Engellilerin mektupları ağlattı

Çerkezköy'de kutlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne bir süre önce Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nce başlatılan "Anlatsam duygularımı beni anlar mısın?" temalı mektup yar?

GÜNDEM 3.12.2014 19:05:00 0
Engellilerin mektupları ağlattı

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü düzenlediği etkinlikle kutladı. Dün saat 12.30’da Pera Pastanesi önünden başlayan etkinlik çerçevesinde Atatürk Caddesi’nden Belediye Meydanı’na kadar yürüyen Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Meral Dağaşan burada bir konuşma yaptı.

ENGELLİLER FOLKLÖR EKİBİ AÇILIŞI YAPTI

Çevrkezköy’deki program daha sonra Halk Eğitimi Merkezi’nde devam etti. Saat 13.30’da  program Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Folklor Ekibi’nin gösterisi ile başladı. Burada konuşan Çerkezköy Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Şengül Civan 1992 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı bir kararla 3 Aralık gününü ‘Uluslar arası Engelliler Günü’ olarak ilan edildiğini hatırlattı.

ENGELLİLERİ ACIMAYIN!

Türkiye’deki engelli bireylerinin yüzde 12 oranında olduğunu söyleyen Civan, “Bu rakam herhalde bizlerin engelli bireylerimiz için ne kadar çalışmamız gerektiği hakkında bilgi vermektedir. Ayrıca her insanın bir özürlü adayı olduğunu düşünürsek yapılacak çalışmaları da çok daha fazla önemsemek gerekir. Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için anın küçük büyük bütün bireylerin yapabileceği pek çok şey vardır.” dedi. Engellilerin acınması yerine, onlara beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş imkanı sağlayarak üretken ve verimli hale getirilebileceğini kaydeden Civan, “Bizler Kent Konseyi Engeliler Meclisi olarak engellilerin toplum içinde eğitim ve üretim kapasitelerinin geliştirilmesi ve toplumsal yaşam içinde daha fazla yer almalarının sağlanması, kent yönetimine aktif olarak katılması ve engellilere yönelik sorunlara çözüm üretilmesi amacıyla kurulan engelliler ile ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu demokratik bir yapıyız. Çerkezköy’ü engelsiz bir ilçe yapmak için hep birlikte el ele vererek çalışmamız gerekmektedir.” diye konuştu. Civan sözlerini Kaymakam Metin Kubilay ve Belediye Başkanı Vahap Akay’a engelliler için gösterdikleri ilgi ve gayretleri nedeniyle teşekkür ederek tamamladı.

ENGELLİLERİN MEKTUPLARI DUYGULANDIRDI

Çerkezköy Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Şengül Civan’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Cemal Sabırlı bir konuşma yaptı. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı’nın hazırlamış olduğu slayt izlendi. Ardından Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Merkezi İş Okulu öğrencilerinin şiir oratoryosu sahnelendi. Mektup yarışmasında dereceye giren mektupların okunması ile birlikte salonda bulunan engelliler ve vatandaşlar duygularına hakim olamayarak gözyaşlarına boğuldu.  Programın son konuşmasını Kaymakam Kubilay yaptı. Kubilay, “Engelli vatandaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekmektedir.”dedi.

MEKTUP YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından mektup yarışmasında dereceye giren Berkant Demir’e, Damla Dağaşan’a, Ülker Karahan’a, Remziye Özen’e ve Büşra Tecmen’e Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürü Müslüm Hamaz tarafından ödülleri verildi. Program Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Semah Ekibi’nin gösterisi ile sona ererken, protokol üyeleri ve vatandaşlar engellileri ayakta alkışladı.

Menşure Kardeş