Kapaklı'da ülkücüler şehitliklere bakım yaptı

Kapaklı Ülkü Ocakları anlamlı bir çalışmaya imza attı. Uzunhacı Mahallesi'ndeki şehitlikte bakım ve tadilat yapan ülkücüler, şehitliklerin bakımsızlığına dikkat çekti

GÜNDEM 25.11.2014 11:54:00 0
Kapaklı

Kapaklı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kapaklı Uzunhacı Mahallesi’nde bulunan, 2 Temmuz 1990 Tarihinde Hakkari Çukurca'da şehit düşen Jandarma Er Kamil Ünal'ın Şehitliği’nde ve yanında bulunan şehit babasının kabristanında tadilat çalışması yaptı.

ŞEHİTİMİZ BU VAZİYETİ HAKETMİYOR

Ülkü ocakları üyeleriyle birlikte hafta sonunda şehitlikte bakım ve tadilat çalışmaları yapan Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı İrfan Ayhan, "Bugün burada bulunmamızın sebebi şehidimizin bu vaziyeti haketmemesidir. Bizler millet olarak vatan ve bayrak uğrunda Canımızı ve kanımızı verecek kudretteyiz. Fakat, Son yıllarda yapılan sindirme ve yıpratma politikaları milletimizin şehitlerimize olan saygımızı, bayrağımıza olan aşkımızı bitirmiş durumdadır. Burada bulunan şehitlikteki vaziyet bunu göstermektedir.’dedi.

Şehitliğin bakımsızlığından belediyeleri sorumlu tutan Ayhan sözlerine şöyle devam etti: “Bizler Ülkücü Hareket olarak kimsenin olmadığı yerde Allah'ın izni ile var olduğumuzu göstermiş bulunmaktayız. Fakat Siyasi propaganda da bayrağa koşarak reklam yapan, gazeteciler önünde bayrağı yerden alıp şov yapan bir zihniyetin Güneydoğu’da, İstanbul’da, Ermenistan’da ve Ayn-El Arab (Kobani) gibi yerlerde yakılan yıkılan bayrağa ses çıkarmaması görmezden gelmeleri Buradaki yıldızı kopmuş bayrağı yosun tutmuş Şehitliği görmemesi bizleri hiç şaşırtmamıştır. Her ay binlerce liralık gereksiz harcama yapan belediyeler bu vaziyetten hiç mi utanmamışlardır.”

BİR AYDIR SOSYAL MEDYA’DA PAYLAŞIYORUZ

Bakım ve tadilat yaptıkları şehitlikle ilgili daha önce duyurularda bulunduklarını dile getiren Ayhan, “Bir aydır sosyal medyada şehitliğimizin hali paylaşılmış yetkililer göreve çağırılmıştır. Fakat, kimse görmemiş umursamamıştır. Bizler makam ve mevki olmadan da bir şeyler yapılabileceğini göstermek üzere kimsenin olmadığı yerde Ülkücü Hareket’in olduğunu göstermek üzere bugün burada şehidimizin bayrağını değiştirdik. Bayrak direğini sağlamlaştırdık. Şehidimizin ve babasının kabrinde onarım ve temizlik çalışmaları yaptık. Ve bugün bu kabristanlıkta kimsenin bilmediği Kıbrıs şehidimizin ve Çanakkale gazimizin yattığını öğrendik. İnşallah en kısa zamanda Onlar içinde gereken çalışma yapılacaktır."diye konuştu.

Bakım çalışmalarının ardından kabirleri başında şehit ve gazilerimize Yasin-i Şerif okuyan ülkücüler, daha sonra şehit ailelerini ziyaret ettiler.