Engelliler polis refakatinde yürüdü

Kapaklı'da Engelliler Günü, trafik polisleri eşliğinde yapılan yürüyüşle başladı, Atatürk Anıtı'na çelenk koyulması ile sona erdi.

GÜNDEM 3.12.2014 19:02:00 0
Engelliler polis refakatinde yürüdü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı kapsamında dernek binasından Atatürk Anıtı’na yürümek isteyen engelli vatandaşlara trafik polislerinin refakat etmesi, dikkat çekti.

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Kapaklı’da ikamet eden engelli vatandaşlar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında dün saat 12.00’da Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nde bir araya geldi. Dernek binasında engelli vatandaşları ziyaret eden Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Pakize Özgür Ünlü, TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan’a günün anlam ve önemi kapsamında çiçek takdim etti. Dr. Pakize Özgür Ünlü ve Sakatlar Derneği Başkanı Hayati Çakan, dernek binası önünde engelli vatandaşlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

BELEDİYE MEYDANINA YÜRÜDÜLER

TSD Kapaklı Şubesi üyeleri daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri eşliğinde Belediye Meydanı’na yürüdü. Buradaki programa Kapaklı Belediye Başkan Vekili Sami İkizler, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Akın Yılmaz, Muzaffer Yıldıran, TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, Kapaklı Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Pakize Özgür Ünlü, Kapaklı Belediyesi Basın Yayın ve Sosyal Medya Danışmanı Kudret Canbaz, İnönü Mahallesi Muhtarı Sabahattin Mandalı, Atatürk Mahallesi Muhtarı Bilal Tokuç, CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Mediha Uğurlu ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

ŞİİRİ İLE DUYGULANDIRDI

Program kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk koyan TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan, bu anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür etti. Programda Kapaklı Çok Programlı Lisesi 10-B Sınıfı öğrencisi Muhammet Uygur okuduğu “Bizler Özürlüyüz” adlı şiir ile katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Belediye Hizmet binasında bulunan led ekranda gün boyu İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın kutlama mesajları döndü.

 Haber / Ahmet KARDEŞ

 

BİZLER ÖZÜRLÜYÜZ

 

KİMİMİZ İŞİTMEZ KİMİMİZ GÖRMEZ,

BİZLER ÖZÜRLÜYÜZ KUSURLU DEĞİL.

KORKMAYIN BUNLARDAN HİÇ KİMSE ÖLMEZ,

BİZLER ÖZÜRLÜYÜZ KUSURLU DEĞİL.

****

BAK GÖZÜM GÖRMEZ DE RESİM YAPARIM,

BEN DE BU YOLLARI HEP ADIMLARIM.

BEN DE BİR BİREYİM HER YERDE VARIM

BİZLER ÖZÜRLÜYÜZ KUSURLU DEĞİL.

****

BAK ONUN KULAĞI DUYMUYOR NEYLER

HEPSİ NOTA BİLİR ŞARKILAR SÖYLER.

BİZE ACIMASIN AĞALAR BEYLER,

BİZLER ÖZÜRLÜYÜZ KUSURLU DEĞİL.

****

BAK BURADA KOLU YOK BACAĞI SAKAT,

DEĞNEKLE GEZİYOR BULUYOR TAKAT.

YAŞAMIMIZ ZORDUR BİLİRİZ FAKAT,

BİZLER ÖZÜRLÜYÜZ KUSURLU DEĞİL.

****

BİZE İMKAN VERİN BUDUR SON SÖZÜM

GÖRÜN BAK NE YAPAR O ZAMAN ÖZÜM.

ÜRETTİKÇE GÖRÜR GÖNÜLDEN GÖZÜM,

BİZLER ÖZÜRLÜYÜZ KUSURLU DEĞİL.

****

NİCE İNSAN VAR Kİ GÖNÜLDEN GÖRÜR,

YÜREKTEN İŞİTİR YÜREKTEN YÜRÜR.

COŞARİ YÜREKTEN KONUŞUR DURUR,

BİZLER ÖZÜRLÜYÜZ KUSURLU DEĞİL.