Kesimoğlu mahallelerde projelerini anlatıyor

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu, mahalle gezileriyle projelerini vatandaşlarla paylaşmaya başladı

GÜNDEM 28.11.2014 18:03:00 0
Kesimoğlu mahallelerde projelerini anlatıyor

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu, mahalle gezilerine Cumhuriyet Mahallesi’nden başladı. Cumhuriyet Mahallesi 200 Konutlar Lokali’nde vatandaşlar ile buluşan Kesimoğlu, bu güne kadar yapılan ve bundan sonra yapacakları çalışmaları vatandaşlarla paylaştı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı buluşmada Kesimoğlu, vatandaşlardan gelen soruları da cevapladı. Kesimoğlu, göreve geldiklerinden bu yana ve önümüzdeki 5 yıl süreç içerisinde yapacakları çalışmaları vatandaşlara anlattı.

 

 DUYARLILIĞINIZ GEREĞİ BURADAYIZ

CHP İl Başkanı Recep Zengin yaparak, katılımcılara teşekkür etti. Zengin’in ardından kürsüye Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu geldi. Sözlerine halkı selamlayarak başlayan Kesimoğlu “ Cumhuriyet Mahallesi’nin değerli sakinleri, sevgili hemşerilerim, dostlarım, akrabalarım hepinize merhaba. Öncelikle hepinize teşekkür etmek istiyorum. Bölge sorunlarına, ülke sorunlarına duyarlılığınız gereği buradasınız. Bizi bağrınıza bastınız. Bu güzel kalabalığa hitap etmekten dolayı çok memnunum. Hepinize şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

 

DEMOKRASİLERDE EN BÜYÜK HAKEM HALKTIR

Bu kenti birlikte büyütüp birlikte yöneteceklerini daha önceki dönemlerde sık sık ifade ettiklerini belirten Kesimoğlu, “Demokrasilerde en büyük hakem halktır. Biz belediyede teşkilatımızı aşağı yukarı tamamladık. 4 Başkan yardımcımız var. Ben onlara yetki devri yaptım. Belediyeyi onlar yönetecek. Ben onları denetleyeceğim. Ama periyodik dönemlerde bende size gelip hesap vereceğim. Onun için bu gece buradayız’’ diye konuştu.

 

BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ÇOK SEVDİM

Belediye Başkanlığı görevini çok sevdiğini ifade eden Kesimoğlu, bir şeyler üretebildiği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Bu 7 aylık Belediye Başkanlığı dönemimde büyük keyif aldım. Yapamadıklarımızı nedenleri niçinler ile anlatacağız. İlk olarak yapamadığımız bir konuyu söylemek istiyorum. Üzülerek ve sıkılarak ifade etmek istiyorum ki maalesef her gün 15 arkadaşımız belediyemizde iş bulma düşüncesi ile bana geliyor. İnanın babayım, amcayım, dayıyım, biraz da duygusal bir insanım etkileniyorum. Keşke öyle bir imkanımız olsa da gelen her arkadaşımızı belediyede istihdam edebilsek. Ancak belediyemize istihdam edemesek de, iş bulmalarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Beni en üzen nokta budur’’ dedi.

 

 PROJELERİMİZİ 5 YILA YAYDIK

Seçim sürecinde 5 yılda 5 büyük proje sözü verdiklerini belirten Kesimoğlu, “Yasa gereği ilk 6 ay içerisinde stratejik planımızı yapmamız gerekiyordu bizde yaptık. Hatırlayacaksınız seçim sürecinde 5 yılda 5 büyük projeden bahsetmiştik. Terminalimizi kent dışına taşıyacağız demiştik, otopark ihtiyacımızı gidereceğiz dedik, biz bu kenti sivil toplum örgütleri ve gençlerimiz ile yöneteceğimiz için bir sivil toplum ve gençlik merkezi yapacağımızı söyledik, yeni bir hizmet binası ihtiyacını vurguladık ve kentimizin sosyalleşeceği, kültürel imkanlar sağlanacağı, spor yapacağı bir kent parkı hayata geçireceğimizi ifade ettik. Biz bu konuda çalışmalarımızı yaptık. Bu projelerimizi 5 yıla yaydık. Biz bunu yaparken sadece kendi düşüncelerimiz ile yapmadık. Her zaman söylediğim bir laf vardır. ‘Akıllı adam kendi aklını, daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanır.’ STK’lara bu taslak çalışmalarımızı gönderdik. Bu konu ile alakalı eleştirilerini yapabilecek, katkılarını sunabilecek bütün kurum, kuruluş ve kişilere danıştık.’’ diye konuştu.

 

KESİMOĞLU, ÇOK GEZİYOR DİYORLAR

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu, kendisini  ‘çok geziyor’ diye eleştirenlere cevap verdi. Kesimoğlu şunları söyledi: “Gezerim. Benim özel hayatım hiç kimseyi ilgilendirmez. Benim özel hayatım burada işte eşim birde oğlum.  Biz bir çekirdek aileyiz. Ne paramın hesabını, nede gezdiğimin hesabını kimseye vermem. Çünkü o benim özel hayatım. Ama onun dışında ben bu kentin Belediye Başkanıyım, verilecek hesabım varsa halkıma hesap veririm. Seçildikten sonra Kanada’ya, Hollanda’ya,  Avusturya’ya, Çin’e gittim. Zaman zamanda Bulgaristan’ a gidiyorum. Kanada’ya gittim. Trakya Kalkınma Ajansı aracılığı ile 3 Belediye Başkanı, 3 İlin Valisi, Ticaret Odası Başkanları, Ticaret Borsası Başkanları olarak gittik. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi gerçekleşen bir gezi olduğu için Valiler katılamadı. Biz gittik, bütün masraflarımız Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı. Belediyemizden her hangi bir ödeme yapılmadı. Geçtiğimiz hafta Viyana’ya gittik. Oraya benzeri çalışmalar dolayısıyla gittik. O da Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği ve Denizbank’ın finanse ettiği bir geziydi. Belediyemizin kasasından herhangi bir ödeme gerçekleşmedi.’’ dedi.

 

 

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ

İnci Dere ile ilgili de  bir açıklama yapan Kesimoğlu, “İnci Dere hep konuşulur biliyorsunuz. Bunu da DSİ ile görüştük. Çünkü İnci Dere DSİ’nin sorumluluğunda olan bir yer. Bu konu ile akalı görüşmelerimiz de bize, önümüzde ki yıl ödenek geleceği DSİ tarafından bize iletildi. Onlar yatağını temizleyecekler, biz de 8 metre sağında 8 metre solunda yürüyüş yolları ve rekreasyon alanları yaparak orasını cazibe merkezi haline getireceğiz’’dedi.

 

ELİMDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK  

Ulaşım konusunda ki sıkıntıları çok iyi bildiğini belirten Başkan Kesimoğlu, bu konuda da, “Sizde takdir edersiniz ki elimde sihirli bir değnek yok. 7 aydan bu yana tohumlarımızı ekiyoruz. Şimdi minibüs ile alakalı sıkıntımız şu. İlimizde 4 tane taşıma kooperatifi , 42 aracımız var. Fakat kendi aralarında sıkıntılar var. Bende bunu bildiğim için hepsini tek tek misafir ederek hepsini dinledim. Daha sonra 4 kooperatifimizi toplayarak bir görüşme gerçekleştirdim. Yapacağımız şu; 4 kooperatifimizi tek çatı altında toplamak. Çatı yönetimi, onların belirleyeceği periyotta değişecek. Güzergahlarımız yeniden belirlenecek. Özellikle yurtlardan vatandaşlarımızın çeşitli eleştirileri tarafıma ulaşıyor. Onun için güzergahları yeniden değerlendireceğiz. O güzergaha giden araçlarda onların uygun göreceği periyotta güzergahlarını değiştirecek. Yani bir güzergahta kazanç iyiyse bazı minibüsler oraya gitmeyecek, bütün minibüsler her güzergaha gidecekler. Onun dışında araçlarımız 2010 model olacak. Ayrıca, şoförler asla ve asla vatandaşımıza kötü muamele etmeyecek. Bunun yanı sıra araçlarda kamera sistemi olacak. 42 araç bize yetmiyor. 10-15 ilave araç alacağız. Bu sıkıntıyı gidermek adına 7 veya 8 araç geçici olarak bu sıkıntıyı gidermek adına görev yapıyor. Kısa bir zaman içerisinde bu konuyu ihtiyaca uygun bir biçimde çözüme kavuşturacağız’’ açıklamasında bulundu. Kesimoğlu, 65 yaş üstü vatandaşların, gazilerin, engellilerin, öğrencilerin yasaların kendilerine uygun görülen haklardan mutlaka faydalanacaklarını belirtti.

 

KIRIKKALE İLE KARIŞTIRILMAYAN BİR KIRKLARELİ YAPACAĞIZ

Kırklareli’nin alt yapı ile ilgili avan proje çalışmalarını yaptıklarını ve 73 milyon liraya mal olacağını belirten Kesimoğlu, “Alt yapı bizim için çok önemli. Bu konu ile alakalı iller bankası yöneticileri ile görüştüm. Bu sorunu tamamen çözeceğiz.”dedi.  Başkan Kesimoğlu, Kırklareli’ne yönelik meydan düzenlemesi projelerinin de olduğunu ifade ederek “5 yıllık süre içerisinde söylediklerimizin bir çoğunu hayata geçirmemizin ardından Kırklareli’ni Kırıkkale ile karıştırılmayan bir kent haline getireceğiz.”dedi.

 

KÜLTÜR MERKEZİ YAPILACAK

Çok amaçlı bir kültür salonunu da hayata geçireceklerini belirten Kesimoğlu, “Avrupa Birliği Sınır Ötesi İşbirliği programı tarafından finanse edilen bir projemiz ise ‘Dostlar ve Komşular arasında Sınır Tanımayan İç İçe Geçmiş Kültür’ isimli projemiz. Bulgaristan’ın Svilengrad Halk Eğitim Merkezi ile gerçekleştirilen proje 2 yıl sürecek. Proje kapsamında Kırklareli ve Svilengrad arasındaki kültürel bağlar geliştirilecek, ayrıca IPA fonları desteği ile Kırklarelimize yıllardır eksikliği hissedilen çok amaçlı bir ‘Kültür merkezi’ kazandıracağız.

Projemiz, Karaumur Caddesi Belediye Dükkanlarının bulunduğu bölgede yaklaşık 900 metrekarelik bir alanda uygulanacak ve sonunda konferansların, toplantıların ve benzeri faaliyetlerin yapılacağı bir Kültür Merkezi olacak. Projemizin İhalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde bu projemize başlayacağız.’’diye konuşmasını tamamaldı.

 

Haber Merkezi