Kubilay'dan ÇTSO'ya eğitime destek plaketi

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ÇTSO'nun eğitime verdiği destekler nedeniyle Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva'ya plaket vererek teşekkür etti

GÜNDEM 26.11.2014 13:57:00 0
Kubilay

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, son günlerde başlattığı ‘Eğitim Kampüsü’ projesine destek aramak amacıyla son olarak ÇTSO’yu ziyaret etti. ÇTSO Meclis Toplantısı’na katılan Kaymakam Metin Kubilay, Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’ya eğitime destekleri nedeniyle bir de plaket vererek teşekkür etti.

 

MECLİS TOPLANTISI’NA KATILDI

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ÇTSO’nun Kasım Ayı Meclis Toplantısı’na katıldı. ÇTSO Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nda eğitime katkıları nedeniyle ÇTSO Yönetimi’ne teşekkür eden Kubilay, Eğitim Kampüsü içinde destek istedi. Bugüne kadar okul yaptırıp, ilçedeki birçok okulunda çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan ÇTSO’ya eğitime katkısı nedeniyle plaket vererek teşekkür etti. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Şube Müdürleri İrfan Danışmaz, Abdullah Nair, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman ile birlikte gelen Kaymakam Kubilay, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’ya plaketi takdim etti.

 

KASIM AYI MECLİSİ TOPLANDI

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın toplantıdan ayrılmasının ardından ÇTSO Meclisi Kasım Ayı Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak 2014 Ekim Ayı gelir-giderleri görüşüldü.  İlgili gündem maddesi hakkında ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel bilgi verdi. Yapılan bilgilendirmede ekim ayındaki gelirin 299 bin 769 TL, giderin 94 bin 585 TL olduğu belirtildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından oylamaya geçildi. Oylamada gelir-gider kalemleri Meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

 

EĞİTİM VE YURT DIŞI SEYAHATİNE BÜTÇEDEN AKTARIM YAPILDI

Gündemin ikinci maddesinde ise gider bütçesinde fasıllar arası aktarım görüşülerek karara bağlandı. Buna göre, 2014 yılı gider bütçesinde oluşan ihtiyaç nedeniyle yönetim kurulunun 13.11.2014 tarih 65/5 sayılı kararı ile personel ve üyelerin eğitim giderlerini 11 bin TL, Organ üyelerinin yurt dışı seyahat giderlerine 50 bin TL aktarım yapılması meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra gündemin üçüncü maddesi görüşülerek karara bağlandı. 2015 yılı için üyelere yönelik düzenlenecek olan eğitim konuları hakkında öneriler karara bağlandı. Meclis konuyu değerlendirirken, eğitim önerilerinin meslek komiteleri ve komisyonlarda görüşülerek yönetim kuruluna iletilmesi oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra gündem maddeleri arasında bulunan 2015 yılı için üyelere yönelik düzenlenecek olan yurt dışı fuarları hakkında öneriler konusu meslek komiteleri ve komisyonlarda görüşülerek yönetim kuruluna iletilmesine oy birliği ile kabul etti.

 

ODAMIZIN AKREDİTE OLDUĞU İLETİLDİ

Meclisin bir diğer gündem maddesi ise akreditasyon oldu. ÇTSO’nun akreditasyon çalışmaları hakkında Genel Sekreter Hakan Gel tarafından sunum yapıldı. Gel “Şubat 2014’den itibaren TOBB tarafından verilmeye başlanan eğitimler ve Türk Loydu tarafından yapılan değerlendirme ziyareti ile başlayan akreditasyon sürecindeki çalışmalarımız 17.11.2014 Pazartesi günü yapılan değerlendirme ziyareti ile sonucuna ulaşmıştır. On üç başlıktan oluşan denetim sonucunda odamız 42 puan alarak Akredite olduğu kapanış toplantısında tarafımıza iletilmiştir. Puanımız yapılan denetimin TOBB Akreditasyon kuruluna raporlanması ve kurulun belirleyeceği nihai sonuçla netleşecek.” dedi.

 

TRAKYA’NIN EN BAŞARILI ODASI OLDUK

Genel Sekreter Hakan Gel’in uzun uzun verdiği bilgilerin ardından ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva konuştu. Kozuva, “Yapılan değerlendirmenin ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak akreditasyonda Trakya’nın en başarılı odası olduk. Emeği geçen yönetim kurulu üyelerimize, meclis üyesi arkadaşlarımıza ve bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Kasım ayı gündemi, Middest 2014 Fuarı hakkında ÇTOS KOSGEB personeli Cansu Boz tarafından yapılan sunumla sona erdi. Dilek ve temennilerin ardından ise ÇTSO Kasım ayı meclis toplantısı sona erdi.

 

Menşure Kardeş