Avrasya Maratonu'na 20 yıldır katılıyorum

Hamdi Baygın Avrasya Maratonu'nda Çerkezköylü atletler arasında 42 kilometrelik parkuru tamamlayan tek atlet oldu

SPOR 19.11.2014 13:41:00 0
Avrasya Maratonu

Çerkezköy’ün milli atleti Hamdi Baygın geçtiğimiz pazar günü İstanbul’da gerçekleşen 45. Avrasya Koşusu’nda Çerkezköy’den koşuya katılan atletler arasında 42 kilometreyi koşarak tamamlayan tek atlet oldu. 5 kıtadan, 118 ülkeden yüzlerce atletin katıldığı ve binlerce kişinin de spor amaçlı katıldığı Avrasya Maratonu Altunizade’den başlayarak Sultan Ahmet’te son buldu.

 

42 KİLOMETREYİ TAMAMLADI

Avrasya maratonuna katılan Çerkezköylü milli atletlerden Hamdi Baygın 42 kilometrelik Avrasya Maratonu’nda koşu parkurunu dünyaca ünlü atletlerle birlikte tamamladı. Baygın, “Avrasya maratonuna yaklaşık 20 yıldır aralıksız olarak katılıyorum ve her yıl olduğu gibi bu yılda maratonun 42 kilometrelik parkurunu giydiğim 4564 numaralı forma ile tamamladım. Bu yılda maratona dünyaca ünlü atletler katıldı ve onlarla birlikte koşmak bana bu yılda ayrı bir heyecan verdi. Güzel bir atmosferde süren koşu sonunda bitiş noktasına geldiğimde insanların içten alkışları karşısında ne kadar mutlu olduğumu tarif edemem. Çok güzel bir atmosferdi. Bu yılda Avrasya Maratonu’nda Çerkezköy’den katılan atletler arasında 42 kilometrelik parkuru tamamlayan tek atlet oldum.”dedi.

 

KARAKAŞ, ŞENEL, ENGİN VE AKTAĞ 15 KİLOMETRE KOŞTU

Hamdi Baygın’ın dışında Avrasya Maratonu’na katılan Çerkezköylü atletlerden Bahtiyar Karakaş,Cemil Şenel, İhsan Engin ve Muhsin Aktağ ise maratonun 15 kilometrelik bölümünde yer aldı ve yarışı Eminönü’nde tamamladı. Baygın,  koşunun 15 kilometrelik   kısmında yer alan Karakaş, Şenel, Engin ve Aktağ’ında güzel yarış çıkardıklarını söyledi.

 

Haber/Seyit SÜREN