Kubilay engellileri ziyaret etti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla Çerkezköy Engelliler Yaşam Evi'ni ziyaret ederek Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin ?

GÜNDEM 3.12.2014 19:07:00 0
Kubilay engellileri ziyaret etti

KAYMAKAM SICAK KARŞILANDI

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, dün saat 10.00’da Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy İlçe Tarım Müdürü İsa Altay, Çerkezköy Halk Eğitimi Müdür Vekili Necmi Akman ile birlikte Çerkezköy Engelliler Yaşam Evini ziyaret etti. Kaymakam Kubilay’ı Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Başkan Yardımcısı Sakine Arslan, Şube Sekreteri Hülya Metin, Şube Saymanı Gülşen Civan, Şube Halkla İlişkiler ve Basın Sorumlusu Meral Dağasan, yönetim kurulu üyesi Oğuz Civan ve dernek üyesi engelliler kapıda karşıladı.

ETKİNLİKLERİNİZ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR

Kaymakam Metin Kubilay karşılama sonrası beraberindekilerle birlikte Engelliler Derneği yönetimi ile Yaşam Evi önünde günün anısına toplu fotoğraf çekildi. Kaymakam Kubilay daha sonra Dernek Başkanı ve yönetimiyle bir araya geldi. Kaymakam Metin Kubilay yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Daha önce de burayı ziyaret ederek sizlerle görüşmüştüm. Bu günkü ziyaretimi 3 Aralık Dünya Engelliler dolayısıyla gerçekleştiriyorum. Bu gün sizler için olduğu kadar bizler içinde önemli bir gün olduğunu bilmenizi istiyorum. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi olarak her yıl birçok etkinliğe imza atıyorsunuz. Sizleri çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Bu Engelli Yaşam Evi’nin kazandırılmasında büyük emeği geçen Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanımız Hayrettin Çetinkaya’yı da bir kez daha tebrik ediyorum. Siz engelliler derneğinin yaptığı etkinlikleri bu gün Türkiye’de hiçbir engelli derneği yapmıyor. Sizler yaptığınız etkinliklerle Türkiye’ye örnek oluyorsunuz. Çerkezköy Şubemizi tebrik ediyorum. Sizlerin çalışmalarınızı takdirle karşılıyor ve destekliyorum.”diye konuştu.

Kaymakam Kubilay konuşmasını, “Tarıma yönelik yaptığınız çalışmaları daha da geliştirerek sürdürmeniz için İlçe Tarım Müdürlüğümüz sizlere gerekli yardımı ve desteği verecek. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde eğitim konusunda sizlerle bundan böyle çok daha aktif bir çalışma yapacak. İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğümüzde sizlerin sosyal faaliyetlerinize katkı ve destek verecek. Sizler gibi aktif çalışan bir engelli derneğini hiçbir yerde görmedim. Dediğim gibi sizler Türkiye’ye örnek oluyorsunuz.”diye tamamladı.

SIKINTILARIMIZI AŞMAYI BAŞARDIK

Türkiye Sakatlar derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bizlere yapmış olduğunuz ziyaret bizleri çok mutlu etti. Sizlerin katkı ve destekleriyle sıkıntılarımızı aşmayı başardık.Ufak tefek sıkıntılarımız var ama onlar da çözüme kavuşacak. Çok güzel projelerimiz var. Bu projelerimizi kısa zaman içinde hayata geçireceğiz. Sosyal faaliyetler çalışmalarımızı şu an kent konseyi altında yapıyoruz. Bizler derneğimizde müzik korosu, tiyatro grubu kurduk ve bu konularda da epey yol kat ettik. Konserler de veriyoruz. Bizim tek eksiğimiz ilçemizde rehabilitasyon merkezleri var ancak engelliler lisemiz yok. İlçemize bir engelliler lisesi yapılmasını istiyoruz. Sizlerin katkı ve desteği biz engellilere büyük güç ve yaşam sevinci veriyor. Hiç kimse engelli doğmak istemez, ne analar ne de babalar evlatlarının engelli istemez. Her anaya babaya Allah sağlıklı evlat nasip etsin.3 Aralık Dünya Engelliler Günü ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engellilere hayırlı olsun.”dedi.

Haber/Seyit SÜREN