Ünlü tiyatro oyunu Çorlu'da ilgi gördü

Türk Tiyatrosu'nun usta isimlerinden Haldun Taner'in "Vatan Kurtaran Şaban" adlı ünlü oyunu, Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde Kabare Dev Aynası tarafından sahnelendi.

GÜNDEM 19.11.2014 16:18:00 0
Ünlü tiyatro oyunu Çorlu

MEMDUH ŞEVKET ESENDAL SAHNESİNDE SAHNELENDİ

Haldun Taner'in 1965 yılında yazdığı ve ilk defa 1967'de sahnelenen “Vatan Kurtaran Şaban” adlı oyun, büyük ustanın doğumunun 100. yılında ünlü tiyatro sanatçısı Ali Erdoğan'ın yönetiminde Kabare Dev Aynası Tiyatrosu tarafından önceki gün Çorlu’da sahnelendi. Kadastro memuru iken Kültür Müsteşarlığı'na atanan Şaban Efendi'nin kültür alanındaki komik ve çarpık uygulamalarını hicivli bir dille anlatan skeçlerden oluşan oyun, Ali Erdoğan, Sibel Erkan, Cihan Bektaş, Meriç Eroğlu, Merdan Kardan,Canan Duran, Çağla Şadoğlu, Gökhan Keskin'in yer aldığı oyuncu kadrosu tarafından güncel uyarlamasıyla oynandı.

 

OYUN GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR

Tiyatro salonunu hıncahınç dolduran tiyatro severler, oyunun sonunda Kabara Dev Aynası'nın oyuncularını ayakta alkışladı. Kabare Dev Aynası'nın kurucusu Ali Erdoğan yaptığı konuşmada, “Çorlu'da daha önce de pek çok defa sahne aldık. Burada bulunmaktan dolayı son derece mutluyuz. Kabere Dev Aynası Tiyatrosu olarak 13 yıldır kabare türünde oyunlar sahneliyoruz. Ülkemizde kabare türünün öncüsü olan büyük usta Haldun Taner'i saygıyla anıyorum. Bu yıl Haldun Taner'in ölümünün 100. yıl dönümü. “Vatan Kurtaran Şaban” adlı oyunu ilk kez 1967'de sahnelendi. Bu oyun günümüzde de güncelliğini koruyor ve aynı ilgiyle izlenmeye devam ediyor. Bugün burada olmamızı sağlayan Çorlu Belediye yönetimine ve bizi yalnız bırakmayan siz tiyatro severlere teşekkür ederim” dedi.

 

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İzleyenler tarafından büyük ilgi gören oyun sonunda Ali Erdoğan ve ekibine çiçek takdim eden Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, “Haldun Taner'in 100. yaşında, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün burada bize bu güzel oyunu sahneleyen ve unutulmaz anlar yaşatan Ali Erdoğan ve ekibine teşekkür ediyor, sahneleyecekleri daha nice oyunları Çorlulu tiyatro severlerle birlikte izleyebilmeyi diliyorum,” dedi. Vatan Kurtaran Şaban adlı oyunu izleyenler arasında Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları; Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vildan Perçin’de yer aldı.

 

Haber Merkezi