ADD Trakya Şubeleri toplantısı yapıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği Trakya Şubeleri, ADD Tekirdağ Şubesi'nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıya ADD Genel Başkan Yardımcıları Tolga Akgün, H.Emere Altınışık, Genel Sekre

GÜNDEM 2.12.2014 11:43:00 0
ADD Trakya Şubeleri toplantısı yapıldı

BU COĞRAFYADA ANCAK ULUSAL BİRLİĞİ’Nİ SAĞLAMIŞ GÜÇLÜ DEVLETLER YAŞAYABİLİR

Toplantı sonunda, oybirliği ile belirlenen ‘Toplantı sonuç bildirgesi’ kamuoyu ile paylaşıldı. Bildirgede şunlara yer verildi: Coğrafyalar Ülkelerin kaderlerini. Stratejilerini, hassasiyetlerini, komşularının tavırlarını hatta dostlarını ve düşmanlarını belirler. Coğrafyasının özelliklerini iyi değerlendiren liderler, karşılaşacakları durumları önceden tahmin ve tahlil ederek bu durumu yararlı hale getirebilirler. Değerlendirmede yapılacak yanlışlar ise ülkeyi yok olmaya kadar götürecek olumsuzluklara yol açar. Ülkemiz enerji kaynaklarının bulunduğu bir coğrafyada dolayısıyla enerji yollarının kesiştiği bir noktadayız. Böyle bir coğrafyada ancak, Ulusal birliğini sağlamış güçlü devletler yaşayabilir.

EMPERYALİST GÜÇLER GÜÇLÜ OLMANIZA İZİN VERMEZ 

Bu enerji kaynaklarını ele geçirmek ve kaynakları kontrol altına almak isteyen emperyalistler böyle coğrafyada bulunan ülkeleri rahat bırakmazlar; güçlü olmalarına izin vermezler. Bu nedenledir ki, Birinci Dünya (Paylaşım) Savaşı’nda bölgemizdeki ve yurdumuzdaki enerji kaynaklarını denetim altına almak isteyen emperyalistler ülkemizi işgal ettiler. Bu işgal sırasında ülkemizdeki gerici, bölücü unsurları emperyalistler kullandılar ve onlarla işbirliği yaptılar.

Türk Ulusu ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek başlattığı Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıktı. Bu başarıyı Ulusal Birliğini sağlayarak ulusun gücüne inanarak elde etti.

ZORLUKLAR ULUSAL BİRLİKLE AŞILDI

Karşılaştığımız her zorluğu ‘Ulusal birlik’le aştık, Çünkü emperyalizmin başa çıkamayacağı yegane güç ulusal birliğini sağlamış Ulus Devletlerdir. Ulusal Birliğinin sağlanması ve Ulus Devlet olmayı Lozan’da tüm dünyaya onaylatmıştır. Ülkemiz çağdaş bir Cumhuriyet olmuştur, Pusuda bekleyen irtica ve bölücülük uykusundan uyandırıldı. Cumhuriyet kurumlarını ele geçirmeye çalışıyor. Bugün bir karşı devrim yaşamaktayız. Uluslararası emperyalistler ve içimizdeki bölücüler Cumhuriyetimizle hesaplaşmaktadırlar. Büyük Önderimiz içimizdekilerin bu tür düşüncelerini görmüş ve Gençliğe Hitabe ile Bursa Nutkunda böyle tehlikelere değinmiştir.

TEHLİKELERE KARŞI SAVUNMA GÖREVİ VERİLMİŞTİR

 

Biz Ulusseverlere Atamızın emanet ettiği ülkemizi Bursa Nutku’nda değindiği tehlikelere karşı savunma görevi verilmiştir. Bugün iktidarda bulunanlar kendilerini demokrat sayanlar ülkeyi bölmeyi ‘İleri Demokrasi’ diye yurttaşa yutturmaya çalışanlar Cumhuriyet Dönemin-de ülkenin bölünmesi için ayaklananların itibarını geri vermeye çalışıyorlar. Cumhuriyet Döneminde ülkenin birliği ve bütünlüğü için başlatılan isyanları önlemeyi bugün insan haklarına aykırı diyerek karalıyorlar. Ülkeyi yönetenler, ülkeyi bölmeye çalışan bir bölücü başı ile adeta pazarlığa oturdular. Güya demokrasi adına ona bir sekretarya vermeye hazırlanıyorlar.

ORDU HÜKÜMET TARAFINDAN ETKİSİZLEŞTİRİLMEK İSTENMEKTEDİR

  Ülkemizin savunmasında gözbebeğimiz olan ordu hükümet tarafından etkisizleştirilmek istenmektedir. Asker kışlasına çektirilmiş, Teröristler kent sokaklarında serbestçe dolaşabilmektedirler. Teröristler o kadar azdırılmıştır ki askerin kışlasındaki Bayrağı indirme cesaretini kendilerinde buluyorlar. İşin en acı yanı ise İçişleri Bakanının Kamu güvenliğini sağlayamadıklarını itiraf etmesidir.

ATATÜRKÇÜLERE SELAM OLSUN

Tüm bunlara bakarak biz Atatürkçülere düşen görev Atası’nın düşüncelerini tüm gücüyle savunmak, bu düşünceleri halka benimsetmektir. Önümüzdeki seçimlerde ülkemizin çağdaşlaşması için çalışacak siyasilere yön vermektir. Ülke yönetiminde Atatürkçü, çağdaş, dürüst ilkeli, sözüne güvenilir kişilerin görev almaları yolunda ilgilileri uyarma görevini yerine getirmeliyiz. Atatürkçüler, Atatürk’ün ışıklı yolundan hiçbir koşulda ayrılmazlar. Bu yolda yürüyen Atatürkçülere selam olsun.

Marmara Haber