KARE KARE İŞ GÜVENLİĞİ

6 katlı inşaatın tepesinde tahtalar üzerinde cambazlara taş çıkartırcasına yürüyen işçi, görenlerin yüreğini ağzına getirdi

GÜNDEM 2.12.2014 18:04:00 0
KARE KARE İŞ GÜVENLİĞİ

Çerkezköy’de kare kare objektiflere yansıyan bu olay, inşaatlardaki güvenlik tedbirlerini gözler önüne serdi! Hemen neredeyse tüm inşaatlarda görmeye alışık olduğumuz tedbirsizlikler, Çerkezköy’de Amfi Tiyatro karşısında bir inşaatta beton dökülmesi için kalıp yapan inşaatçı tarafından adeta gözümüze sokuldu!

Hiçbir iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili tedbirin alınmadığı bu inşaatta, kalıp ustasının 6’ncı kattaki rahat tavırları görenlerin yüreğini ağzına getirdi. İnşaatın tepesinde incecik tahtalar üzerinde bir o tarafa bir bu tarafa yürüyen inşaat işçisi, cambazlara taş çıkarttı. İnşaatın yakınından geçen vatandaşlara korkulu anlar yaşatan inşaatçı tepki çekti.

Vatandaşlar, denetimsiz ve kontrolsüz inşaatların sivil vatandaşlara da tehlike oluşturduğunu belirterek, başta belediyeler olmak üzere yetkililerin tedbir almasını istiyor. Son dönemlerde inşaatlarda yaşanan kazaların da böyle tedbirsizlikten meydana geldiğini ileri süren vatandaşlar, “Burada yaşanacak olumsuzluklar kaza değil tamamen tedbirsizlik.”diye tepkilerini dile getirdi.