1 ayda aranan 80 kişiyi yakalandı

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün son bir ay içerisinde hakkında yakalama kararı bulunan 80 kişinin yakalandığı öğrenildi. Bunlardan adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi

GÜNDEM 20.11.2014 10:59:00 0
1 ayda aranan 80 kişiyi yakalandı

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları kapsamında son bir aylık bilançosu oldukça kabarık çıktı. Kapaklı Polisi, bir ayda aranan 80 kişi yakalarken, 4 ayrı seferde genel uygulama ve denetim yaptı. Bu denetimlerde, 450 kişi genel asayiş kontrollerinden geçirilirken 22 de işyeri denetlendi.

 

22 İŞ YERİ DENETLENDİ

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü, 15 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında 4 farklı uygulamaya gerçekleştirirken, bir aylık süre zarfında ilçedeki pavyonlarda, birahanelerde, müzikhollerde, barlarda ve kıraathanelerde ayrı ayrı denetlemelerde bulundu. Bu kapsamda polis ekipleri toplam 22 iş yerini denetlediği öğrenildi.

 

6 İŞ YERİ VE 60 KİŞİYE SİGARA CEZASI

Uygulamalar kapsamındaki işyerlerinde gerçekleştirilen denetimlerde, 450 kişinin de kimlik kontrollerinin öğrenildi. Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü bu denetlemeler kapsamında 6 umuma açık iş yerine, ‘Kapalı Alanda Sigara İçirtmek’ suçundan işlem yaptığı öğrenildi. Toplam 60 kişiye de ‘Kapalı Alanda Sigara İçmek’ suçundan cezai işlem uygulandığı belirlendi. Bunların yanında 10 kişiye de Kabahatler Kanunu’na muhalefetten cezai işlem uygulandı.

 

1 İŞ YERİ KUMAR OYNATMAKTAN KAPATILDI

İlçede yapılan uygulamalarda, kumar oynatıldığı tespit edilen bir iş yeri de polis tarafından bir ay süreyle kapatıldı. Bu işyerlerinde yapılan denetim ve kontrollerde 4 gram esrar ve 3 adet fişek halinde esrar ele geçirildi.

 

80 KİŞİDEN 16’SI TUTUKLANDI

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uygulamalar çerçevesinde yakalaması bulunan 80 kişi de yakalandı. Kapaklı Polisi, yakalanan şahıslardan 16’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 64 kişi ise çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ