CHP Çerkezköy'de muhtarlarla tanıştı

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, yönetimi ile birlikte mahalle muhtarlarına 'Tanışma' kahvaltısı verdi. Kahvaltıya Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör de

GÜNDEM 24.11.2014 12:00:00 0
CHP Çerkezköy

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, yönetimi ile mahalle muhtarlarını buluşturdu. Mahalle muhtarlarıyla düzenlenen tanışma toplantısında konuşan Demir, “CHP Çerkezköy İlçe yönetimi olarak bundan böyle sıra dışı çalışmalar yaparak ‘Farkındalık’ yaratacağız. Bu günde mahalle muhtarlarımızla kahvaltıda bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu günkü kahvaltımızın amacı Mahalle muhtarlarımıza CHP Çerkezköy İlçe Yönetimini tanıtmaktır. İlçemizin sorunlarının çözümü için mahalle muhtarlarımızla birlikte çalışacağız.”dedi.

 

CHP YÖNETİMİ MUHTARLARLA KAHVALTI YAPTI

CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi önceki gün 10.00-11.30 saatleri arası Gabralı Otelde muhtarlarla kahvaltıda buluştu. Kahvaltıda CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, yönetimini muhtarlarla tanıştırdı. Kahvaltıya, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir ve İlçe Yönetimi, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör,  Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ve mahalle muhtarları hazır bulundu.

 

İLÇE YÖNETİMİ OLARAK FARKINDALIK YARATACAĞIZ

Kahvaltıda konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, önce muhtaralara teşekkür etti. Demir, “Bu gün mahallerimizin değerli muhtarlarıyla birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi olarak örgütlenme çalışmalarımızda ‘Farkındalık’ yaratmak için sizlerle birlikte de bir dizi çalışmalar yapacağız. CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı olarak sıra dışı çalışmalar yaparak ilçemize çok farklı hizmetlerin yapılmasında sizlerinde payı olmasını istiyoruz. Belediye Başkanımız seçim döneminde de demişti. Belediyeyi halkımızla birlikte yöneteceğiz. İşte bizlerde sizleri mahallelerinizdeki sorunların çözümü konusunda bizlerle yapacağınız çalışmalar ilçemize çok daha iyi hizmetlerin kazandırılmasını sağlayacak bu da ‘Farkındalık’ yaratacaktır. Kısaca ilçemize farklı şeyler yapacağız. Bu kahvaltımızda Mahalle muhtarlarımıza ilçe yönetimimizi tanıtmak istedik.”dedi. Demir daha sonra ilçe yönetim kurulu üyelerini tek tek muhtarlarla tanıştırdı.

 

10 MAHALLE’DE TEMSİLCİLİK OLUŞTURACAĞIZ

Yönetim kurulu üyelerinin tanıtımının ardından konuşmasına devam eden İlçe Başkanı Demir, “CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi olarak ben ve yönetim kurulumuzda bulunan 33 arkadaşım Belediye Başkanımız Vahap Akay ile doğru bir iletişim ve yönetim içindeyiz. Biz ilçe yönetimi olarak halkımızın sesi, kulağı, gözü olacağız. Amacımız Başkanımızın yapacağı çalışmaların daha sağlıklı olmasına destek ve katkı sağlamaktır.10 mahallemizde de temsilcilikler oluşturacağız. Her mahallemizde partili partisiz en az 10 kişinin yer alacağı kişilerden mahalle sorumluları oluşturacağız. Daha sonra bu mahalle sorumlarımızla birlikte mahallelerimizde değişik kahvehanelerde toplantılar yaparak mahallelerin sorunlarını dinleyeceğiz ve sorunların çözümü için ilçe teşkilatı olarak bunları bir rapor halinde Başkanımıza sunacağız. Bu yapılacak çalışmalarla da siz değerli muhtarlarımızın mahallelerine verecekleri hizmetlerde çalışmalarını hafifleteceğiz. Sizlerinde bu konuda yardımlarınızı ve görüşlerinizi alacağız.”diye konuştu.

 

MAHALLE EVLERİ YAPILACAK

Konuşmasında her mahallede bir ‘Mahalle evi’ yapılacağını söyleyen Demir, “Mahallelerdeki kültürel ve sosyal faaliyetler bu evlerde yapılacak. Çerkezköy’ü birlikte yöneteceğiz demiştik. Bundan böyle her hafta cumartesi günü bir mahallemizde bir iki kahvehanede vatandaşlarımızla bir araya gelerek toplanacağız. Mahallelerimizin sorunlarını ilk ağızdan vatandaşlarımızdan öğreneceğiz. Bu toplantılarımızda siz değerli muhtarlarımızda bizimle olacak.”diye konuştu.

 

TREDAŞ’IN YAPACAĞI HİZMETİ BELEDİYEDEN İSTİYOR

Vatandaşların her şeyi belediyeden beklediğini söyleyen Demir, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz cumartesi Fatih Mahallesi’nde bir kahvehanede vatandaşlarımızla bir araya geldik. Vatandaşlarımız her şeyi belediyeden bekliyor. Örnek, TREDAŞ’ın yapacağı hizmeti bile belediyeden istiyor. Bu konuda da vatandaşlarımızı aydınlatacağız belediye ne işler yapar neden sorumludur. Ama vatandaşlarımız, dediğim gibi, her şeyi belediyeden istiyor. Biz hiç kimseyi ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden Çerkezköy’ü çok daha iyi yerlere getirmek için elbirliğiyle çalışacağız. Halkın taleplerine ilçemizin taleplerine kapımız açık.”

 

5 YIL SONRA FARKLI ÇERKEZKÖY GÖRECEKSİNİZ

Çerkezköy stratejik planına da değinen Demir, “Stratejik plana girmiş olan Çerkezköy hizmet planları 2015 yılında faaliyete geçecek. Belediyemizin 65 milyon borcu var bu borçlar taksitlendirilerek ödenmeye başlandı. Biz bu borcu bahane etmeden belediyemiz çalışmalarını sürdürüyor. Başkanımız hiçbir zamanda borcun arkasına sığınmadı. Hizmet için bir o kadar daha borç altına girerim diyor. Yapılacak çalışmalar neticesinde 5 yıl sonra çok farklı bir Çerkezköy göreceksiniz.”dedi.

 

ÖZGÖR DE MUHTARLARA HİTAPE TTİ

Daha sonra kahvaltıya katılan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör muhtarlara hitap etti. Özgör, “Siz değerli Mahalle Muhtarlarımızla birlikte yapacağımız çalışmalar ilçemizin daha da kalkınması yolunda bizlerin çalışmalarına ışık tutacaktır. Yol gösterecektir. Mahallelerimizin temizliğinin çok daha iyi olması için Temizlik İşleri Müdürümüz ve ekibini nerede ne yapılması gerekiyorsa yapılması için görevlendirdik.”dedi.

 

TEMİZLİĞE ÖNEM VERİYORUZ

Belediye olarak en fazla dikkat ettikleri şeyin ‘Temizlik’ olduğunu vurgulayan Özgör şunları dedi: “Bir kentin temizliği aynı zamanda oranın gelişmişliğini ne farkındalığını yarattığı gibi mahalle sakinlerinin de daha sağlıklı yaşamasına yol açar. Temizlik konusunda da belediye olarak hassasiyet gösteriyoruz. İnsanlarımızın sağlığı toplumumuzun sağlığıdır. Bu da sağlıklı nesillerin yetişmesidir. Bu konuda da mahalle muhtarlarımızla belediye olarak bir dizi çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalarımızda sizler mahallelerinizde nerede ne yapılması gerekiyorsa bizlere bildireceksiniz ve bizde gerekeni yapacağız.”

 

MUHTARLAR SORUNLARI DİLE GETİRDİ

Başkan Yardımcısı İmdat Özgör’ün konuşmasının ardından mahalle muhtarları da mahallelerindeki sorunları dile getirdiler, belediyenin çalışmalarına kendilerini de dahil ederek yapmasından memnunluk duyduklarını ve mahallelerinde yapılacak toplantılar neticesinde de sorunların ve beklentilerin çözümü sağlanacağına inandıklarını söylediler.

 

Haber/Seyit SÜREN