Kapaklıspor, Çorlu Kültür'e acımadı

Alt sıralardan kurtulmak isteyen Kapaklıspor, Çorlu Kültür Sultanköyspor'u kendi evinde 3-1 gibi farklı skorla yenerek rahat bir nefes aldı

SPOR 1.12.2014 13:32:00 0
Kapaklıspor, Çorlu Kültür

Tekirdağ Süper Amatör Lig temsilcilerinden Kapaklıspor, önceki gün sahasında Çorlu Kültür Sultanköyspor’u konuk etti.

İŞTE TAKIMLARIN KADROLARI

Kapaklı Futbol Sahası’nda oynan karşılaşma önceki gün saat 14.30’da başladı. Karşılaşmaya Kapaklıspor:  Uğur Akyıldız, Mehmet Karaman, Hamza Bumin, Hüseyin Karaca, Ercan Yılmaz, Cihan Servet, Garip Cengiz, Murat Sarı, Berke Genç, Yasin Göl ve Cihan Ersoy onbiri ile başlarken, konuk ekip Çorlu Kültür Sultanköyspor ise  Günay Coşkun, Mutlu Köroğlu, Kalender Bulut, Zakir Öztürk, Gökhan Gülhan, Osman Bahtiyar, Ahmet Koç, Ertuğrul Aktemur, Özer Zambak, Özgür Öge ve Barış Parmaksız on biri ile çıktı.

KAPAKLISPOR GOLÜ ERKEN BULDU

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Kapaklıspor oldu. Maçın henüz 2’nci dakikasında Kapaklıspor net bir pozisyondan faydalanamadı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Berke’nin sert şutunu, kaleci Günay kornere çeldi. Başlama düdüğünden itibaren rakip kaleyi abluka altına alan Kapaklıspor aradığı golü maçın 9’uncu dakikasında buldu. Sağ kanattan Garip’in pası ile buluşan Berke, düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu.  

KAPAKLI ATAKLARINI SIKLAŞTIRDI

Golden sonra da ataklarını sıklaştıran Kapaklıspor, karşılaşmanın 11’inci dakikasında tehlikeli bir noktadan frikik kazandı. Topun başına geçen Hüseyin’in şutunu, kaleci Günay güçlükle kornere çeldi. Kullanılan köşe vuruşunda topa iyi yükselen Yasin’in kafa şutu ise az farkla auta çıktı. Karşılaşmanın 17’nci dakikasında ise seri çalımlarla sol kanattan ilerleyerek ceza sahasına giren Cihan, topu kale sahası önündeki Berke ile buluşturdu. Berke’nin sert şutu az farkla üstten auta çıktı.

İLK YARI SKORU 1-0

Konuk ekip Çorlu Kültür Sultanköyspor, rakip kalede kontra ataklarla gol aradı. Maçın 19’uncu dakikasında Özgür, sağ kanattan sürdüğü topu ceza sahasına ortaladı. Kale sahası önündeki Barış’ın röveşatası az farkla auta gitti. İlk yarının kalan dakikalarında oyun biraz sertleşti. Rakibine sert giren Çorlu Kültür Sultanköysporlu Ertuğrul maçın hakeminden sarı kart gördü. İlk yarıda Kapaklıspor’dan kaptan Hamza, Ercan ve Hüseyin de rakiplerine yaptıkları sert hareket nedeniyle sarı kartla cezalandırıldı. Karşılaşmanın ilk yarısından başka gol çıkmayınca devre arası 1-0 Kapaklıspor’un üstünlüğü ile yapıldı.  

GOLLER ARDI ARDINA GELDİ

Kapaklıspor maçın ikinci yarısına oyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarıda sarı kart gören Hamza’nın yerine 13 numaralı forması ile Sezer girdi. İkinci yarıda da rakip kalede etkili olan Kapaklıspor farkı ikiye çıkarmak için ataklarını sıklaştırdı. Maçın 50’nci dakikasında ikinci oyuncu değişikliğine giden Kapaklıspor’da 10 numaralı Yasin oyundan çıkarken, yerine 18 numaralı forması ile genç yetenek Serdar girdi. 57’nci dakikada rakip ceza sahası önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına yine Hüseyin geçti. Hüseyin’in sert şutunda topa dokunan genç Serdar, takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı. Bu golden birkaç dakika sonra orta sahanın 2-3 metre ilerisinde topla buluşan Kapaklısporlu Garip, rakip kalecinin ileri açıldığını fark edince uzaktan sert bir şut çıkardı. Garip’in orta sahadan çektiği şut ağlarla buluştu ve Garip jeneriklik bir gole imza attı. Kapaklıspor ikinci yarının hemen başında 3 farklı üstünlüğü yakalamış oldu.

KARŞILAŞMA 3-1 SONA ERDİ

Karşılaşmanın 62’nci dakikasında sağ kanattan hızlı bir şekilde ilerleyen Kapaklısporlu Garip, Çorlu Kültür Sultanköysporlu Kalender’in sert müdahalesi ile yerde kaldı. Kapaklıspor teknik heyetinin kırmızı kart beklediği pozisyonda maçın hakemi Kalender’ sarı kart gösterdi. Kontra ataklarla rakip kalede gol arayan Çorlu temsilcisi, karşılaşmanın 75’inci dakikasında Ahmet Koç’un ceza sahası dışından çektiği sert şutla golü buldu ve farkı ikiye indirdi. Karşılaşmanın devamında başka gol gelmeyince, maç Kapaklıspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.  Kapaklıspor bu galibiyetle puanını 9’a yükselterek, ligde 6’ncı sırada yer aldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ