Türkiye'ye örnek olacak çalışmalar

Çerkezköy Müftülüğü'nün 3. İstişare Kurulu Toplantısı'na katılan Kaymakam Metin Kubilay, "Müftülüğümüzün istişare kurulunun çalışmalarını takdir ediyorum.

GÜNDEM 25.11.2014 15:58:00 0
Türkiye

Çerkezköy İlçe Müftülüğü 3. İstişare Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Dün Güneşler Otelde 9.30-11.30 saatleri arası yaptı. Toplantıda Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’da katıldı. Toplantı İstişare Kurulu’nun bugüne kadar yaptığı çalışmaların anlatılmasıyla başladı.

ÇERKEZKÖY İÇİN DAHA NELER YAPABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

Toplantıda konuşan Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, “Bu gün burada İstişare Kurulumuzun 3. toplantısını gerçekleştiriyoruz. Bizler Çerkezköy için daha iyi neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. İlçe Müftülüğü olarak oluşturduğumuz istişare kurulumuz kurulduğundan bu güne kadar iyi çalışmalar sergiledik. Ancak çok daha iyi işlerinde yapmamız gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle  istişare kurulumuzun çalışma guruplarını oluşturacağız. Çalışma gurupları toplantı yürütme kurulumuz başkanlığında toplanarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verecek. Her çalışma gurubunun bir başkanı ve bir başkan yardımcısı olacak ve beşer kişiden oluşacaktır. Her çalışma gurubunun da çalışma alanları ayrı ayrı olacak. Her çalışma gurubu kendi alanında proje geliştirecek ve çalışmasını öyle yapacak. Bizim üreteceğimiz projelerimiz sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirecektir.”diye konuştu.

TOPLUMUN HER KESİMİNE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Konuşmasında toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediklerine dikkat çeken Müftü Tuna, şöyle devam etti: “Bizim hedefimiz birlik ve beraberliğimizi meydana getirmek ve ortak aklı ortaya koymak. Toplumun her kesimine ulaşmak için birlikte çalışacağız. Bir araya gelmek demek bir birimizi anlamak demektir. Bu nedenle birlikte yapacağımız çalışmalarla ilçemizdeki maneviyat gücünü çok daha yukarılara çıkaracağız. Bu gün bizimle birlikte olan ve çalışmalarımıza destek veren Sayın kaymakamımıza da çok teşekkür ediyorum. Kaymakamımızın da Çerkezköy için çok güzel projeleri var. İlçemizde göreve başladığı günden bu yana güzel hizmetlere imza attılar kendilerini kutluyorum.”

ÇERKEZKÖY MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜN ÇALIŞMA PROJELERİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Müftü Tuna’nın ardından konuşan kaymakam Metin Kubilay’da Çerkezköy İlçe Müftülüğü’nün çalışmalarını takdirle karşıladığını ve çalışmalar nedeniyle Müftü Yusuf Tuna’yı ve İstişare Kurulunu tebrik etti. Kaymakam Kubilay, “Müftülüğümüzün bu çalışmaları Türkiye’ye örnek olacak bir proje olacağına inanıyorum. İstişare Kurulu sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çok katılımlı olması da önemli olduğunu düşünüyorum. İlçemiz bir sanayi kenti ve hılı bir göç alıyor. Bu nedenle ilçemizde binlerce işçi çalışıyor. İlçemizde bu yıl öğrenci artışı yüzde on iki oldu. Bu nedenle ilçemizin her alanda çok daha iyi yerlere gelmesi için çalışacağız. Birbirimize her zaman paylaşıcı yaklaşım içinde olmalıyız. Kaymakamlık olarak bunu önemsiyoruz. Kaymakamlık olarak sizlere desteğimiz artarak devam edecektir. Yapacağınız çalışmalar nedeniyle sizleri tebrik ediyorum, ilçemize  hayırlı uğurlu olsun.”diye konuştu.

Haber/Seyit SÜREN