Burun estetiği heykeltıraş yapmak gibi!

Yüz Plastik Cerrahı Prof. Dr. Selçuk İnanlı, burun estetik cerrahisinin canlı dokular üzerinde heykeltıraşlık yapmak olduğunu söyledi. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi mezunu olan ve 2004 yıl?

GÜNDEM 26.11.2014 18:11:00 0
Burun estetiği heykeltıraş yapmak gibi!

Her cerrahın bir tarzı olduğunu belirten Prof. Dr. İnanlı, "Yüz plastik cerrahisi diğer cerrahi branşlarından farklı olarak cerrahi bilgisi, görgüsü, vizyonu, ameliyat tekniği, ameliyat sürecini yönetmesi, tecrübesi ve en önemlisi cerrahın el yeteneklerine fazlasıyla duyarlı bir cerrahi branştır. Tüm ressamlar standart bir resim eğitiminden geçiyor, fakat bazıları Van Gogh oluyor, bazıları Claud Monet , bazıları ise Picasso oluyor. Her cerrahın tarzı ve doğrusu farklıdır, dolayısı ile her cerrah sizin burnunuzda ayrı bir sonuç elde edecektir. Estetik her şeyden önce sanatsal felsefesi olan bir olgudur. Benim için estetik cerrahi canlı dokular üzerinde heykeltraşlık yapma sanatıdır. Ayrıca estetik, terminolojide de kavram olarak güzel olanı aramak ve duyumsamak olarak tanımlanır" dedi.

 

Türkiye’nin tüm dünya ile birlikte estetik alanında gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Prof. Dr İnanlı, Türkiye'nin yurt dışından daha da ileri durumda olduğunu ifade ederek, "Ülkemiz sağlık alanında tüm gelişmeleri takip eder durumdadır. Estetik alanı da bunların başında gelmektedir. Türkiye estetik alanında sağlık turizmine girmiş ve bu alanda dünya ülkeleri ile yarışmaktadır. Hastalarımız bize hasta referansları ile birlikte geliyor. Burun estetiğinde fotoğraflı ve videolu görüntüleme sistemi ile çalışma yapıyoruz. Hastalarımızın sadece isteğine göre değil sağlığına uygun burun estetiği çalışması yapıyoruz. Hastalarımızla onların fiziksel ve ruhsal yapısını etkileyeceğinden dolayı uzun bir karar süreci geçiriyoruz. Burun estetiği yaptıracaklar burnun bir bütün olduğunu unutmamalıdır. Estetikçiler olarak amacımız sağlıklı, düzgün, güçlü, şık, elegan, karakteristik bir burun yapmak olduğu kadar fonksiyonlarını sağlıklı yerine getirebilen bir burun oluşturmaktır" ifadelerini kullandı.