3 hastaya umut oldu!

Edirne'de beyin ölümü gerçekleşen 70 yaşındaki Ayşe Balcı'nın organları, yeni hayatlara umut ışığı olacak.

GÜNDEM 28.11.2014 17:38:00 0
3 hastaya umut oldu!

İÇ ORGANLARI ÜÇ HASTAYA NAKLEDİLECEK

Yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye kaldırılan Ayşe Balcı (70), Edirne Ekol Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yoğun bakımdayken beyin kanaması geçiren Balcı’nın beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine doktorlar, Balcı’nın organlarının bağışlanması için yakınlarına öneride bulundu. Balcı’nın yakınları da vasiyeti üzerine yaşlı kadının tüm organlarını bağışladı. Bunun üzerine özel bir ekip hastaneye gelerek operasyona başladı. Balcı’dan alınan 2 böbrek ve dalağın İstanbul’da bekleyen 3 hastaya nakledileceği bildirildi.

 

VALİ TEBRİK ETTİ

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de bağış haberini alır almaz hastaneye gelerek Balcı’nın yakınları ile görüştü. Vali Şahin, Türkiye’de 60 bin civarında insanın böbrek beklediğini belirterek bağış olayını duyduğuna çok sevindiğini söyledi.

İnsanın tüm organlarını bağışlaması kadar kutsal durumun olamayacağını anlatan Şahin, kendisinin de kullanılabilecek tüm organlarını bağışladığını kaydetti. Şahin, bağış kartını sürekli cüzdanında taşıdığını belirterek, "Sizin bu duyarlılığınız ülke çapında güzel gündem oluşturacak bir konudur. İnsan vefat edip gidiyor ama Allah’ın vermiş olduğu o güzel lütuftan başkasının yararlanmasını sağlıyor. Bir güzelliği merhum hanımefendi yaptı. İkinci güzelliği de siz değerli yakınları yaptı. Siz insanlık görevinizi tam olarak yaptınız" dedi.

 

BİZ CANI GÖNÜLDEN VERDİK

Bağışlanan organlarıyla yeni hayatlara umut ışığı olacak 70 yaşındaki Ayşe Balcı’nın kızı Emriye Özer ise organ bağışı yapmayı herkesin istediğini ama çoğunun sadece sözde kaldığını dile getirdi.

Özer, geride kalanlar için çok büyük ve çok acı bir süreç olduğunu anlatarak, "Çok zor bir karar. Biz can-ı gönülden verdik. Çok güzel duygular yaşadık. Alacak hastaların mutluluğunu gözlerimizin önüne getirdik. Onların sevinçlerini, yaşama tutunmalarını canlandırdım gözümde. Annem bu kadar kişiye can verecek. Ne mutlu ki, bir parçası da olsa yaşayacak. Ben bunu yaşadığım sürece göreceğim. Onlarla her zaman irtibatta olmak isterim" diye konuştu.