Ev kadınları da emekli olabilir

5 Aralık Kadın Hakları Günü'nde Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emel Demir, Kadın Hakları ve Atatürk'ün Kadına Verdiği Değer konulu bir seminer veren Demir, kadınlara haklarÄ

GÜNDEM 5.12.2014 18:03:00 0
Ev kadınları da emekli olabilir

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı Kadın Kolları tarafından dün saat 14.00’da 5 Aralık Kadın Hakları Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emel Demir Askeroğlu tarafından “Kadın Hakları ve Atatürk'ün Kadına Verdiği Değer” konulu seminer verildi.  

SLAYT GÖSTERİMİ YAPILDI

Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan programa, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın eşi Fatma Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Sevgi, CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu, CHP’li Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Nalan Çolak ve Kapaklılı kadınlar katıldı. Program, Kadın Hakları Günü’nün anlam ve önemine dair hazırlanan slayt gösterimi ile başladı.  

KADINLAR ÇALIŞMAK İÇİN İZİN ALMAK ZORUNDA DEĞİL

Slayt gösteriminin ardından NKÜ Öğretim Görevlisi Emel Demir Askeroğlu tarafından “Kadın Hakları ve Atatürk'ün Kadına Verdiği Değer” konulu seminer verildi. Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının 5 Aralık 1934’te verildiğini anımsatan Emel Demir Askeroğlu, konuşmasının devamında kadınların günümüz Türkiye’sinde yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Türk kadınının en büyük problemlerinden birinin ‘Çalışma Hakkı’ olduğunu söyleyen Askeroğlu, “Özelikle evlendikten sonra kadınlara eşleri tarafından baskı yapılıyordu. Fakat hiç kimse unutmamalıdır ki kadınlar çalışmak için kimseden izin almak zorunda değildir” dedi.

EMEKLİLİĞİN ÖNÜ AÇILDI

Ülke ekonomisine en büyük katkıyı ev hanımlarının sağladığını ifade eden Emel Demir Askeroğlu, “Ev hanımlarının en önemli problemi ise sosyal güvenliklerinin olmayışıdır. Fakat yapılan düzenlemelerle ev kadınlarına da sigortalı olup emekli olmanın önü açıldı. Ev kadınlarının sigorta primlerinin bir kısmını Devlet, bir kısmını da kadınlar kendileri yatırabiliyor. Böylelikle ev kadınları da hem sosyal güvenlik hizmetlerinden faydalanabiliyor hem de emekli olabiliyor” diye konuştu.

KENDİ EŞİNİ SEÇEMEYEN KIZLARIMIZ VAR

Günümüz kadınlarının kendi eşini kendisinin seçtiğini kaydeden Emel Demir Askeroğlu, “Fakat bu eskiden böyle değildi. Günümüzde dahi hala kendi eşini seçemeyen kızlarımız var. Bu kapsamda hala atılması gereken önemli adımlar var” dedi. NKÜ Öğretim Görevlisi Emel Demir Askeroğlu’nun konuşmasının ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Program sonunda Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Sevgi tarafından NKÜ Öğretim Görevlisi Emel Demir Askeroğlu’na teşekkür plaketi takdim edildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ