ÜFÜRÜKÇÜNÜN SON KURBANI...

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede son bir haftada üç farklı evde dolandırıcılık yaptığı iddia edilen din istismarcısı şüpheliyi arıyor. Emniyet güçleri, vatandaÅ?

GÜNDEM 2.12.2014 18:37:00 0
ÜFÜRÜKÇÜNÜN SON KURBANI...

1 HAFTADA 3 KİŞİYİ DOLANDIRDI

Halk arasında ‘Üfürükçü’ diye tabir edilen din istismarcısı kadın son bir haftadır Kapaklı’yı adeta kendine mesken edindi. Bir hafta içinde üç kişiyi dolandıran şüphelinin son kurbanı ise Vatan Caddesi Akif Dubaz Sokak’ta ikamet eden bir kadın oldu. İddiaya göre dün saat 16.00 sıralarında bahse konu eve gelen şüpheli, ev sahibi genç kadını dolandırarak bir çeyrek altın, iki altın zincir, bir altın bilezik ve bin TL’den fazla nakit parayı da el çabukluğu ile alarak kayıplara karıştı. 

KURBANLARINI ÇEŞİTLİ NUMARALARLA KANDIRIYORLAR

Din istismarcısı şüphelinin her evde aynı numaraları yaptığına dikkat çeken emniyet güçleri, vatandaşları kesinlikle bu tür dolandırıcılara inanmamaları  konusunda uyardı. Din istismarcıları kurbanlarını yumurtada muska çıkarma ve kopmuş ipleri birleştirme numaraları ile kandırarak ağına düşürüyor. Daha sonra evdeki tüm altın ve paraları bir çarşafa koyup sözde okuyarak el çabukluğu ile çalışıyor. Daha sonra da hiçbir şey olmamış gibi yürüyerek evden uzaklaşıyor.

Ahmet KARDEŞ