Maç bitti tartışmaları devam ediyor

Dün bir basın toplantısı düzenleyen 1911 Çerkezköyspor yönetimi, Sitespor Teknik Direktörü Nevzat Aksaka'ya tepki gösterdi. 1911 Çerkezköyspor Basın Sözcüsü Sebahattin Çolakoğlu, Nevzat Ak

SPOR 19.11.2014 15:21:00 0
Maç bitti tartışmaları devam ediyor

Süper Amatör Lig’in dördüncü haftasında oynanan Sitespor 1911 Çerkezköyspor karşılaşmasının yankıları sürüyor. 2-2 biten karşılaşmanın ardından dün külüp binasında bir basın toplantısı düzenleyen 1911 Çerkezköyspor yönetömi Sitespor Teknik Diröktörü Nevzat Aksaka’ya tepki gösterdi. Toplantıya, 1911 Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Murat Narçın, Basın Sözcüsü Sebahattin Çolakoğlu, Teknik Direktör Suat Akdereli ve yardımcı antrenör Sefer Ekizoğlu katıldı. 

 

ÖNCE MAÇI DEĞERLENDİRDİLER

Dün saat 12.00’de gerçekleştirilen basın toplantısında ilk olarak 1911 Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Murat Narçın konuştu.  Sitespor karşılaşmasını değerlendirerek sözlerine başlayan Murat Narçın, karşılaşmada takımlarını destekleyen taraftarlarına teşekkür etti. Narçın, Kapaklı’daki maçı değerlendirirken şunları anlattı: “En ufak bir sataşma yada taşkınlık olmadı. Sadece saha olaylarında problemimiz oldu. Orada da maçın hakemi vardı ve hocalarımız müdahale ettiler. Güzel bir maç oldu. Biraz rahat bir havada girdik ve bu sebepten dolayı maçın başında 2-0 yenik duruma düştük. Takımımız ikinci yarı kendini topladı ve iyi bir takım olduğunu gösterdi. Skoru 2-2 yapmayı başardı. Sitesporlu kardeşlerimizi ve oyuncularımızı tek tek tebrik ediyorum. Herkese çok güzel bir maç izlettiler.” 

 

NEVZAT AKSAKA’YA YÜKLENDİ

Konuşmasına Sitespor Teknik Direktörü Nevzat Aksaka’yı suçlayarak devam eden 1911 Çerkezköyspor Külüp Başkanı Murat Narçın, “Karşılaşmayı izleyen basın mensubu arkadaşlarımız ile Sitespor teknik heyeti arasında maç esnasında bir tartışma oldu. Sitespor’un Hocası Nevzat Aksaka müthiş derece oyuncularımızı rahatsız etmiştir. Bizim tepkimiz bunadır. Ne kulüp yöneticilerine ne de rakip oyuncularımıza bir diyeceğimiz yok. Rakip takımın hocası aşırı derece oyuna müdahale ederek yan hakemin yanında maçı izledi. Yan hakeme hocam diye değil ismiyle ‘Hasan’ diye hitap etmiştir. Hasan ‘ofsayt var versene’ ya da ‘faul var versene’ diyerek ciddi bir anlamda etki yaratmıştır. Oyunun bir bölümünde yan hakem orta hakeme söylüyor, kendi aralarında konuşuyorlar ama hiçbir yaptırım olmadı. Ne hocayı dışarı çıkarma ne de ceza verme olmadı. Maç boyunca özellikle birkaç oyuncumuza ağza alınmayacak küfürler sarf etmiştir.” iddialarında bulundu.

 

BİZİM HOCAMIZ OLSAYDI BEN DIŞARI ÇIKARTIRDIM

Yaşanan olayların futbol sahalarına yakışmayan bir hadise olduğunu dile getiren Murat Narçın, “Eğer ki bizim hocalarımızdan, Sitespor hocasının sergilediği davranışın 10’da biri dahi olsaydı ben bir kulüp başkanı olarak gerekli müdahale de bulunur, hocamızı sahadan çıkarttırırdım. Gereken ne ise en son yapılacak şeyi de o anda yapardık. Bütün olayların gelişmesinin tek sorumlusu Sitespor’un Teknik Direktörüdür. Kendi topçularımızı sergiledikleri oyundan dolayı tebrik ediyorum. Oyun içinde tartışmalar oldu ve bunlarda olağan şeylerdir. Saha içi zaten bizim işimiz değil, yönetici olarak bizler saha dışına bakarız.”diye konuştu.

 

DOSTHANE KARŞILAŞMA OLDU

Başkan Murat Narçın’ın ardından bu kez 1911 Çerkezköyspor Basın Sözcüsü Sebahattin Çolakoğlu açıklama yaptı. Çolakoğlu konuşmasında,“Öncelikle rakip oyuncular ile taraftarları ve kendi oyuncularımızı tebrik ediyorum. Dosthane bir karşılaşma oldu. 2-0 dan sonra biraz oyunun kontrolünü kaybettik ve saha içinde oyuncular arasında küçük çaplı küfürleşmeler olabilir bunlar süper lig takımları arasında oynanan karşılaşmalarda da oluyor. Bizler ev sahibi olarak çıktığımız karşılaşmada rakip takımın yöneticilerini en güzel bir şekilde karşılamaya çalışıyoruz. Sitespor deplasmanında ise kulüp başkanı Ersan Karamehmetoğlu’nun yanımızda olmaması enteresan bir durumdu ve sürekli kale arkasındaydı. Bunun amacını bilemiyoruz.” diye konuştu.

 

FUTBOLCULARIMIZA  KÜFÜR ETTİ!

Çolakoğlu’da Başkan Narçın gibi konuşmasında Teknik Direktör Nevzat Aksaka’ya tepki göstererek sözlerine devam etti. Çolakoğlu, şunları dedi: “Sitespor Başkanı Ersan Karamehmetoğlu’nu iyi tanıyoruz ve aramızda da her hangi bir problemin olmadığını da biliyoruz. Tek sıkıntımız maç içinde basın mensuplarıyla Sitespor hocasının arasında ki bir problemin patlak noktası ve ağza alınmayacak küfürlerdir. Maç esnasında oyuncularımızdan Bahadır’a, Ziya’ya, İsmail’e ve Tuna’ya ağza alınmayacak küfürler edilmiştir. Kulüp olarak sezon öncesi yaptığımız toplantıda küfüre hayır demiştik. Maçın gidişatında bu süper lig ekipleri arasında da oluyor. Futbolcular kendi aralarında küfürleşebilir ama rakip takım hocasının kalkıp da rakibin oyuncusuna küfür etmesi iğrenç bir şeydir. Aynı olay bizde olsa bizim bir hocamız ve iki tane de yardımcı hocamız var. Bu hangisiyle alakalı olursa olsun gereğini yapar. Radikal kararlar alırdık.” dedi.Futbolcu ve yöneticilerin sporda gelip geçici olduğunu ancak kulüplerin her zaman disiplin ve prensip sahibi olması gerektiğini söyleyen Çolakoğlu, şunları kaydetti: “Karşılaşmanın ilk devresini mağlup kapattık. Başkanımız dört maç sonunda ilk kez soyunma odasına gelmiştir. Maçın tansiyonunu düşürme noktasında oyuncu kardeşlerimiz ile konuşmalar gerçekleştirdi. Ersan Karamehmoğlu ile ilgili olarak da inanıyoruz ki yapacağı toplantılarda hocasıyla ilgili bir karar verecektir. Ve bize karşı bir özür dileme pozisyonu olur mu olmaz mı bilmeyiz ama onlardan böyle bir davranış bekliyoruz.”

 

BAŞKAN PROTOKOLDE MAÇ İZLER!

Sahada yaşanan tatsız olaylara değinen Çolakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşanan olayda basın mensupları haksızda olabilirler. Orada ağır bir hitap olarak ağza alınmayacak küfürler, hakaretler varsa sonuçta bizim semtimizin kardeşleri ve ağabeylerimizdir. Buna müdahale ederken de rakip takımın yedek kulübesinde hoca ve futbolcuların kalkıp gazetecilerin üstüne yürümesi hiç doğru şeyler değildir. Burada ki amaç çok daha farklıdır. Devre arasında ben araya giriyorum ve kulüp başkanını sakinleştirmeye çalışıyorum. Başkan ağza alınmayacak şeyleri gazeteci arkadaşlara söylüyor. Herkes kendi işini yapmalıdır. Bu olaylarda Sitespor Başkanı Ersan Karamehmeoğlu’nun kendisini biraz frenlemesi gerekiyordu. Bir başkanın maçı başından sonuna kadar protokolde izlemesi gerekirken, kale arkasında olmasının başka ne amacı olabilir.”

 

FEDERASYONA BİLDİRDİK

Gazetecilerin, “Bu iddialarınızla ilgili Fedarasyona şikayette bulunacak mısınız?” sorusunu cevaplayan Başkan Narçın “ Her ne olay varsa ve nerede tartışılacaksa oralara yönlendirme düşüncesindeyiz. Hoca hocalığını, futbolcu futbolculuğunu ve yönetici de yöneticiliğini yapacak. Varsa bir ters olay gerekli mercilere yansıtılması gereklidir ve doğru olan da budur. Sitespor Teknik Direktörü Nevzat Aksaka’nın yaptığı hataları gerekli yerlere bildirdik. Bu olay ve bunun gibi yanlış olan hareketi tartışmak değil de gerekli mercilere yazılarımızı yazdık. İlgili kurumlar yaptıkları araştırmanın ardından cezası varsa cezasını versinler ödülü varsa da ödülünü versinler. Söz sırası artık federasyondadır.”açıklamalarında bulundu.

 

HERKES YERİNİ BİLMELİDİR

Yöneticilerin ardından 1911 Çerkezköyspor Teknik Direktörü Suat Akdereli’de açıklamalarda bulundu. Akdereli de önce karşılaşmayı değerlendirdi. Akdereli şunları konuştu: “ Sitespor’lu ve bizim futbolcu kardeşlerimizi seyir zevki yüksek bir karşılaşma izlettirdikleri için kutluyorum. Saha içinde tertemiz bir karşılaşma oynandı. Ancak yaşanan olayları ise meslektaşımıza yakıştıramadım. Oyuncularıma bu tarz küfürleri söyleyenleri tasvip etmiyorum. Bunlar bize yakışan şeyler değildir. Futbol üç neticeli bir oyundur. Galip de gelirsin, mağlup olur berabere de kalabilirsin ama hiçbir zaman kalkıp da bir takımın oyuncusu, hocası ve yöneticisine laf söyleme hakkına sahip değiliz. Herkesin haddini ve yerini bilmesi gerekiyor. Bizim aile terbiyemizde ona müsaade etmez, yöneticilerimiz de tasvip etmez.” dedi.

 

RAKİBİN KÜÇÜĞÜ BÜYÜĞÜ YOKTUR

Oyuncularının karşılaşmaya ‘Nasıl olsa galip geliriz’ havasında çıktığını bununda kendilerini olumsuz yönde etkilediğini anlatan Teknik Direktör Akderili, “Sezon başından beri, ‘rakibin büyüğü küçüğü yoktur’ diyoruz. İnanıyorum ki bu ligde kötü diye düşünülen takımlar bile her takıma engel olabilir. Süper Amatör Lig’de kötü bir takım yok. O günkü ruh hali ve inanışları sahaya koyanlar kazanıyor. Futbolcu kardeşlerimiz ikinci devrede ki oyununu maçın başından oynasalardı sonuç böyle olmayacaktı. Kafalarımız rahat bir şekilde maça çıkacak ve puan kaybetmeyecektik. Her iki takımı da kutluyorum. Dış olaylar bizi ilgilendirmiyor ve yönetimimiz gerekeni yapacaktır.” diye konuştu.

 

BİZ TEKNİK BOYUTUNA BAKARIZ

Basın toplantısında son olarak ise 1911 Çerkezköyspor Yardımcı Antrenörü Sefer Ekizoğlu görüşlerini paylaştı. Ekizoğlu,“Sezon başlamadan önce sosyal paylaşım sitesinde ‘futbolun oynandığı ve futbolun konuşulduğu bir lig olsun istiyorum’ demiştim ve kendi takımıma başarılar dileyerek diğer takımlara da sezonun hayırlı olması temennisinde bulunmuştum. Fakat maalesef dördüncü hafta da bu bize patladı. Sitespor önceden formasını giydiğim çok değerli bir camiadır. Yaşanan olayların bizler teknik boyutuna bakarız. Yaşanan olayların aksine maçın ardından Başkanımız Murat Narçın ile birlikte Sitespor soyunma odasına giderek tüm futbolcuları teker teker tebrik ettik.”dedi.

 

YARA ALMAMIZ GEREKİYORDU

Sitespor Teknik Direktörü Nevzat Aksaka’yı çok iyi tanıdığını dile getiren Ekizoğlu, “Maç esnasında futbolcularımıza hakaret edilmesini asla kabul edemem. Hele ki benim müsabakamı izlemeye gelen, yağmur çamur demeden çalışan gazeteci arkadaşlarımıza da hakaret edilmesi bizim tarafımızdan çok ciddi ve ağır bir şekilde cevabını bulacaktır.”dedi. Kulüp Başkanı Murat Narçın’ın konuyla ilgili gerekli yazışmaları federasyona yaptığını hatırlatan Ekizoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz Kapaklı’ya sadece futbol oynamak için gittik. İlk devreyi 2-0 mağlup kapatmamıza rağmen, ikinci devre tek kale futbol oynayarak skoru 2-2’ye getirdik. Bizim yara almamız gerekiyordu ama en ağır hasarı almadan yarayı aldık ve bu da bizim için iyi oldu. Bundan sonra bizim takımın ivmesi daha da artacaktır. Ligin dördüncü haftasında böyle puan kaybının olması biraz olsa bizleri rahatlattı. Biz futbolun oynandığı ve futbolun konuşulduğu bir lig istiyoruz. Bütün kulüplere başarılar diliyorum.”

 

Marmara Haber