Çorlu Belediye personeline ilk yardım eğitimi verildi

Çorlu Belediyesi, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk,

GÜNDEM 25.11.2014 12:20:00 0
Çorlu Belediye personeline ilk yardım eğitimi verildi

 PERSONOLE İLK YARDIM EĞİTİMİ VERİLDİ

Çorlu Belediyesi’nde Eküp İlkyardım Eğitim Merkezi tarafından verilen ‘Temel İlkyardım Eğitimi’ kapsamında genel ilkyardım bilgileri, hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği; kanamalarda, yaralanmalarda, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında, boğulmalarda ilkyardım teknik ve uygulamaları ile hasta,yaralı taşıma teknikleri katılımcılara aktarıldı.

EĞİTİM 16 SAAT SÜRDÜ

Toplam 16 saat süren eğitimin ardından İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince eğitime katılan Çorlu Belediyesi personeline test ve uygulama sınavı yapıldı. Eğitim sonunda  test ve uygulama sınavlarında asgari 85 puan alan personele katılım ve geçerliliği 3 yıl sürecek ilkyardımcı belgesi verildi. Eğitimlerin önümüzdeki günlerde de yeni gruplara verilmesi planlanıyor.

Marmara Haber