Albayrak STK'ları dinledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hizmet Kervanı programı kapsamında bu kez Süleymanpaşa'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleri'nin temsilcileri ile bir araya geldi

GÜNDEM 18.11.2014 15:38:00 0
Albayrak STK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, insan odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde, kenti birlikte yönetme ve şeffaf belediyecilik prensibinden hareketle uygulamaya konulan ‘Hizmet Kervanı’nın 11. Durağı olan Süleymanpaşa’da Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve Mahalle Muhtarları ile bir araya gelerek bir çalıştay gerçekleştirdi.

 

HİZMET KERVANI ÇALIŞTAYI

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, hizmet kervanının 11. ve son durağını Süleymanpaşa’ya ayırdıklarını belirterek, “Süleymanpaşa ilçemizin saygıdeğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sizlerle bir araya gelmek, sorularınıza cevap bulabilmek, isteklerinizi dinleyerek not almak, mevcut durumun değerlendirmesini yapmak ve Süleymanpaşa özelinde yapacaklarımızı anlatmak için, adına hizmet kervanı dediğimiz program çerçevesinde 11. Durak olarak sizlerle birlikteyiz.”diye konuştu.

 

SÜLEYMANPAŞA İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Büyükşehirin ekibi ile ilçe belediyemizin ekibini bir araya getirerek fikir alışverişi yaptıktan sonra STK temsilcileri ile bir araya geldiklerini anlatan Albayrak şöyle devam etti: “ Süleymanpaşa Belediyesi ve Başkan Eşkinat’ın yapmış olduğu çalışmalar gerçekten takdire şayan. Süleymanpaşa için biz de Büyükşehir olarak gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Büyükşehir bir değerdir. Büyükşehirin değerini daha da yukarılara çıkarmak büyükşehiri beraber yürütmekle olur. O nedenle sizlerle bir araya geliyoruz. Tekirdağ’ı birlikte yöneteceğiz.”

 

OKULLAR İÇİN MİLLİ EĞİTİMLE TEMASA GEÇİLDİ

Seçimden sonraki 6 aylık çalışmalarını ve bundan sonra yapacakları çalışmaları geçtiğimiz günlerde düzenledikleri basın toplantısında kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “30 Mart’tan sonra Tekirdağ Süleymanpaşa oldu. Tekirdağ 11 ilçenin ortak ismi oldu. 257 köy 30 Mart'ta köylü olarak yattı 1 Nisan'da mahalleli olarak kalktı. Tüm mahallelerimizle birlikte bir Tekirdağlılık bilincinin oluşması için çalışıyoruz. Tekirdağlıların beklentisi çok büyük çünkü büyükşehir olduk. Bugün 221. Günüm başkanlığa gelişimin. Artık büyükşehir olarak hizmete hazır durumdayız. Ve ne düşünürsek çarpı 11 olarak düşünüyoruz. 11 ilçemizi de düşünüyoruz. 11 ilçemize 11 okul yapacağız. Bununla ilgili Milli Eğitim ile temasa geçtik.”

 

SİYASİ AYRIM GÖZETMEKSİZİN ÇALIŞIYORUZ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde siyasi bir ayrım gözetmeden ilk günden itibaren Tekirdağ için çalışmaya başladıklarını vurgulayan Albayrak, “Tekirdağ artık Büyükşehir. Sistemin oturması, yapılanmanın tamamlanması ve işleyişin sağlanması kolay olmuyor. Ama kısa sürede yapılanmamızı tamamladık. Ve bugün tüm bürokratlarımla birlikte Sizleri dinlemek, kaynaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak için buradayız.”dedi.

Muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin gördükleri eksiklikleri kendilerine aktarmalarının çok önemli olduğunu söyleyen Albayrak, “Bize aklınızda soru işareti olan tüm konuları sorabilirsiniz. Sizden alacağımız görüşlerle hizmetleri doğru bir şekilde yapmamız çok daha kolay olacak.”diye konuştu.

 

MAHALLE KOMİSYONLARI KURULACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, toplantıda bir de yeni çalışma hakkında bilgi verdi. Albayrak şunları kaydetti: “Buradan ilk defa acıkılıyorum. Tüm mahalle muhtarlarımız ve onların belirleyeceği temsilcilerden oluşacak bir komisyon kuracağız. STK’ların da destek vereceği bu komisyon ile birlikte Tekirdağ için çalışacağız. Tekirdağ’ı birlikte yöneteceğiz demiştik işte bu prensibi hayata geçiriyoruz. Bugün geldiğimiz noktada artık büyükşehir olarak hizmetlerimize başladık. Tekirdağ'da vahşi depolamayı sona erdirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Vizyonumuzda da yer verdiğimiz üzere çevre konusuna büyük önem veriyoruz. Proje için çok az bir zaman kaldı. Altyapı Koordinasyon Merkezimizi kurduk. TESKİ  (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) gerekli çalışmaları yapmak için hazır. 5 yılın sonunda modern, insanların yaşamaktan keyif aldığı, diğer illere örnek oluşturacak bambaşka bir Tekirdağ ortaya çıkacak. Ana hedefimiz Sultanköy’den Hoşköy’e kadar mavi bayrak. Verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Bize güvenin. Bizden isteyin. Biz hizmet için buradayız. Artık hizmet zamanı geldi. Biz Her şeye hazırız. Biz sadece hizmet yapacağız. Bizim başka bir iddiamız yok. Her şey Süleymanpaşa için, her şey Tekirdağ için, her şey gönlünüzce ve gönlümüzce olsun.” 

 

BÜYÜKŞEHİR BUGÜN SÜLEYMANPAŞA’NIN MİSAFİRİ

Albayrak’ın ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat konuştu. Eşkinat şunları dedi: “Büyükşehir bugün Süleymanpaşa'nın misafiri. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve ekibine şimdiye kadar bize karşı samimiyetinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Büyükşehirin tüm daire başkanları ile birlikte bir aile ortamı içerisinde uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Süleymanpaşa Belediyesi olarak yapacağımız birçok proje var. Bu projeler için gerekli desteği büyükşehirden almaya başladık, bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini her zaman göreceğimizden şüphem yok! Biz kent konseyi çerçevesinde tüm mahallelerimizde yapılanacağız. Mahallelilerimizin kendi seçeceği kişilerle mahalle meclisleri kuracağız. İşte bundan sonra birlikte yöneteceğiz sözü yerine gelmiş olacak.” 

 

DAİRE BAŞKANLARI KONUŞTU

Albayrak ve Eşkinat’ın ardından Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve bürokratları birimleri hakkında genel bilgiler verdi. İlk olarak TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, Süleymanpaşa'da gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları hakkında genel bir bilgi verdi ve özellikle kanalizasyon, arıtma ve içme suyu konularında önemli projeler için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi daire başkanları da kendi görev alanları ile ilgili Süleymanpaşa için tespitlerini, değerlendirmelerini ve yapacakları çalışmaları paylaştılar.

Konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devam eden toplantıda Süleymanpaşa mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri isteklerini ve beklentilerini Başkan Albayrak ve daire başkanlarına ileterek görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.  

 

Marmara Haber