Kapaklı'ya önem veriyoruz

Kapaklı İlçe Kongresi'ne katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şimdi de Saray'a taktılar. AK Saray diyorlar. Aldığımız uçağa taktılar. Gerekirse bir uçak daha al?

GÜNDEM 22.11.2014 15:30:00 0
Kapaklı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı Kongresi’ne katılmak üzere dün Kapaklı’ya geldi. Çavuşoğlu, ülke gündemindeki tartışma konularına da değinirken, Suriye ve yeni yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili açıklamalar yaptı.

 

İLK DURAK KAYMAKAMLIK OLDU

Özel helikopterle dün saat 10.30’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ne gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Partili Tekirdağ Milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Saraç, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Ogan, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan ve ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürdal Adal tarafından karşılandı. Bakan Çavuşoğlu’nun Kapaklı ziyareti kapsamındaki ilk durağı İlçe Kaymakamlığı oldu. Bakan Çavuşoğlu’nu burada ise İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kurum Amirleri ve partililer karşıladı.

 

 

 

KAPAKLI’NIN ÇOK EKSİĞİ VAR

Bakan Çavuşoğlu, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Kapaklı Kaymakamlık makmına geçti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na ilçe hakkında bilgiler veren Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, “Kapaklımız yeni bir ilçe. Türkiye’nin en hızlı göç alan ilçelerinden birisidir. Yeni ilçe olmamız hasebiyle birçok eksiğimiz var. Önümüzdeki 10 yıl içinde nüfusumuzun 150 bini aşacağını tahmin ediyoruz. Dolayısıyla 10 yıl sonraki derslik ihtiyacımız 800 derslik olacaktır. Bu kapsamda ilçemizde önümüzdeki 10 yıl için 500 derslik daha yapmamız gerekiyor. Bunun yanında ilçemizde sağlık hizmetleri Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin 50 yataklı ek binasında verilmeye çalışılıyor. İlçemizin hastane ihtiyacı da var. İlçemizde spor salonu yok, kültür merkezi yok! Bunların yanında kaymakamlığımız, kiralık olan bu binada hizmet vermeye çalışıyor. En kısa sürede kendi binamıza taşınmak ve ilçe müdürlüklerimizin kendi yerlerinde hizmet verir hale gelmelerini sağlamak istiyoruz. Bu doğrultuda Valimiz Ali Yerlikaya’nın büyük destekleri var. Sizlerin de destekleri ile ilçemizdeki tüm eksiklikleri en kısa sürede tamamlayacağımıza inanıyoruz.” dedi.    

 

KAPAKLI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Kapaklı’nın Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçe olduğuna dikkat çeken Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, “Kapaklı bizim için çok önemli. Sanayisi nedeniyle oldukça hızlı göç alıyor ve aynı hızla gelişiyor. Yeni ilçe olması nedeniyle eksikliklerinin olması gayet normal. Fakat bu eksikliklerin giderilmesi adına elimizden gelen desteği vereceğiz. Sağlık alanındaki yatırımlar eksiksiz yapılacaktır. Çünkü Edirneli olan Sağlık Bakanımız bölgeye büyük önem veriyor. Eğitim alanındaki eksiklikleri de gerek biz Devlet olarak yapacağımız yatırımlarla gerekse sizlerin burada harekete geçireceğiniz hayırsever vatandaşlarla okullar yaparak gidereceğiz. Hükümet Konağı ve diğer yatırımlar da hızlı bir şekilde İlçenize gelecektir.” dedi.

 

BU MİLLETİN BAŞI ASLA ÖNE EĞİLMEYECEK

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu daha sonra Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda yapılan Ak Parti Kapaklı 1. Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongre, divan heyetinin oluşturulması ile başladı. Divan Kurulu Başkanlığı’na Hakan Sıral seçilirken, Divan Kurulu üyeliklerine ise Sevgi Aksoy, Nezahat Erdoğan, Sevilay Gül ve Şakir Demirel seçildi.  Açılış konuşmasını Ak Partili Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi yaptı. Yemişçi, “Bu millet asla ve asla kendisini yalnız hissetmeyecek. Bu millet kendisini umutsuz ve çaresiz hissetmeyecek. Bu milletin başı asla asla öne eğilmeyecek. AK Parti olarak Kurucu Genel Başkanımızın bu sözlerini yerine getirmek için 13 yıldır çalışıyoruz. AK Parti’den önce ‘Biz ne dersek o olur’ cümlesi hakimdi. Biz bunu değiştirdik. ‘Millet ne derse o olur’ dedik. Ağustos ayında milletimiz kendi cumhurbaşkanını kendi seçti. Bugün Başbakanımız Ahmet Davutoğlu liderliğinde yolumuza devam ediyoruz. Türkiye çok oldu. Bu ülke büyük Türkiye olarak yoluna devam edecek” dedi.

 

KAPAKLI’NIN BİR YIĞIN EKSİĞİ VAR

Özlem Yemişçi konuşmasını şöyle sürdürdü: “Büyükşehir kanunu çıkarken vatandaşların talebi vardı. Milletimizi dinledik. Büyükşehir Kanunu ile Kapaklı ilçe oldu. Bunu hak ediyordu. Tekirdağ’ın en önemli ilçesi olma yolunda bir yığın eksiği var. Kamu yatırımları anlamında birçok eksik var. Kapaklı’da yapılması gereken ne varsa yapılacaktır. İlk müjdemizi verelim. Kapaklı Hükümet Konağı önümüzdeki ay ihaleye çıkıyor. Kongrenin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

 

 

 

BİR SİYASİ PARTİ HALKA NE KADAR YAKINSA O KADAR GÜÇLÜDÜR

Kongre, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin’in konuşmasıyla devam etti. Bezgin, “Bugüne kadar AK Parti için gece gündüz demeden çalışan bütün dava arkadaşlarımın önünde saygıyla eğiliyorum. Partimiz için sevinç ve heyecanı paylaştığımız bu kongrede başarıdaki en büyük pay teşkilatların çalışmalarıdır. Bunun için aranızda bulunmaktan onur duyuyorum. Tüm ak gönüllü yoldaşlarımızın yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Bir siyasi parti halka ne kadar yakınsa o kadar güçlüdür. AK Parti gücünü halktan alan bir partidir.” dedi.

 

KİMSE GÖNÜL KOYMASIN

Kongre sürecinde listeye giremeyenler olabileceğini söyleyen Salih Bezgin, “Kimsenin gönül koymamasını temenni ediyorum. Biz büyük bir aileyiz. Herkese büyük görev düşüyor. Herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmelidir. Ak parti birilerini bir yerlere götürmek için kurulmuş bir parti değil. Biz hizmet partisiyiz. Birlikte el ele vererek kapaklıyı en güzel yerlere taşıyacağız” dedi. Msuatafa Kemal Atatürk’ün “Ülkesini en çok seven ülkesi için en çok çalışandır” sözüne vurgu yapan Bezgin, “Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Kapaklı’yı ak iktidarla buluşturacağız. Partimizin en büyük çabası tek bayrak, tek millet ve tek devlettir. Bize düşen liderlerimizi örnek alarak onların çizdiği rotadan ayrılmamaktır. Bu yoldaki en büyüm ihtiyacımız kardeşlik, birlik ve beraberliktir” ifadelerini kullandı.

 

KAPAKLI’DA HALA BAZI BİLGİ KİRLİLİKLERİ VAR

Programdaki bir sonraki konuşmayı ise AK Partili Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut yaptı. Kapaklı’ya çok önem verdiklerini söyleyen Akbulut, “Kongreye teşrif eden Bakanımızdan da bu anlaşılıyor. Ancak Kapaklı’da hala bazı bilgi kirlilikleri var. Kapaklı’yı kim ilçe yaptı? Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Kapaklı’ya kim hizmet ediyor? Recep Tayyip Erdoğan. Kapaklı genel seçimlerde AK Parti’ye büyük destek verdi. Birinci parti olduk. Mahalli seçimlerde arzu ettiğimiz sonucu alamadık. Bunu hala tartışıyor ve konuşuyoruz. Fakat partimiz Kapaklı’da gönüllere girmesini bildi” dedi.

 

KÜLLİYEN YALAN

Kapkalı’da dolaşan bir diğer dedikodunun ise Büyükyoncalı konusu olduğunu söyleyen Akbulut, “Neymiş, Büyükyoncalı Kapaklı’ya bağlanmak istiyormuş da milletvekilleri engellemişmiş. Külliyen yalan. Bu konu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin görevidir. Bu dedikoduyu çıkaranlar Büyükşehir Meclis kararını görsünler. Yanlış bilgilerle halkımız yanıltılıyor. Meclis izin vermiyorsa Bakanlık harekete geçemez” dedi. Akbulut, konuşmasının sonunda “Salih Bezgin ile çıtayı daha da yukarılara çıkaracağız. Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

BU MİLLETİN ÇEKTİĞİ CEFALARI UNUTMADIK

Kongre AK Parti Tekirdağ Koordinatörü Eskişehit Milletvekili Ülker Can’ın konuşmasıyla devam etti. Can, “Sizlerin vefası ve emeği ile partimiz bugün 13. Yılında kongrelerini bayram havasında gerçekleştiriyor. Türkiye’de karanlık dönemi aydınlığa kavuşturan AK Parti bugünlere sizlerin desteği ile geldi. Bugünü iyi anlamak için geçmişi iyi bilmek gerekiyor. Bu milletin çektiği cefaları unutmadık ama yapığımız hizmetlerle milletimize o günleri unutturduk. AK Parti, Türkiye için hizmeti temsil ediyor. Tekirdağ’da yaptıklarımızı gölgelemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Dedikodulara birlik beraberlik ile cevap vereceğiz. Gücümüze güç katarak yolumuza devam edeceğiz. Yolumuz açık, Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

 

ÖNÜMÜZDEKİ YIL G-20’NİN DÖNEM BAŞKANLIĞINI ALACAĞIZ

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ise “Kadrolarımızı tazeleyerek 2015 seçimleri için canla başla çalışıp en iyi neticeyi almak için yolumuza devam edeceğiz” dedi ve kongrenin hayırlı olmasını temenni etti. Kongredeki bir sonraki konuşmayı ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, “Bizim felsefemiz ‘durmak yok yola devam’dır. Dinamik bir bölgede yaşıyoruz. Bölgemizde yaşanan sorunlar, bizim dünyanın başka yerlerinde yaşanan gelişmelere duyarsız kalmamızı gerektirmez. Önümüzdeki yıl G-20’nin dönem başkanlığını alacağız. Antalya’da 2015’te G-20 zirvesi yapacağız” dedi.

 

TÜRKİYE’Yİ DAHA DA GÜÇLÜ YAPABİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Bakan Çavuşoğlu, “Dünyanın neresinde Türkiye için bir fırsat varsa oraya gidiyoruz. Kapaklı yeni bir ilçe ama bizim için çok önemli bir ilçedir. Yeni kurulan büyükşehirlerle güçlü Türkiye’yi daha da güçlü yapabilmek için çalışıyoruz. Kapaklı dinamik nüfusu, çalışkanlığı ve sanayisi ile sadece Tekirdağ değil ülke ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Bundan büyük mutluluk duydum. Biz sizlere yeni pazarlar açabilmek için dünyayı dolaşıyoruz. İnşallah her ülkeye büyükelçilikler açacağız. Sanayicilerimiz bütün Afrika ülkelerine ihracat yapabilecek. Biz bölgelere bize verdikleri oy oranına göre bakmıyoruz. Biz tüm bölgelerimize aynı gözle bakıyor, hepsinin kalkınması için çaba sarf ediyoruz. Biz bir aileyiz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın. Türkiye nasıl değişiyorsa, teşkilatlarımızda da yenilenmeler oluyor. Bu davaya gönül veren insanların mevki makam için burada olmadıkları, ülkelerine hizmet sevdasında olduklarını gördüğüm için çok mutluyum” dedi.

 

4 SENE ÖNCE ESAD GİTSEYDİ BU İNSANLAR ÖLÜR MÜYDÜ?

Konuşmasının devamında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da göndermede bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Kılıçdaroğlu, CHP’yi MİT’in karıştırdığını söylüyor. Sizi karıştırmak işçin dışarıdan birşeye ihtiyaç var mı?” diye sordu. Dünyadaki gelişmelerin oldukça dinamik olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Suriye ve Irak’taki gelişmeler bizi doğrudan ilgilendiriyor. 4 sene önce Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’deki gelişmelerin nelere yol açabileceğini, dengeleri bozabileceğini anlatmıştı. Bizim 4 yıldır anlatmaya çalıştıklarımızı müttefiklerimiz daha yeni anlamaya başladı. Bizim bölge ile ilgili bir çıkarımız yok. Türkiye’de 1,6 milyon Suriye ve Iraklı kardeşimizi barındırıyoruz. Onlara kapılarımızla birlikte gönüllerimizi açtık. 12 sene önceki Türkiye bu insanları barındırabilir miydi?” diye sordu. Çavuşoğlu, “4 sene önce bizim politikamıza yanlış diyenler bugün bizden özür diliyor. 4 sene önce Esad gitseydi bu insanlar ölür müydü?” ifadelerini kullandı.

 

 ALDIĞIMIZ UÇAĞA TAKTILAR

79 yılda yapılanların kat kat fazlasının 12 yılda yapıldığını belirterek konuşmasını sürdüren Bakan Çavuşoğlu, “Şimdi de Saray’a taktılar. AK Saray diyorlar. Türkiye bunu hak etmiyor mu? Neymiş efendim Recep Tayyip Erdoğan’ın sarayıymış. Siz Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıyamamışsınız. O lüks düşkünü değil? Aldığımız uçağa taktılar. Uçak alırız. Gerekirse bir uçak daha alırız. Paramız da var imkanımız da var. Siz büyük Türkiye’ye bunu mu reva görüyorsunuz? Türkiye’ye en iyi Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakışır” diye konuştu.

 

SADECE HÜKÜMET KONAĞI DEĞİL, OKUL İHTİYAÇLARI DA VAR

Dışişleri bakanı Çavuşoğlu, “Türkiye’nin ve dünyanın bize ihtiyacı var. Bu anlayış içinde daha çok çalışacağız. Partimizin Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan burayı ilçe yaptı. Bize düşen de ihtiyaçlarınızı karşılamaktır. Hükümet Konağı’nın ihalesi önümüzdeki ay yapılacak. Burada sadece hükümet konağı değil, okul ihtiyaçları da var. Birlikte okullar yapacağız. Devlet ve hayırsever vatandaşlar el ele vererek eğitim alanındaki eksiklikleri gidereceğiz. Okul için harcanan her bir kuruş, ödenecek vergilerden yüzde 100 düşecektir. Devletimiz de gereken desteği verecektir. Buranın hastaneye de ihtiyacı var. Sağlık Bakanımız Edirneli olduğu için bölgeye büyük önem veriyor. 100 yataklı falan değil. Daha büyük düşünelim en iyisini yapalım” dedi.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Bakan Çavuşoğlu konuşmasının ardından kongreden ayrıldı. Konuşmaların ardından faaliyet raporları ve 2013 kesin bütçesi ibra edildi. Kongrede daha sonra seçime gidildi. Oy kullanan tüm delegelerin oyunu alan Salih Bezgin AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın ilk seçilmiş başkanı oldu. Salih Bezin başkanlığında oluşan yeni yönetim ise şöyle: “Ercan Üçel, Hamit Oral, Kemal Özel, Bülent Çiftci, Süleyman Saydam, Harun Cihan, İlhami Özkan, Mehmet Aymak, Erol Gürsoy, Reşat Ünlü, Hüseyin Şenses, Mecnun Kaynarpunar, H. İbrahim Demirel, Barış Sürücü, Sefer Demir, Naciye Bozkurt, Tarkan Mehmedoğlu, Kahraman Yelyudan, Murat Eviş, Melek Sarıtaş, Ayhan Özkan, Tamer Aşık, Nurten Pandir ve Metin Kanat.”

 

Haber / Ahmet KARDEŞ