Belediye Meclis üyelerine seminer verilecek

Bugün ve yarın Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri'de Meclis Salonu'nda düzenlenecek seminerde Sayıştay 4. Daire Başkanı Abdullah Acar tarafından belediye kanun ve mevzuatları hakkında bilgilendirme yap?

GÜNDEM 5.12.2014 17:38:00 0
Belediye Meclis üyelerine seminer verilecek

Çerkezköy Belediye Meclis üyelerine Sayıştay 4. Daire Başkanı Abdullah Acar, yeni yasalar ve mevzuatlar hakkında bilgilendirme semineri verecek. Seminerin yapılacağını dün gerçekleştirilen Çerkezköy Belediyesi Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumunda Belediye Başkanı Vahap Akay açıkladı.

MECLİS İKİNCİ OTURUMUNU YAPTI

Çerkezköy Belediyesi Aralık Ayı İkinci Oturumu’nu dün saat 14.00’da Belediye Meclis Salonu’nda Başkan Vahap Akay yönetiminde gerçekleştirdi. İlk olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 24.11.2014 gün ve 2250 sayılı 2014 Mali Yılı Münakale İşlemleri hakkındaki yazısına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldüğü Meclis’te,  2014 Mali Yılı Gider Bütçesi’nde bulunan 13 milyon 125 bin TL’lik Özel Kalem, İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Avukatlık Hizmetleri, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Hesap İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Temizlik Hizmetleri, Veterinerlik Hizmetleri, Yazı İşleri Müdürlüğü, Zabıta Hizmetleri, Mezarlıklar Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü hesapları arasında aktarma yapılması yönündeki komisyon kararı, meclis tarafından da kabul edildi.

OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Dahasonra Belediye hisselerinin satışına ilişkin İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürü Nazan Uysal, komisyon raporu hakkında meclisi bilgi verdi. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 973 ada 17 nolu parseldeki 30.58 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 283 ada 5 nolu parseldeki 73 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 283 ada 6 nolu parseldeki 72 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 284 ada 3 nolu parseldeki 110 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 282 ada 4 nolu parseldeki 114 metrekarelik belediye hissesi, Kızılpınar Mahallesi 786 ada 9 nolu parseldeki 21.06 metrekarelik belediye hissesi, Kapaklı Karaağaç Mahallesi 776 ada 7 nolu parseldeki 1790.96 metrekarelik belediye hissesi, İstasyon Mahallesi 822 ada 9 nolu parseldeki 199 metrekarelik belediye hissesi ve İstasyon Mahallesi 822 ada 3 nolu parseldeki 194 metrekarelik belediye hissesinin diğer maliklere satılması yönündeki komisyon kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 26.11.2014 gün ve 355 sayılı Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 502 ada 8 parselde plan değişikliği yapılması talebine ilişkin İmar Komisyonu Raporu görüşüldü.  Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Seyithan Caferoğlu “Malikin satın alması gereken alan yeşil alana çevriliyor. Bu sıkıntı yaratabilir” diyerek bu konuda çekimser kaldığını belirtti. Daha sonra AK Parti Grup Sözcüsü Remzi Garip de, AK Parti grubu ile bu konuyu görüştüklerini ve çekimser kalınması yönünde karar aldıklarını ifade ederek, Caferoğlu’nu destekledi. Komisyonun oybirliği ile aldığı karar meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.  Son gündem maddesinde ise Sosyal İşler ve Yardım Esasları Yönetmeliği hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşülerek, oybirliği ile kabul edildi.

DANIŞTAY DAİRE BAŞKANI SEMİNER VERECEK

Meclis Toplantısı’nın sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Danıştay 4. Daire Başkanlığı tarafından Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri’ne yönelik bugün düzenlenecek olan eğitim seminerinin duyurusunu yaptı. Akay, “Belediye kanunları ve mevzuatlarla ilgili Sayıştay 4. Daire Başkanı Abdullah Acar, cumartesi ve pazar günleri 09.30-13.30 saatlerinde Çerkezköy Belediye Meclis Salonu’nda meclis üyelerinize yönelik seminer verecek. Seminere tüm meclis üyelerimizi bekliyoruz” açıklamasını yaptı.  Ocak ayı toplantısının 5 Ocak 2015 Pazartesi günü saat 14.00’da yapılması karara bağlandı.

Menşure KARDEŞ