Daimi Tavan oy birliği ile başkan seçildi

Dün yapılan Çerkezköy Emlakçılar Derneği 4. Olağan Genel Kurulu'nda Daimi Tavan, oy birliği ile başkanlığa seçildi

GÜNDEM 26.11.2014 18:03:00 0
Daimi Tavan oy birliği ile başkan seçildi

Çerkezköy Emlakçılar Derneği 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı dün 13.00-14.00 saatleri arasında Gazi Osman paşa mahallesinde Dekor Düğün Sarayı’nda yapıldı. Derneğin 3 dönem başkanlığını yapan Serkan Karagöz’ün aday olmadığı kongrede, geçen hafta adaylığını açıklayan Daimi Tavan’ın adaylığında tek liste ile seçimlere gidildi. Derneğin 90 kayıtlı üyesinden 60 üyenin hazır bulunduğu kongrede  açık oy ile yapılan seçimde Daimi Tavan ve listesi oybirliğiyle seçildi.

 

 DİVAN BAŞKANLIĞINA ENVER ÖZEL GETİRİLDİ

Kongre yeniden aday olmayan Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz’ün açılış konuşması ile başladı. Dahasonra Divan Heyeti oluşturuldu. Divan başkanlığına Enver Özel, katip üyeliklere Yılmaz Bulut ve Fikri Güzel getirildi. Divan Başkanı Enver Özel, kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diledi ve sonra  Daimi Tavan başkanlığındaki listeden  başka ellerinde  başka liste olmadığını belirterek, başka aday olup olmadığını sordu. Ardından faaliyet raporu, gelir gider hesap raporu ve denetim kurulu raporları okundu ve her biri tek tek oylama yapıldı. Derneğin, faaliyet raporu, gelir gider hesap raporları ve denetim raporları oybirliğiyle kabul edildi.

 

DERNEĞİMİZİN DAHA İYİ YERLERE GETİRİLECEĞİNE İNANIYORUM

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanlığını üç dönem aralıksız olarak sürdüren Serkan Karagöz, aday olmadığını ve bundan böyle dernek üyesi diğer arkadaşların sorumluluk alarak görevi yürütmelerini istediğini belirttiği konuşmasında, “Öncelikle 3 dönemdir yürüttüğüm başkanlığa aday olmayacağımı aylar önce belirtmiştim. Bu gün dördüncüsünü yapacağımız kongrede tek aday ve tek liste ile seçimlere gideceğiz. Ben ve yönetimim bu güne kadar derneğimizin iyi yerlere gelmesi için canla başla mücadele sergiledik. İlçemizdeki ve bölgemizdeki emlakçı meslaktaşlarımızı aynı çatı altında toplamaya çalıştık. Başkanlığım dönemimde derneğimizin iyi bir konuma gelmesi içinde yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte büyük bir çaba harcadık. Yeni seçilecek arkadaşlarımıza da her zaman yardımcı olacağız. Bu dernek bizim. Hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Eksikliklerimiz olmuştur. Ancak buda bazı üyelerimizin  aidatlarını zamanında ödememesinden kaynaklanmıştır. Lütfen her dernek üyesi arkadaşım aidatlarını zamanında ödesin ki dernek olarak bir şeyler yapabilelim. Sizleri belki farkında olmadan kırmış olabilirim. Ben size hakkımı helal ediyorum. Sizlerden de hakkınızı helal etmenizi istiyorum.Yeni seçilecek arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.”dedi.

 

KARAGÖZ, KEMAL ÖZEL VE GÜLCAN ALTINAY’A PLAKET VERDi

Başkan Serkan Karagöz seçimlere geçilmeden önce 3 dönem dernekte başkan yardımcılığı yapan ve Mayıs ayında dernekden istifa ederek kapaklı Emkalçılar Derneğini kuran Kemal Özel’e hizmetleri nedeniyle plaket verdi. Yine yeni yönetimde yer alan bayan emlakçı Gülcan Altınay’a da sektörde gösterdiği hizmet nedeniyle plaket takdim verdi.

 

UYUM İÇİNDE ÇALIŞTIK

Plaket takdimi sonrası konuşan Serkan Karagöz, “Kemal kardeşim başkanlığım dönemlerinde başkan yardımcımızdı. Kendisiyle üç döne uyum içinde çok güzel bir çalışma sergiledik. Şimdi Kendisi kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanıdır. Kapaklı’da da başarılı çalışmalar yapacağına inanıyorum.”dedi.

Karagöz Gülcan Altınay içinde, “Sektörümüzde başarılı bir bayan meslektaşımız olması dolayısıyla da bir plaket Gülcan Altınay kardeşime veriyorum. İnanıyorum ki o da bu sektörde bizler kadar başarılı olacaktır.”ifadelerini kullandı.

Plaket alan Kemal Özel ise bu jest karşısında, “Bu gün siz meslektaşlarımızla birlikte olmaktan mutluyum bildiğiniz gibi üç dönem bu dernekte başkan yardımcılığı görevinde bulundum.9 kişi ile çıktığımız bu yolda uzun mesafeler kat ettik.Mayıs ayında da Çerkezköy Emlakçılar Derneği’nden istifa ederek Kapaklı Emlakçılar Derneğini kurdum ve şu an başkanlığını yapmaktayım.Sizlerle her zaman birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Birlikte hareket edeceğiz. Biz Çerkezköy ve Kapaklı olarak bir bütünüz bizim birlikteliğimiz bizlere güç katacaktır. Bu nedenle kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve ben sizlere hakkımı helal ediyorum sizlerinde hakkınızı helal etmenizi istiyorum.”dedi.

 

SEÇİM AÇIK OY İLE YAPILDI

Divan Başkanı Enver Özel, seçime tek aday ve tek liste ile gidileceğini belirterek, seçimin kapalı oy usulü ile mi yoksa açık oy usulü ile mi yapılması önerisini hatırlattı.

Özel, teklifi oylamaya sundu. Yapılan oylama sonunda kongrenin açık oy usulü ile  yapılması yönünde oy birliliğiyle karar alındı.

Ardından yapılan oylama ile yıllık 60 TL olan aidatın da 120 TL olması oy birliğiyle kabul edildi. Sonra seçimlere geçildi. Açık oy usulü ile yapılan seçimde Daimi Tavan ve listesi kongreye katılan 60 üyenin tamamının oyunu alarak seçildi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE İYİ İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

Başkanlığa seçilen Daimi Tavan, üyelere yönelik bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Tavan, “Bu gün derneğimizin 4. Olağan Genel Kurulu’nu yapmış bulunuyoruz.Beni ve ekibimi iş başına getirmenize çok teşekkür ediyorum. Derneğimizi çok iyi yerlere getireceğiz. Yakın bir zaman içinde derneğimize bir bina kazandıracağız. Her zaman sizlerle birlik ve beraberlik içinde çalışarak iyi işlere imza atacağız. Derneğimizi daha ileri seviyelere getirmek için çıktığımız bu yolda bize verdiğiniz güveni boşa çıkartmayacağız. Kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyor. Tüm dernek üyesi arkadaşlarıma ve bu gün bizlerle olan misafirlerimize saygılar sunuyorum.”dedi.

 

DAİMİ TAVAN BAŞKAN

Daimi Tavan Başkanlığı’ndaki yeni Emlakçılar Derneği Yönetimi şöyle oluştu:  Asil Yönetim Kurulu üyeliklerine, Celal Yeşilyurt, Yetiş Demir, Ersin Yeğin ve Gülcan Altınay seçildi.Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine ise, Nihat Macit,Remzi Eren,Kerim Lafobol,Celal Pekdoğan ve Fazlı Kaya seçildiler.Denetim Kurulu Asil üyeliklerine, Servet Demirci, Serhat Ercan ve Burhanettin Özaydın seçildi. Denetim Kurulu Yedek üyeliklerine de, Reşat Ünlü, Abdülmecit Yıldız ve Ali Akar getirildi.

Haber/Seyit SÜREN