Engelli annesinin dramı

Şarköy'de tek başına Down Sendromlu oğluna bakan anne, ayda aldığı 780 TL ile yaşam mücadelesi veriyor. 52 yaşındaki Yücel Kasarcı ve Down Sendromlu oğlu 24 yaşındaki Ali Gencay Kural, Şarköy

GÜNDEM 3.12.2014 19:11:00 0
Engelli annesinin dramı

780 TL İLE YAŞAM SAVAŞI VERİYOR

Çanakkale'de yaşadığı dönemde özürlüler derneği kurmasının ardından işleri kötüleşen ve evine haciz gelen, ardından eşinden boşanan Kasarcı, komşularıyla beraber oğluna bakmaya çalışıyor. Oğluna tek başına bakmak zorunda olduğunu dile getiren anne Yücel Kasarcı, evde oğluyla beraber el ürünleri yapmaya çalışarak yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Kasarcı, "Doğuştan Down Sendromlu olan oğlumun zamanla hastalık seviyesi arttı. Daha sonra da sarılık hastalığına yakalandı ve bundan dolayı da zeka geriliği oğlumda gerçekleşti. Oğlum 3 yaşındaki bebek zekasında kaldı. Oğlum Ali Gencay Kural şu an 10 yaşındaki çocuk zekasına sahip. Az da olsa anlıyor ve cevap veriyor. Birçok hastalık geçirdi oğlum, lösemiyi bile yendi şimdi kontrol ediliyor ama oğlumun en ufak bir sorunu olsa hastaneye götürmek bile çok zor. Ev kirasını ayırdığımızda elimizde kalan para 380 lira. Ev sahibi çok iyi bir insan. Geç de versek, eksik de versek idare ediyor. Kalan para fatura ve yemek ihtiyacımıza bile yetmiyor. Biz de çözümü evde iş yapmakta bulduk" dedi.

DERNEK KURDUM DOLANDIRILDIM VE AİLEMDEN OLDUM 

Çanakkale'de yaşadıkları dönemde durumlarının iyi olduğunu söyleyen Kasarcı, "Elimizden geldiğince ailecek maddi manevi ilgileniyorduk ve oğlum Ali Gencay'lar gibi evlatlarımızı yetiştirmek için Çanakkale'de okul açtık. Özürlüler derneğini ben kurdum ve 10 sene yöneticilik yaptım. 119 köy vardı tüm köyleri gezdim. Tek tek kapı kapı dolaştım kimin neye ihtiyacı var, hangi özürlü aile ne gereksinim duyuyor, istiyorsa hepsini kendi cebimizden karşıladık. Biga’da yaşadığım zaman oradaki gazeteler beni yazıyordu. 'Bu kadın tek başına herkese koşuyor, her ailenin yanında, kimseyi kırmıyor, ihtiyaç sahiplerine herkesten önce koşuyor' diye. Her gün ama her gün yollardaydık. Ailecek oğlum gibi Ali Gencay'lara ulaşmak için. Çocukları okula götürmek için otobüs tutuyordum, Gönen’e, Bandırma’ya götürmek için o zamanki Belediye Başkanı Mehmet Özkan Bey de çok yardımcı oluyordu. Daha sonra Biga'ya Duygum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini açtık" ifadelerini kaydetti.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde özürlülerin annesi olarak tanındığını söyleyen Yücel Kasarcı, "Dernekteyken dolandırıldım ve her şeyimize haciz geldi. Her şeyimiz gitti. Bu durumdayken eşimden bile ayrılmak zorunda kaldım. Bir kızım var o da Çanakkale'de evli. Burada ben ve oğlumla yaşam savaşı veriyoruz" Yücel Kasarcı, oğluyla Şarköy’de yaşam mücadelesi verirken komşularıyla beraber oğluna bakmaya çalıştıklarını söyledi.