızı dövmekle, dışlamakla bu bitmez. Bu ancak sevgiyle, anlayışla, dinlemekle olabilir" ifadelerini kaydetti.

Toplanan grup daha sonra ellerinde pankartlarla ve attıkları sloganlarla Keşan Tekel Meydanı’na giderek Keşan halkına da bu tepkilerini gösterdi. Kalabalık grup, olaysız bir şekilde dağılırken, yapılan eylem vatandaşlar tarafından da alkışlarla karşılandı.

İha