Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Meteroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bugünden itibaren soğuk ve yağışlı hava uyarısı yapıldı. Meteroloji ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda ya

GÜNDEM 18.11.2014 16:56:00 0
Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteroloji Genel Müdürlüğü dün uyardı. Bugünden itibaren ülkemiz, soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Vatandaşlar ve yetkililerin uyarıldığı açıklamada ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşım aksamalarına karşı önlem alınması istendi.

 

TRAKYA’DAN BAŞLAYACAK

Meteroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yurdumuzun bugün akşam saatlerinden itibaren Trakya, Marmara’nın Batısı ve Kıyı Ege’de başlayacak yağışlı sistemin etkisine gireceği tahminleri bildirildi. Açıklamada, yarından itibaren de Batı bölgelerinde (Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz) görülecek yağışların cuma günü ve hafta sonunda Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışında ülke genelinde etkili olacağı bildirildi.

 

SAĞANAK BEKLENİYOR

Meteroloji tahminlerine göre genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların bugün akşam Trakya ile Marmara’nın batısında, yarın ise Marmara’nın doğusu, Kıyı Ege, Batı Akdeniz’de kuvvetli olacağı bildirildi. Meteroloji’nin açıklamasında, “Yağışların 21.11.2014 Cuma günü akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Hafta sonunda ise iç ve Doğu bölgelerimizde (Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri) yağmur ve karla Karışık yağmur yüksek kesimlerde ise kar şeklinde meydana geleceği bekleniyor.”denildi.

 

SICAKLIK DÜŞECEK

Kasım ayı başından bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarından itibaren başlayacak olan yağışla birlikte Batı bölgelerimizde, cuma günü iç ve Batı bölgelerimizde, cumartesi günü ise yurt genelinde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği kaydedildi.

Meydana gelmesi beklenilen kuvvetli yağışlar ile hafta sonunda hissedilir derecede ki sıcaklık azalması nedeniyle meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

 

Marmara Haber