Kubilay, Eğitim Kampüsü'ne destek istedi

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ'da ilk oluşturulan 'Eğitim Kampüsü'nün ilk ders zili çalan kampüs de olması için yoğun mesai harcıyor.

GÜNDEM 25.11.2014 15:14:00 0
Kubilay, Eğitim Kampüsü

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ilçede eğitim-öğretime katkı veren hayırsever vatandaşları, Yalı Restoran’da verdiği öğle yemeğinde ağırladı. 

 

 

YEMEKTE BİR ARAYA GELDİLER

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın, eşi Fisun Kubilay ile birlikte katıldığı program dün saat 12.00’da başladı. Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nayır, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Bony Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya, Özcanlar Tekstil Genel Müdürü Sait Yazı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin, Narin Tekstil Fabrika Müdürü İbrahim Erdem Arman, Tekstil Vakfı Başkanı Zeynep Vural ve Ergun Gabralı katıldı.  

ÖĞRENCİ SAYIMIZ 60 BİNİ GEÇECEK

Yemek sonrası bir konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Bizim en esaslı meselemiz eğitimdir. Bütün önceliğimizi eğitime adadık. Bu doğrultuda ‘Eğitim Kampüsü’ projesi hazırladık” dedi. Çerkezköy’ün bir sanayi kenti olduğunun altını çizen Kaymakam Kubilay, “İlçemizde yüzlerce sanayi kuruluşu ve binlerce çalışan var. Geçtiğimiz yıl öğrenci nüfusumuz yüzde 12 artmış. Nüfusumuz ise her yıl ortalama yüzde 8 artıyor. 10 yıl sonraki tahmini öğrenci sayımız 60 bin olarak tahmin ediliyor. Hızlı nüfus artışı nedeniyle neredeyse bütün okullarımızda 2’li öğretim yapılıyor. Bu da eğitimin kalitesini düşürüyor” diye konuştu.  

 

 

2’Lİ EĞİTİM VERMEKTEN KURTULACAĞIZ

Eğitim Kampüsü projesi kapsamında Ambardere mevkiinde 135 dönümlük bir alanın kendilerine tahsis edildiğini ifade eden Kaymakam Kubilay, “Proje için bize tanınan 2 yıllık süre başladı. Amacımız, ilçemizdeki tüm liseleri bu ‘Eğitim Kampüsü’ne taşımak ve liselerden boşalacak binaları da ilkokul ve orta okullarımıza tahsis etmektir. Böylece eğitim öğretim için ilçemizdeki fiziki imkan artacaktır. Okullarımızda ikili eğitim vermekten kurtulacağız. Eğitimin kalitesi de artmış olacak.” ifadelerini kullandı.

14 AY İÇİNDE İLK KAZMAYI VURMALIYIZ

Konuşmasına, bölgedeki hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunarak devam eden Kaymakam Metin Kubilay, “Bu eğitim kampüsüne 17 ile 39 arası bina yapılabilecek. 14 ay içinde ilk kazmayı vurmamız gerekiyor. Aksi takdirde başa döneriz. Bu da ciddi bir zaman ve emek kaybına neden olacaktır. Bunun olmaması için her tarafa ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

10 BİN KURSİYERE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Bölge sanayicisinin en önemli ihtiyaçlarından birinin de kalifiye eleman olduğunu söyleyen Kaymakam Kubilay, “Başlattığımız halk eğitimi kampanyası ile sanayicimizin kalifiye eleman ihtiyacına da cevap vereceğiz. Halk eğitim vatandaş ile devlet arasında köprüdür. Önümüzdeki yıl en az 500 kurs düzenlemeyi ve 10 bin kursiyere ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Halk Eğitimi Merkezi binasının da fiziki anlamda yetersiz kaldığını kaydeden Kubilay, “ÇEMYO’dan boşalan binanın iki katı kütüphane, bir katı RAM ve diğer katı da Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılacaktır.” açıklamasında bulundu. Kaymakam Kubilay, konuşmasının ardından ilçede eğitim-öğretime katkı veren hayırsever vatandaşlara birer plaket vererek teşekkür etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ