Mandalı'dan 'VAROŞ' açıklaması:

Varoş ifadesi ile bir kentin merkezi değil yanında yer alan mahallelerini anlatmaya çalıştığını belirten Mandalı, "Bu hizmetleri yaparken kesinlikle bölge, yöre, din, dil, ırk ayrımı gözetmedik, gÃ

GÜNDEM 19.11.2014 13:13:00 0
Mandalı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, önceki gün gazetemizde yayımlanan ‘Başkan Mandalı’dan İnanılmaz Gaf’ başlıklı haberin ardından yazılı bir açıklama ile konuşmasına açıklık getirdi.

 

SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILMIŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı Kadın Kolları tarafından geçtiğimiz günlerde ‘İlçe Kadın Kolları Buluşması’ adlı bir program düzenlendiğini anımsatan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Programda yaptığım konuşmadan alıntı yapılmış. Kapaklı’ya göç edenlerin varoşlardan geldiği yönündeki sözlerim yanlış anlaşılarak, Kapaklılı’ları aşağıladığım ve Kapaklılı’lardan tepki aldığım şeklinde bir haber yapıldı.” dedi.

 

VAROŞ KELİMESİ HAKARET İÇERMİYOR

Varoş kelimesinin bir aşağılama ya da hakaret içermediğini dile getiren Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Varoş kelimesi bir ilin veya ilçenin merkezinde değil, yanında yer alan mahalleler anlamındadır. Hepimiz biliyoruz ki insanlarımız ilçemizde yer alan sanayi kuruluşlarında çalışabilmek için ülkemizin 81 ilinden Kapaklı’ya göç ediyorlar. Göç edenlerin çoğu il veya ilçe merkezinden değil daha kırsal kesimdendir” diye konuştu.

 

BU BİR İDDİA DEĞİL BİR GERÇEKTİR

Kapaklı halkı ile sürekli iç içe olduğunun altını çizen İrfan Mandalı, “Dolayısıyla bu bir iddia değil bir gerçektir, bir tespittir. Biz bundan gocunmuyoruz, alınmıyoruz, şikayetçi de değiliz. Aksine mutluyuz ve gururluyuz. İlçemize gelen vatandaşlarımız sayesinde Kapaklı’mız büyüdü, gelişti. Büyük bir kent haline geldi. Biz de bu büyümeye paralel olarak tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve ilçemizin modern bir kent haline gelebilmesi yolunda gerekli her türlü hizmeti yapmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

AYRIM YAPMADIK YAPMAYACAĞIZ

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Bu hizmetleri yaparken kesinlikle bölge, yöre, din, dil, ırk ayrımı gözetmedik, gözetmeyeceğiz. Beni tanıyan Kapaklılı hemşehrilerim böyle bir ayrım ve aşağılama yapmadığımı ve yapmayacağımı da çok iyi bilirler. Bu zamana kadar hep böyle oldu, bundan sonra da aynı duygu ve düşüncelerle davranacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.  Ben bu zamana kadar Kapaklı’ya göç eden tüm vatandaşlarımızla her yerde el ele ve gönül gönüle oldum, olmaya da devam edeceğim.”

 

Haber / Ahmet KARDEŞ