Yenilenen bilginin bilgesiz olması mümkün değildir

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Çerkezköy'de düzenlenen etkinliklerde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, bu sözlerle öğretmenliğin önemine vurgu yaptı

GÜNDEM 24.11.2014 16:44:00 0
Yenilenen bilginin bilgesiz olması mümkün değildir

Çerkezköy’de  24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Önce saat 13.00’da Belediye Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce çelenk sunuldu. Ardından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda saat 14.00’da 24 Kasım kutlamaları yapıldı.

1981’DEN BERİ KUTLANMAKTA

Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen kutlamalarda konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün tarihine değinerek sözlerine başladı. Erdoğan “ Millet mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal’in Başöğretmenliğini kabul ettiği gün olan 24 Kasım tarihi, 1981 tarihinden itibaren öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. İnsanlığın yaratılış tarihi kadar eski olan öğrenci ve öğretmen ilişkisi, gün gibi de yenidir. Bilgi gerçeğin kopyası olmadığı gibi süreklilik arz eden ve hızlı yenilenmektedir. Yenilenen bilginin bilgesiz olması mümkün değildir. Tarihimiz bilge insanların etkileri ile doludur.” diye konuştu.

Öğretmenliğin bilgi aktarımından ziyade öğrenmeyi öğreten, yani rehber olan kişi görevini ettiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Öğretmenlik sadece sınıf ortamında değil öğrencilerin tüm yaşam alanlarında güçlü mentörlük görevi yerine getirmelidir. Ülkemizin, muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkması ve muasır medeniyetin mihmandarı olması, ancak; yeniliklerin tasarlayıcısı öğretmenler ile mümkün olacaktır.”dedi.

 

TÜM ÖĞRETMENLERİN GÜNLERİ KUTLU OLSUN

 “İki günü aynı olan zarardadır” sözünü hatırlatarak konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Milli eğitimin temel amaçları içerisinde milli ve manevi değerleri hissetmeyi  öğrencilerimize davranış olarak kazandırmalıyız. Mesleklerini okullarda tamamlayan ama hayatta rehber olaya devam eden emekli öğretmenlerimizin ellerinden öper, ebediyete intikal eden ve şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutlar verimli ve başarılı bir mesleki yaşamlar diliyorum.” dedi.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Erdoğan’ın konuşmasının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Anaokulu resim yarışmasında üçüncü olan Zehre Mehmet Gülkaya Anaokulu öğrencisi İrem Ecrin Kurt’a, ikinci olan Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencisi Kayra Güler’e, Tepe İlkokulu öğrencisi Ece Naz Sönmez’e, ilk okul resim yarışmasında üçüncü olan Özel Gülerçin İlkokulu öğrencisi Feyza Atlı’ya, ikinci olan Çerkezköy Tepe ilkokulu öğrencisi Damla Su Yılmaz’a, birinci olan Özel İdare İlkokulu öğrencisi Naz Can’a ödülleri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından verildi.

 

HER NEFES ALIŞVERİŞİMİZDE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ HİSSEDİYORUZ

Öğrencilerin ödüllerini veren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Çocuklarımız emanet ettiğimiz tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Kendilerine her zaman başarılar diliyorum. Her zaman dediğimiz gibi en esaslı meselemiz eğitimdir. Gerçekten her nefes alışverişimizde çocuklarımızın geleceğini hissediyoruz. Özveri ve fedakarca hep beraber tüm kamu kuruluşları ile birlikte Çerkezköy’ün eğitimi için büyük gayret ediyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte topyekün seferberlik içindeyiz.” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİLERE ALTIN HEDİYE EDİLDİ

Metin Kubilay’ın konuşmasının ardından şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ortaokullar arası şiir yarışmasında üçüncü olan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Elif Pırıltı’ya, ikinci olan Mevlana Ortaokulu öğrencisi Serap Fener’e ve birinci olan Raif Dinçkök Ortaokulu öğrencisi Rabi Şeyda Erdem’e Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Yarbay Osman Çetin ödüllerini verdi. Liseler arası Kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencisi Ecem Deveci’ye, ikinci olan Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Şeyda Arslan’a ve birinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Gül Aygün ise ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör’den aldı.

Dereceye giren öğrencilere ödül olarak altın verildi.

 

52 ÖĞRETMEN YEMİN ETTİ

Daha sonra Fevzipaşa İlkokul Öğretmenleri Fevzi Özbay’a, Şirin Ganaz’a, Yıldız Göçer’e ve Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğretmeni Önder Ünal’a ise Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından hizmet şeref belgesi verildi. Ardından öğretmenlik mesleğine bu eğitim ve öğretim yılında başlayan 52 öğretmen hep birlikte yemin etti. Halk Eğitimi Merkezi’ndeki 24 Kasım kutlamaları Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi ile sona erdi.

Öğretmenler Günü programına Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, eşi Füsun Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutan Vekili Tankçı Yarbay Osman Çetin, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve şube müdürleri, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Spor Müdürü Metin Aysal, İş Kur Çerkezköy Şube Müdür Vekili Ercan Sözen, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, AK Parti İlçe Başkanı Reşat Bahar, CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile STK ve kamu kurumu temsilcileri katıldı.

 

Menşure Kardeş