CHP Bağlık Mahallesi'nde dert dinledi

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, yönetimiyle birlikte Bağlık Mahallesi'ni ziyaret etti. Mahallenin sorunlarını dinleyen Demir ve yönetimine Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat

GÜNDEM 1.12.2014 17:32:00 0
CHP Bağlık Mahallesi

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, Bağlık Mahallesi sakinlerini ziyaret etti, sorunlarını dinledi. CHP İlçe Yönetimi’nin ziyaretine Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Belediye Meclis Üyelerinden Uğur Erem, Necmettin Çınar, Ali Dede,Taner Bahar ve CHP İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden Metin Akyıldız, Birol Öztürk, Hüseyin Ülger, Alişan Tekin, Mümin Uslu ve ilçe eski Başkanı Metin Dönmez de katıldı. Önceki akşam Bağlık Mahallesi Köprü Başındaki Erdağ Kırathanesi’nde Mahalle sakinleriyle bir araya gelen CHP’lileri vatandaşlar sıcak bir şekilde karşıladı.

SORUNLARINIZI DİNLEYİP ÇÖZÜM BULMAYA GELDİK

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, burada yaptığı konuşmada, “Bu gece sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Zannetmeyin ki sizleri unuttuk. Belediye’de 6 ayımızı doldurduk. Bizi iktidara getirdiniz sizlere çok teşekkür ediyoruz.Bu akşam burada sizlerin yani mahallenizin ihtiyaçları nelerdir ve bunları nasıl giderebiliriz, sorunlarınız nedir bunları nasıl yapacağımızı konuşacağız. Bağlık mahallesinde yapılacak işleri plana koyduk. Seçim dönemi dediğimiz gibi, sözlerimizi  5 yıl içinde hayata geçirerek gerçekleştireceğiz. Artık hizmet yarışına gireceğiz.”dedi.

MAHALLE SORUMLULARI OLUŞTURUYORUZ

Örgütlenmeden sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Metin Akyıldız’ın mahalle sorumlularını belirleme görevi verdiklerini hatırlatan Demir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim artık kahve toplantılarını halk toplantıları haline getirmeliyiz. Bu nedenle her mahallemizde oluşturulacak mahalle sorumluları mahallelerinin sorunlarını tespit ederek bizler bildirecek ve biz de bu sorunları bir rapor halinde belediye başkanımıza ileteceğiz ve çözümlenmesini sağlayacağız. Mahalle toplantılarında da sorunlar dile getirilecek çözümünü sağlayacağız. Bu nedenle Halk sohbetleri aynı zamanda sizinle bizim aramızdaki samimiyeti de güçlendirecektir. Bu toplantıları sık sık yapacağız.Seçimden seçime değil her zaman bir arada olacağız.”

SORUNLARINIZI RAHATLIKLA DİLE GETİREBİLİRSİNİZ

Demir’in ardından Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör vatandaşlara hitap etti. Özgör, “Bu akşam bizleri sıcak karşılamanızdan dolayı memnun olduk. Bu akşam burada sorunlarınızı rahatlıkla dile getirebilirsiniz.Sorunlarınızı not alacağız.Çözümü içinde gereken yapılacaktır. Mahallenizin beş yıl içinde çözümlenmemiş sorunu kalmayacak. Bizler sizler için varız.”dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ SORUNLARINI ŞÖYLE SIRALADI

Özgör’ün ardından mahalle sakinleri birer birer söz alarak sorunlarını dile getirdi. Vatandaşlar, servis saatlerinde duraklarda yoğunluk yaşandığını ve durak yetersizliği bulunduğunu belirtti. Ayrıca, kavşaklara trafik lambaları konulmasını isteyen Bağlık Mahallesi sakinleri,  parklarda da aydınlatma bulunmadığını kaydetti. Bağlık Mahallesi’nin köprüden sonraki kısmına mavi minibüsler ile servis araçlarının gitmediğini anlatan mahalleli, “Araçlar yollardan hızlı geçiyor ve yollara hız kesiciler konulmasını istiyoruz. Mavi minibüslerin ve servis araçlarının bu mahallede ki güzergahlarının yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Artık Tekirdağ Büyükşehir oldu. Çerkezköy Tekirdağ arasında Belediye otobüsleri konulsun. Ayrıca Bağlık Mahallesini canlandıracak bir hizmet yapılmasını istiyoruz.”taleplerinde bulundu.

TRAFİK İLE İLGİLİ KONU BÜYÜKŞEHİR ULAŞTIRMA DAİRESİNİN YETKİSİNDE

Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, vatandaşların trafik lambaları konusundaki sorununun çözümü için Ulaştırma Dairesiyle görüşeceklerini belirterek, şunları söyledi:“Trafikle ilgili konu Büyükşehir Ulaştırma Dairesi’nin yetkisinde ve bu konuda bize dilekçe verilmesi gerekiyor. Biz de işin takipçisi olalım ve çözüme kavuşturalım.”dedi. Özgör güzergah konusunda da, “Şu anki güzergah önceki dönemdeki meclisin kararıyla düzenlenmiş. Şu an biz bir şey yapamıyoruz. Bu konu UKOME’nin yetkisinde .Bu da biz belediyeye gelmeden önce 7 Kasım 2013 tarihinde değiştirilmiş. Ama bu konunun çözümü için UKOME ile görüşeceğiz. Bağlık köprüsü için seçim öncesinde ne dedik buraya yeni bir köprü yapacağımızdan bahsettik. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Burası için ciddi bir çalışma gerektiriyor. Karayolları ile yapılacak proje ile yapılması mümkün olacak. Dere de başlı başına bir sorun ve dere üzerinde sıkıntılı köprüler var. Bunlarında çözümü için çalışmalar yapıyoruz. Ancak 30 milyonluk bir istimlak projesi bulunuyor. Bu arada dere ıslah çalışmaları da hızla devam ediyor. Bu mahallemize yapacağımız hizmetlerden biri de Meslek Edindirme Merkezi. Bunu da kısa zaman da hizmete geçirmeyi hedefliyoruz. Bu merkezde ev hanımları meslek edinerek aile bütçelerini katkı sağlayacaktır.”

BİZ GEÇMİŞİ KARALAMIYORUZ

Vatandaşların sorunlarına cevap veren Özgör’ün ardından CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir’de dile getirilen sorunlara yanıt verdi. Demir, “Biz geçmişi karalamıyoruz. Yasal olarak ortaya bir şey konmuş ise minibüsçü yalan söyleyemez. Demek ki oraya güzergah yok! Onun için gitmiyor. Sizin taleplerinizi yerine getirmek için konuyu UKOME ile görüşerek çözümleyeceğiz. Bende sıkıntılarınızın farkındayım. Çözümlemek için mücadele edeceğiz. Sizler köprü sorununu 10 yıldır çözümlenmesini istiyorsunuz ve bizde beş yıl içinde çözeceğiz diyoruz. Biz kendi dönemimizde bu sizin sorununuzu çözmek zorundayız. Bizi eleştirin ama yapacaklarımızı da konuşun. Bağlık mahallesindeki alanı mesire alanına çevrilmesini düşünüyoruz. Ayrıca çöpçü gelip çöplerinizi almıyorsa haberimiz olsun.Herkes Çerkezköy’e sahip çıkmak zorunda.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN