Nalbant: Ya öğreten ol, ya da öğrenen!

Kapaklı'da düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, eğitimin önemini vurguladı

GÜNDEM 24.11.2014 14:57:00 0
Nalbant: Ya öğreten ol, ya da öğrenen!

24 Kasım Öğretmenler Günü, Kapaklı’da coşkuyla kutlandı. Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen programda, adaylıkları kaldırılan öğretmenler için de yemin töreni yapıldı.

 

PROGRAM ÇELENK TÖRENİ İLE BAŞLADI

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı, Belediye Meydanı’nda saat  09.30’da düzenlenen çelenk töreni ile başladı. Törene, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Kapaklı Kaymakamlığı Kurum Amirleri, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından kutlamalar Vatan Düğün Salonu’ndaki programla devam etti.

 

PROGRAMA KAYMAKAM GÜRBÜZ DE KATILDI

Vatan Düğün Salonu’ndaki program ise saat 10.30’da başladı. Programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant yaptı.  

 

FATİH SULTAN MEHMET’TEN ÖRNEK VERDİ

11 Kasım 1928’de Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanının verildiğini söyleyen Tahsin Nalbant, “Ulu önder bu unvanı 24 Kasım’da kabul etti. Dolayısıyla her 24 Kasım, öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlandı.” dedi. Öğretmenler günü ile ilgili farklı bilgiler vermek istediğini söyleyen Nalbant, “Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethettiğinde bölge halkı kendisine çiçekler sundu. Büyük komutan ise göz işaretleri ile kendisine getirilen çiçeklerin, hocası Akşemsettin’e verilmesini istedi ve ardından da şu sözleri söyledi: ‘Fatih benim ama beni yetiştiren hocamdır’. Büyük komutan bu sözü ile öğretmenlere verdiği önemi dile getirmiştir” dedi.    

 

ÖĞRETMENLER HER GÜN HATIRLANMALI

Öğretmenlerin topluma ruh ve şekil veren insanlar olduğunu kaydeden Tahsin Nalbant, “Bizler ne kadar prensipli olursak, gelecek nesil de o kadar iyi yetişir ve geleceğe emin adımlarla yürürler. Öğretmenlerin yalnızca 24 Kasım’da değil, her gün hatırlanması gerektiğini kaydeden Nalbant, konuşmasını Hz. Muhammed (S.A.V.)’in şu sözleri ile noktalandırdı. “Ya öğreten ol, ya da öğrenen ol. Ve yahut bu iki zümreyi dinleyen ol. Ya da bu üç grubu seven ol. Sakın ha 5’inci gruptan olma! Yoksa helak olursun.”

 

 BAKAN AVCI’NIN MESAJI OKUNDU

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın günün anlam ve önemine ilişkin mesajının okunmasının ardından, program ilçede görev yapan en genç öğretmenlerden Sevgi Dileber’in konuşması ile devam etti. Programda bir sonraki konuşmayı ise Çerkezköy’ün ve Kapaklı’nın ilk kadın öğretmeni Sabret Arıcı gerçekleştirdi. 56 yıl öğretmenlik yaptığını ifade eden Arıcı, genç öğretmenleri görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Katılımcılarla öğretmenlik yıllarına dair bazı anılarını paylaşan Sabret Arıcı, konuşması sırasında duygu dolu anlar yaşadı.  

 

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Programda daha sonra tüm okullarda yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Resim yarışmasında dereceye giren Ece Arat ödülünü Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün elinden alırken, Anaokulu öğrencilerinden Nehir Vatansever’e ödülünü Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant verdi. Resim yarışmasında ikinci olan Anaokulu öğrencisi Nisa Baysal ise ödülünü Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dan aldı.

 

GENÇ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Gönüllü Öğretmen’ adlı skeç sahnelendi. Program, adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni ile sona erdi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ