NKÜ, ALEXANDRA MOTSİN Üniversitesi ile işbirliği yaptı

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Arnavutluk'un Durres Alexandre Moisiu Üniversitesi ile akademik değişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla akademik işbirliği, Mevlana Progra

GÜNDEM 19.11.2014 16:16:00 0
NKÜ, ALEXANDRA MOTSİN Üniversitesi ile işbirliği yaptı

GENÇ DİNAMİK BİR ÜNİVERSİTE

Rektör Prof. Dr. Şimşek, Üniversitenin tarihi gelişiminden bahsederek, "Üniversitemiz 2006 yılında kurulmuş olmasına rağmen hızla gelişme kaydederek, başarılarıyla adından söz ettiren genç ve dinamik bir üniversite olarak anılmaktadır. Üniversite olarak, uluslararası ilişkilerinin geliştirilmesi ve işbirliği olanaklarının arttırılması konusuna büyük önem vermekteyiz. Bu bağlamda pek çok uluslar arası üniversite ile değişim programları kapsamında anlaşmalar gerçekleştirdik. Bu gün imzalayacağımız protokolün iki üniversite arasında yeni oluşumların kapısını açmasını diliyorum" dedi.

Alexandre Moisiu Üniversitesi Rektörü Dr. Mit’hat Mema Namık Kemal Üniversitesi’nde karşılaştığı misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mema, NKÜ’de meydana gelen gelişmeleri takip ettiğini belirterek, imzalanacak anlaşmanın önemli gelişmeler sağlayacağını belirtti.

 

İKİ ÜNİVERSİTE PROTOKOL İMZALADI

İmzalanan protokol ile iki üniversite arasında araştırma, dersler, sempozyum gibi faaliyetlerde araştırmacı değişimi, ortak yarar sağlayan akademik programlar ve derslerin oluşturulması, karşılıklı materyal ve bilgi değişimi ile lisans ve yüksek lisans öğrenci değişimi konularında işbirliği gerçekleştirilmesinin yanı sıra her iki üniversitenin bilimsel dergilerde makaleleri yer alması için karşılıklı iletişim ortamının oluşturulması planlanıyor. 

İkili işbirliği ilişkilerini güçlendirmeye katkı sağlayacak olan ve NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in makamında gerçekleşen imza törenine Alexandre Moisiu Üniversitesi Rektörü Dr. Mit’hat Mema, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Alexandre Moisiu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kristaq Kume ve Dr. Ulpian Hoti katıldı.