Ünal güven tazeledi

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi ertelenen genel kurul toplantısında tek liste ile yeniden aday olan Başkan Nafis Ünal, yeniden başkan seçildi

GÜNDEM 1.12.2014 10:38:00 0
Ünal güven tazeledi

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin 22 Kasım Pazar günü yapılması planlanan fakat yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ertelenen Olağan Genel Kurul Toplantısı önceki gün yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde Kooperatif Başkanlığı’na yine mevcut Başkan Nafis Ünal seçildi.

DİVAN OLUŞTURULDU

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Olağan Genel Kurulu, Divan Heyeti’nin oluşturulması ile başladı. Divan Başkanlığı’na Anıl Aydın seçilirken, Divan Üyeliklerine ise Kerameddin Gürel ve Ersan Gürel seçildi. Toplantının açılış konuşmasını ise Kooperatif Başkanı Nafis Ünal yaptı. Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Nafis Ünal, “Bugün burada kongremize tek liste ve tek vücut olarak gitmenin gururunu ve onurunu yaşıyoruz” dedi.

ORTAKLARIMIZIN MENFAATLERİNİ KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ

Yönetim olarak her zaman kooperatif ortaklarının eşitlik ilkesini gözettiklerini kaydeden Nafis Ünal, “Birliğimiz imkanları doğrultusunda tarımsal ihtiyaçları karşılamak üzere ayni ve nakdi kredi dağıtımını gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Ortaklarımızın ürünlerini daha iyi şartlarda değerlendirmek ve ekonomik menfaatlerini korumak için hizmet ediyoruz” ifadelerini kullandı.  

STRATEJİK HEDEFLER BELİRLENDİ

Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile bilanço ve gelir tablolarının görüşülmesi ile devam eden toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise birliğin belirlediği ilke ve esaslar dikkate alınarak hazırlanan çalışma politikaları ve stratejisi görüşüldü. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Divan Başkanı Anıl Aydın, “Öncelikle ortakların kooperatiften beklentileri tespit edilecek. Ortaklara yönelik sağlıklı bir veri tabanı oluşturulacak. Şeffaf bir yönetim anlayışı benimsenecek. Ürün alım işlemleri daha etkin hale getirilecek” dedi. İlgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.  

SEÇİMLERE GEÇİLDİ

Kooperatifin örnek ana sözleşmesinin ortaklara sunulması ile devam eden kongrenin bir sonraki gündem maddesinde ise ortağın ilk girişte taahhüt etmesi gereken asgari ürün miktarı belirlendi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Nafis Ünal güven tazeledi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Nafis Ünal başkanlığında oluşan S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin yeni yönetiminde ise şu isimler yer aldı: Asil Üyeler: Selami şirin, Orhan Acar ve Erkan Şener. Yedek Üyeler: Mehmet Bekri, Özcan Bozkaya, Vahdettin Güre ve Kerameddin Gürel.

Kooperatif Temsilciliği Asil Üyeliklerine Mehmet Karaçoban, Ahmet Çetin, Nedim Bayko, Ümit Mert, A. Hikmet Can, Erkan Şener ve İbrahim Canbaz seçilirken; yedek üyeliklere ise: Recep Beyni, Faik Var, Ahmet Acar, A. Yaşar Keskin, Necmi Küçükkısa, Hamit Geçgel ve Saadettin İbo seçildi.  

Haber / Ahmet KARDEŞ